Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ela lat 25

Co warto zobaczyc/zwiedzic w Krakowie?

Polecane posty

Pilnie poszukuje informacji/propozycji odnosnie tematu. Moze ktos z Was byl w miejscu do ktorego wrato wrocic lub szczegolnie mu sie podobalo? Jakis kabaret, restauracja, muzeum, wystawa, galeria? Pytam - bo jutro przyjedzie do mnie kolezanka z daleka i wybieramy sie na wycieczke do Krakowa. Chcialabym bysmy cos konkretnego zobaczyly, smacznie zjadly a wieczorem dobrze zabawily. Prosze, pomozcie..:) Pozdrawiam

Muzeum może być? To polecam Czartoryskich- kolekcja starożytna, malarstwo średniowieczne, Dama z łasiczką... Co do jedzonKa to jeśli lubicie ryby to polecam Nord fish na Rynku lub Sushi w Galerii Krakowskiej. Ew. gruzińskie żarcie w Chaczapuri.

Gość mar_rta
zobaczyc koniecznie to trzeba nowa kolekcje sztuki nowoczesnej w Muzeum Narodowym, jak dla mnie rewelacja:D jak jest ładna pogoda to zawsze warto pójśc do ogrodu botanicznego;) i koniecznie pójść do Centrum Sztuki i Techniki Japońskiej manggha ja byłam jak kimona wystawiali bylam pod wielkim wrażeniem, teraz nie wiem co maja. A jak chcesz cos jesc to osobiscie teakze polecam gruzinskie chaczapuri.

Gość siedzę i płacze
w Krakowie kup pamiątke z Krakowa-ZIMNEGO LECHA

Gość nie płacz
:D

pochodz po rynku, kup obwarzanki, w ogole zasmakuj krakowa ta energie no i koniecznie idz zobaczyc zamek

Gość nikoja26
jak ja nielubie krakowa wiem ze zaraz mnie wszyscy zjadą,ale nie lubie jakos tego miasta,ta cała atmosfera pseudoartystyczna jakos mnie nie kreci,zdecydowanie preferuje 3miasto

Gość Ależ nikt Ci nie każe lubić
Krakowa, ale nie musisz od razu pogardliwie nazywać atmosfery tego miasta 'pseudoartystyczną', bo tam nic nie jest psuedo. Po prostu Tobie brak wrażliwości, ale beton też jest potrzebny:P

W Krakowie to obowiązkowo Wawel ,rynek oraz polecam również kościół Mariacki. Nie należe do osób ,które są szczególnie wierzące ale ten kościół wywarł na mnie ogromne wrażenie.Jedzenie również gruzińskie lub jeszcze japońska kuchnia:)

Gość niepewnosc.....
uwierz mi, że są ciekawsze kościoły w Krakowie :)

no niestety byłam w Krakowie tylko niespełna 2 dni i wszystkiego nie zwiedziłam :( może następnym razem się uda :)

Gość taka jedna dziewuchaaaa
Co wy z tym wawelem i rynkiem. Najfaniejszy jest krakowski Kazimierz i stare Podgorze, z kosciolem sw. Jozefa i parkiem Bednarskiego. Na uwage zasluguje takze: Przegorzały, kopiec Kosciuszki, jesli chodzi o restauracje - polecam Warsztat na Kazimierzu - duzo i nie drogo, Cherubino w zaulku św. Tomasza, Chimere restauracje wegetarianska... duzo by tu wymieniac.

Gość taaaaa Kazimierz
jak ktoś lubi oglądać żydowskie wycieczki w obstawie karków o twarzach alfonsów którzy dyryguja ruchem pieszym jakby byli u siebie w Tel Awiwie to faktycznie warto

Wawel, Sukiennice to standard Warto zwiedzic stary Kazimierz, Przegorzaly zajrzec nataras widokowy w restauracji u Ziyada przy pieknej pogodzie Tatry widac :) Kopiec Kosciuszki, Kopiec Wandy Kopiec Kraka Kosciol Paulinow na Skalce Warto poplynac do Tynca do opactwa Zajrzec do jamy Michalika :) na Bracka do Nowej Prowincji na pyszna salatke :) Z knahpek polecam Alchemia ( kazimierz ) oraz slynne zapiekanki u Endziora Mizna wejsc na pyszna oizze do 3 paoryczki ( Poselska ) i przez sciane pyszna wloska knajpa Corleone Na Podgorzu warto wejsc do pysznej wloskiej knajpki Makaroniarnia Brodzienskiego 3 Przespacerowac sie mostem na ktorym na ksztalt tego we Wrocku sa klodki :) Spacer Bulwarami Wislanymi zachwyci Muzeum czartoryskich Muzeum Narodowe warto zobaczyc obraz Siemiradzkiego Pochodnie Nerona Na sw jana warto zajrzec do galerii Mleczki :) a nuz sie Go spotka podobnie jak w Nowej Prowincji na Brackiej Turnaua :) Na Rynku w Vis a Vis czasami siedzi Andrzej Sikorowski :) Mozna podejsc na Maly Rynek tam gdzie zabili Andrzeja Zauche :( Piwnica pod Baranami na pewno sie spodoba :) Pod Jaszczurami wypic studenckie piwko Przejsc sie trasa Krolewska oraz zajrzec na plac Matejki :)

Gość gość
Kraków to piękne miasto, które z pewnością warto zwiedzić, alezeby poznać jego piękno potrzebny jest nam ktoś kto oprowadzi nas po tym mieście. My ostatnio skorzystaliśmy z pomocy pani ewy gawrył zobacz.krakow.pl Bardzo ciekawie opowiada o mieście i jest w pełni profesjonalnym przewodnikiem

gość dziś Pani Ewa to psychopatka, ma biało-różowe włosy, klnie jak s*******n, a gdy wskazuje wam np smoka na Wawelu to robi to nie palcem, a maczetą.

Gość gość
My byliśmy na wycieczce szkolnej 3 dni w Krakowie, po tym mieście oprowadzała nas pani przewodnik pani ewa gawryła z zobacz.krakow.pl. Super kobieta która ciekawie opowiada o mieście i pokazuje jego magiczne zakątki

Gość gość
Kraków jest bardzo pięknym miastem . My jedziemy do krakowa pociągiem potem wynajmujemy auto z http://www.facar.com.pl/ i zwiedzamy bez problemu Kraków i okolice.

Gość gość
Ja wypożyczam autko zawsze z tej firmy www.forcar.com.pl. Mają dobre ceny i fajne auta.

Gość gość
Warto skorzystać z usług pani przewodnik. Słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat pani Ewy z zobacz.krakow.pl i też będę do niej dzwoniła w najbliższym czasie.