Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość molla1

kazda z was przed ciażą robiła bad na TOXOPLAZMOZE i...

Polecane posty

Gość molla1

cytomegalię...to konieczne? ile kosztja takie badania ?

Gość **lkk
ke zadna nie robiła?

Gość jggg
no przy takich cenach to tylko zachodzic w ciaze i robic badania

Gość sdffsf
hahaha... to ja mam problem z głowy na pewno nie będę wydawać pieniędzy na tak drogie badania

Gość KubaWojewódzki
te ceny to przesada, u mnie jest duzo taniej

eee to ceny chyba z warszawy wiec ze toxo jest o połowe tansa a warto zrobic zeby nie okazało sie ze nie masz przeciwciał i jestes nosicieka wirusa ,,,ktory moze zaatakowac płód i uszkodzic go nieodwracalnie masz probelm z głowy...RACZEJ z głową

Gość taka jedna fajna babka jestem
hej, ja nie zrobiłam tego badania. Nigdy nie miałam kota i nie czyściłam kuwety, na różyczkę byłam szczepiona i zaszczepiłam się też kilka lat temu na żółtaczkę typu B. Szczerze mówiąc na tyle jakoś wyluzowana się czułam, że zaczęliśmy starania z mężem nim zrobiłam badania. Tak szczęśliwie i w sumie niespodziewanie się stało, że maleństwo poczęło się przy pierwszej próbie starań. Badania na Toxo, cyto i różyczkę wykonałam już będąc w ciąży, wszystko okazało się OK. Pozdrawiam Tak szczerze to zachęcam do badań, ale też jeśli ktoś stosuje dość zdrowy tryb życia brak wykonania badań wczesniej niekoniecznie musi oznaczać katastrofę.

Gość sdffsf
Mi się z kolei wydaje że na pewno powinnam mieć przeciwciała toksoplazmozy, skoro bardzo dużo miałam do czynienia z różnymi zwierzętami oraz z ziemią. W ciąży zaś zamierzam na siebie uważać i tyle. Zresztą jak zacznę starania to dopytam lekarza co i jak oraz co ile kosztuje.

To jakieś ceny z kosmosu, mi wyszło 200 zł za tokso, cytomegalie żółtaczkę, ogólne badania, różyczkę i jeszcze kilka innych. Robiłam kompleksowo. Zaznaczam Miasto Rzeszów

Gość sdffsf
takie ceny bym zaakceptowała, to już brzmi normalnie

to sa ceny za badania genetyczne. Toxoplazmoze i cytomegalie normalnie robi sie immunologicznie, badanie na przeciwciala, wtedy to kosztuje bodajze 30zl od badania (w sumie 120, po dwa na kazde chorobsko)

Gość zośka_
wiele badań jest zalecanych u kobiet w ciąży ale te akurat są najważniejsze, bo jeśli kobieta zachoruje w ciąży to dziecko będzie na pewno upośledzone i z wadami, ja bym nie ryzykowała, co znaczą koszty pieniężne wobec zdrowia swojego i dziecka.