Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość p. Justynaaaa

Czekam na księcia z bajki. Kto się przyłączy?

Polecane posty

Gość Eddie Wrong
:D

Gość deko też wyślij

Brzechwa Jan, Ballada o małej księżniczce Lat temu trzysta na pewno Byłabyś dumną królewną, Dumną infantką z Kastylii O dłoniach bielszych od lilii. Jaśniałaby twa uroda W pałacach albo w ogrodach, I oczy barwy metalu Siałyby lęk w Escorialu. O twoją chłodną grandezzę, O twoje wdzięki kobiece, Kruszono by stal co ranka Na mauretańskich krużgankach. Żebrzący o twoją łaskę Malowałby cię Velazquez, I swoim pędzlem, księżniczko, Uwieczniłby twoje liczko. Pierwszy poeta Madrytu Zabawiałby cię do świtu Niepokojącą historią O Don Juanie Tenorio. A ja - twój przyszły małżonek, W kryzach z barbanckich koronek Przez wąskie, tajemne drzwiczki Szedłbym do mojej księżniczki, I niósłbym ci w podarunku Prócz serca i pocałunku Szkatułę rzezaną w kości Na dowód mojej miłości. A w tej szkatule pierścienie, Klejnoty o wielkiej cenie I dwieście naramienników Od genueńskich złotników. Lecz dziś żyjemy w epoce, Gdy dni są smutne i noce, I życie coraz to pustsze, Jak lustro odbite w lustrze. Nie jestem grandem hiszpańskim, Tylko poetą bezpańskim, Który nieśmiało na randkę Zaprasza swoją infantkę. Przychodzi moja królewna W trepkach z prostego drewna, I po kawiarniach z nią błądzę Za pożyczone pieniądze. Tulisz się do mnie łaskawie, Stajesz przy każdej wystawie, Gdzie leżą rzeczy niedrogie, Których ci kupić nie mogę. I tylko miłość jest tania Pachnąca smutkiem rozstania, Więc rzucam ci ją pod nogi, Choć jestem taki ubogi, I ślę ci na znak tęsknoty Fiołki za jeden złoty, I moje serce uparte Jednego grosza nie warte.

Gość hgjgk
ja mojego ksiecia juz spotkalam i tak razem dobrych pare lat piszemy swoja bajke :) pozdrawiam was poszukiwaczki i zycze udanych polowow

Ho Ho Ho Wesołych Świąt :D :classic_cool: Zdrowych, szczęśliwych i pogodnych :) Spędzonych z rodziną i bliskimi :) 🌼

Szczęśliwego nowego roku :P:D Zdrowia, szczęści, radości i miłości :) 🌼 ...i oczywiście udanej zabawy jutro :) OyE! ;)

Gość jabo85
ktos tu bedzie w sylwestra?

Gość badgirl
sweet dream ,każdy kiedyś marzy o księciu willi i fajnym samochodzie ,powodzenia mi sie nie chce czekać !!! :)

Gość badgirl
jak zwykle świątek piątek czy niedziela kafeteria czynna i z ludkami hehe

Gość fdsgsdg32
paru nieudaczników będzie

Gość Ju...
Witam dziś Sylwestrowo. I dziękuję, Eddie, za życzenia. Ja życzę Wszystkim Szcęście w Nowym Roku i spełnienia marzeń - tych rozsądnych - choć marzenia się nie spełniają, bo to my je spełniamy bądź nie. Życzę zatem pozytywnego myślenia i dużo siły i zdrowia oraz rozsądku z lekką nutką szaleństwa. I przepraszam, bo w najbliższym czasie z Wami nie popiszę. Pa pa.🖐️

Gość Ju...
Eddie🌻 Czyżbyś tylko Ty pozostał na posterunku? Popodnoszę topiki, ale - jakby co - to mnie tutaj nie było, O.K.?

Gość Ju...
Ano właśnie. Co się z Wami, Drogie kafeteryjne Kolezanki, dzieje? Smutno bez Was przecież, nawet bywanie na kafe straciło sens. No ale jest Eddie, za co pięknie dziękuję i cieszę się bardzo.:)

Ja tu tylko na chwile :o .. sesja juz za tydzien a teraz czas kolosów i projektów :o ... Pozdrawiam wszystkich 🌼