Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hahahahahahaha

Moja znajoma oszukuje na allegro i jeszcze się tym chwali

Polecane posty

Gość hahahahahahaha

Mówi jaka to jest cwana itd, a te jej oszustwa polegają na tym, że wystawia niestniejący przedmiot na allegro, ktoś go kupuje, wpłaca pieniądze na jej konto a przedmiotu oczywiście nigdy nie dostaje :-o I robi to pod swoim nickiem na allegro, dzięki czemu oszukani znają jej adres :-o ma kilkaset pozytywów, więc na razie te oszustwa jej uchodzą na sucho 😭 Jak wyeliminować takie wszy spoleczne? 😠

Gość na szubieniceee

Gość zglos do administarora allegro

Gość pyreczka
przyjdzie kryska na matyska :-0

Gość no przecież jak dostanie
kilka negatywów, to jej zablokują konto! poza tym jak "wystawi" coś wartościowego, to poszkodowany może sprawę zgłosić na policję! już kilka razy było głośno o tego typu sprawach! allegro to nie zabawa, tylko wiążąca umowa cywilno-prawna!

Gość no przecież jak dostanie
no moze kilka negatywów to za mało na zawieszenie konta, ale na pewno oszukani ludzie będą to zgłaszać do allegro

Gość chwila chwila
dziwne że ci kupujący jeszcze nie zgłosili tego administratorowi.. moze zwalać winę na pocztę, że tam paczka zaginęła, ale adminowi musi przedstawić dowód nadania.. ty możesz to zgłosić, albo poszukać w jej aukcjach tych oszukanych kupujących i z nimi zgłosić do admina, pewnie tak będzie nawet lepiej

Gość córka faraona
Przede wszystkim podaj jej nick z Allegro, zeby nikt sie na nią nie naciął. A użytkownicy powinni zglaszać takie oszustwa do administratora i walic negatywami ale każdy sie boi, że dostanie w odwecie negatywa i zniszczy mu taka szmata konto.

Gość a czy ona każdego oszukuje

Gość PODAJ JEJ NICKAAA

Podaj jej nicka, chyba nie chcesz zeby ludzie sie dali na to nabierac?

Gość A MOZE TO ONA TAK ROBI
I CHCE WIEDZIEC CO JA CZEKA!!!!!!!!!!!11

Gość upupupupupupu

Gość podaj jeje nicka
żeby inni się nie nabrali

Gość i co dalej..
jedna moja znajoma tez tak robila, ale na ebay.. w belgi..sprzedawala torebki i perfumy oczywiscie nie miala tych rzeczy w real.. miala za to duzo problemow , podali skarge do sadu itd no i dobrze jej tak :/ chociaz jest moja znajoma, dostala zasluzona kare... " hahahahhahaha " mysle ze naprawdeeeee jest to w k urzajace jak ktos cie oszuka kurczeee moze ta osoba charowala caly miesiac na to zeby kupic ta rzecz a tu sie okazuje ze figa z makiem :/

Gość mnie tak ostatnio oszukali
mieli same poztytyw i chyba tak sobie to zaplanowali aby nazbierac pozytywow a pozniej zaczac oszukiwac. jak kupowalam to bylo 100% pozty. a teraz zobaczcie sami; aga-kuba1 co to da ze maja zawieszone konto i tak juz nikt raczej by u nich nie kupil. a konto zaloza sobie nowe i beda nadal krasc.

Gość xaxxa
Mnie raz orżnął jeden chytrus. Ale kilku z nas poszkodowanych poszlismy na policje, zlożylismy zeznania i koleś poszedł pod sąd. Dostal kilka miesiecy w zawieszeniu za oszustwo pod warunkiem oddania kasy. Za 150 zł poszedl do ciupy. Uparciuszek.

Gość no to super
oby tak dalej!

Oszustwa na allegro polegaja na tym, ze taki kretacz zaklada sobie kilka/kilkanascie/kilkadziesiac kont i przeprowadza fikcyjne transakcje. Wystawia sobie pozytywne komentarze + otrzymuje je od swoich znajomych kretaczy(ktorzy tez bawia sie w taki \"biznes\"). Potem wystawia jakis chwytliwy towar(zwykle 100 i wiecej sztuk) po okazjonalnej cenie(a zeby szybko zszedl, zanim ktos sie zorientuje, ze to czysty kant).

Gość jestem kuratorem społ
i mam dozorowanego ktory oszukiwal na allegro dostal 3 lata w zawiasach i kolosalne grzywny