Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 marieoo

uczucie, ze cos stoi w gardle na wysokosic krtani

Polecane posty

Go艣膰 marieoo

mam takie wrazenie od 3 dni jakbym cos polknela i to stanelo mi w gardle, na wysokosci kkrtani ale nie jadlam nic takiego zeby to bylo jakies jedzenie.to sie pojawilo mieidzy posilkami. miala ktoras z was takie cos? prosze o porade ;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mi sie wydaje ze to moze byc
TARCZYCA ... marsz do Endokrynologa :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paula01
ja na to m贸wie kulka:) tak jakbym tabletke po艂kne艂a i mi gdzies sie zatrzyma艂a. Wg mojej lekarki to alergiczne - mam to co roku, mniej wiecej w tym czasie. Czasami si臋 nasila, czasami jest ok, biore amertil i pomaga

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marieoo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marieoo
dzieki za wypowiedzi, poobserwuje sie a jakby co to skonsultuje z lekarzem dla spokoju ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witka kitka
ja mia艂am juz trzy razy takie objawy to takz zwana potocznie " klucha w g臋bie" pojawia si臋 po du偶ym stresie i jest zwi膮zana z przezyciem du偶ego lub d艂ugotrwa艂ego stresu. U mnie trwa to za ka偶dym razem kilka miesi臋cy najd艂uzej 6 miesiecy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witka kitka
ale jezeli palisz papierosy to id藕 do laryngologa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marieoo
alergik jestem, troche i sie strresowalam, hmmm a w sumie to racja, taki knedel w gardle ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokt贸rka
globus histericus

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paula01
ja pali艂am papierosy i mia艂am, nie pale i tez mam a co do globusa - moze to byc i globus - ale to uczucie chyba powinno by膰 gwa艂towne, pod wp艂ywem duzego stresu, a nie np na wczasach.... a mi sie tak przydarza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marieoo
jaki globus?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paula01
globus histericus - klucha w gardle - znane z Nad Niemnem:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
witam jak tez tak mam i to s膮 objawy nerwicy gdy si臋 stresuj臋 to wtedy si臋 pojawia wiem bo pyta艂em lekarza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w prze艂yku jest taki mi臋sie艅 kt贸ry ma zamyka膰 偶o艂膮dek, nie pami臋tam jak to si臋 fachowo nazywa, ale u niekt贸rych os贸b mo偶e by膰 zwiotcza艂y i wtedy jest przepuklina prze艂yku i ma si臋 sk艂onno艣膰 do refluksu, problem贸w z prze艂ykaniem, zakrztuszaniem si臋, zgag膮 itp. refluks te偶 si臋 nasila przy stresie osoby pal膮ce z kolei mog膮 mie膰 polipy na strunach g艂osowych palenie te偶 zwi臋ksza nadkasot臋 偶o艂膮dka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hej ja czuje ze mi cos stoi w gardle juz od 1 roku i nie wiem co to moze by膰 na lekcjach nie mog臋 wysiedziec bo nie mog臋 p膮kno膰 艣liny mo偶e wy mieli艣膰ie to i wyzdrowielis膰ie to pi艣膰ie co pomoglo .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam. Pierwszy raz to uczucie pojawilo mi sie okolo dwuch lat temu.Utrzymywalo sie okolo dwuch trzech dni. Dochodzily rozne objawy do.tego np: mdlenie, cieszkie oddychanie, dezorjetacjie. Bylem u kazdego lekarza nawet odwiedzalek kilka krotnie szpital. Zrobione wszystkie badania i okazalo sie ze nic mi nie jest. dwuch lekarzy stwierdzilo ze to nerwica. Jeden z nich przepisal mi jakies proszki gdy po nich naprawde mi sie polepszalo. Ale niestert przerwalem leczenie i wszystko powoli powraca. A najgorsze jest to uczucie w gardle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mia艂am co艣 podobnego niedawno, takie uczucie, jakby co艣 stan臋艂o w gardle i nie da艂o si臋 tego prze艂kn膮膰. Utrzymywa艂o si臋 przez kilka dni. Wyczyta艂am wtedy, 偶e to mo偶e by膰 ze stresu i chyba tak u mnie by艂o - mia艂am wtedy sesj臋 na studiach, a teraz, kiedy mam czas, 偶eby odpocz膮膰, co艣 takiego mi si臋 nie przytrafia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pocz膮tki nerwicy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
witam mia艂em uczucie ze co艣 mi utkwi艂o w gardle prze oko艂o 7 miesi臋cy podeje moje metody kt贸re mi pomog艂y a w prawdzie powiedziawszy wyleczy艂o kompletnie na poczatek wyprawa do apteki po lek odkstusny ja zastosowa艂em flegumin臋 w tabletkach zacze艂em j膮 brac dwa razy dziennie po snidaniu i w po艂odnie uwaga nie brac za pozno wieczorem gdyz nie da sie po nich za bardzo spac po pierwszym dniu by艂o bez zmian na drugi dzien zacze艂em mocno kas艂ac i czu艂em ze cos mi sie odkleja w gardle zacze艂em wyplowac 偶贸艂t膮 wydzieline uwaga uprzedzam nie jest to przyjemne gard艂o boli jak diabli w kolejnych dnich wypluwa艂em wieksze ilosci i bylo to mniej uporczywe bol gard艂a byl mniejszy latwiej wyplow艂em ta wydzieline az uczucie ze cos stoi w gardle znik艂o po drogie zacze艂em pi膰 duze ilosci herbaty z cytryna i miodem lipowym to zlagodzilo bole gardla oraz tabletki na bol gard艂a zycze powodzenia mam nadzieje ze komus pomog艂em

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰91
Zapomnialem dodac ze trzyma mi sie to juz jakies 2tyg i mam to pierwszy raz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Daniel789
Dzi臋ki go艣膰 2014.08.17 za rad臋 zastosowania leku odkrztu艣nego Flegamina w tabletkach. Do艣膰 doskwieraj膮ce uczucie, 偶e co艣 stoi w gardle zacz臋艂o odpuszcza膰 ju偶 drugiego dnia stosowania leku, a po kilku dniach ust膮pi艂o zupe艂nie. Pozdrowienia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mam takie uczucie od paru dni jak by mi cos stanelo w prze艂yku i nie moge tego prze艂kn膮膰 jakby mi stan臋艂a jakas tabletka ale nie ,tylko jak prze艂ykam sline to na koncu jezyka pojawia mi sie lekka krew. BOJE SIE TEGO PONIEWASZ MAM TO PIERWSZY RAZ

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja mam takie uczucie jakbym miala wlos albo cos podobnego i czesto kaszle przez to zeby odkrztusic to cos

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Albo tarczyca, albo nerwica, albo co艣 powi膮zane np.z refluksem. Ja mam akurat to 3 i do tego problemy z kr臋gos艂upem szyjnym. Trzeba zrobi膰 badania 偶eby mie膰 pewno艣膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dawis

Witam mam problem z gardlem slina mi sie zbiera i stoji w gardle co to moze byc

Udost臋pnij ten post