Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karollla1402

ZINERYT- co z wysuszoną skórą i ciągłym swędzeniem????

Polecane posty

Gość Karollla1402

Witam od przed wczoraj stosuję Zineryt rano, Duac wieczorem. Nie moge sobie poradzić z suchą skórą zwłaszcza na brodzie. Przy ty czuję jakby było jeszcze gorzej przez to wysuszenie. Czy komuś taki zestaw leków pomógł??? Jaki krem nawilżający jest najlepszy? Piszcie co myślicie na ten temat. Pozdrawiam:-))

Gość chemia
napewno Ci nie pomoże wiec wyrzuć te tabletki bo jeszcze sobie cały organizm popsujesz

Gość aniaaa_22
ja stosowałam Zineryt i mi bardzo pomógł. pozbyłąm się pryszczaków, niestety zostały wągry , ale jak dla mnie zinerty jest ok :) chociaż to antybiotyk i rzeczywiście nie można go sobie od tak stosować

Gość pomógł pozornie
bo cofnał na jakiś czas objawy a co organizm wycierpi to jego

Gość Karollla1402
Taki zestaw zapisała mi pani dermatolog. Dodam jeszcze ze kazała mi Duac stosować 2 razy dziennie!!!!! Massakra!!! Ale tan lekarz to tylko przez przypadek........ Zineryt nie jest w tabletkach tylko w postaci emulsji do nacierania miejscowego. Nie wiem może odstawić zineryt? Co myślicie????

Gość pewnie że odstawić
chemia to nic dobrego,nawet w masci czy zelu

Gość erff
powiem jedno... jesli zamierzasz sluchac jakichs pseudo-medykow z kafeterii to sluchaj, odstawiaj w trakcie kuracji ANTYBIOTYK i narob sobie wiecej pronlemow. Skoro dla ciebie lekarz dermatolog to zaden autorytet to dlaczego od razu nie przylazłas na kafeterie i nie zapytalas jakie leki powinnas stosowac przy twojej dolegliwosci? pff..ludzie... ja stosowalam zineryt przez ok 5 tyg. przy jednoczesnym stosowaniu tabletek z cynkiem na recepte i pomoglo! aha..na wysuszona skore polecam stosowanie alantanu+ po kazdym smarowaniu (tak zapisala mi pani dr.)

Gość Oj tam pani doktor
to żaden autorytet,zupełny pseudomedyk skoro przypisuje na 5 tygodni taki antybiotyk i niszczy organizm zupełnie,aa pewnie pozniej powie ja lecze skóre??a reszta mnie nie interesuje co za demagogia

Gość Karollla1402
Zastanawiam się właśnie dlatego bo czytałam na forum iz nikt nie stosował Zinerytu i Duacu. Lekarz tak jak pisałam-przez przypadek zarejestrowali mnie do kogoś innego i dlatego się zastanawiam. Po drugie dopiero zaczynam kurację dlatego jeszcze moge cokolwiek odstawić. Nie denerwujta się dziewczyny.........Poprostu się zastanawiam, w końcu chodzi o moją skórę!!!!

Gość Karollla1402
Może ktoś miał podobne leki??????

Gość skóra to nie wszystko
trzeba myśleć o całym organizmie,nie denerwuje się wcale:)

Gość Karollla1402
Badałam migdały, zęby i hormony. Już sama nie wiem jaka może być przyczyna. Zaczynam się zastanawiać czy może mam coś nie tak z żoładkiem. Wiecie może jakie są badania na żoładek. A może coś jeszcze mi dolega. Ogólnie czuję się OK, a skóra mówi mi chyba że coś szwankuje tylko gdzie tkwi problem?? Wybacz erff ale trochę się już z tym męcze i dziwne mi się wydaje takie połaczenie leków stąd mój post. Pozdrowionka:-))

Gość karollla1402
Czego używacie do nawilżania skóry po walkach z wrogiem??

Gość gdyby to jeszcze leki były
ale to syntetyki i chemia zupełnie zatruwajaca organizm a i tak toksyn nam nie brakuje,trzeba przeprowadzic program jelitowy

Gość a wiesz jaki to wróg

Gość karollla1402
co to jest program jelitowy. To jakieś odtruwanie?

Gość Ciekawa74633
Ja stosowałam Zineryt z zalecenia publicznego dermatologa odstawialam sama po pierwszym zabiegu mikrodermabrazji, gdy po 3 zabiegach nie zauwazylam poprawy wybralam sie do prywatnego polecconego dermatologa, przepisal mi Duac smarowac razy dziennie punktowo oraz mase tabletek min. Trilac, Calcium Pantothenicum Jalfa, Nystatyna, Witamina PP do tego antybiotyk Unidox Solutab i wspomne ze biore tabletki anty Minisiston to jest dopiero zestaw dla organizmu ale sadze ze skoro tak chwalony lekarz stosuje takie ilosci lekow i ma wielo letnie doswiadczenie ( bo to gdzies rocznik mojego dziadka ok.60 latek) to mam nadzieje ze wie co robi i mi pomoze

Gość nie odtruwanie
tylko oczyszczanie przewodu pokarmowego z toksyn i gnilnych resztek pokarmu zatruwasz sie własnym kałem,a oczyszczasz przez skóre

Gość nafaszerował Cie
syntetykami i wie co robi???stara szkoła nie bardzo wie ,ale sprzedawc towar umie:)dla naiwnych

Gość Ciekawa74633
2 razy dziennie*

Gość Ciekawa74633
Tez tak sadze ze odtruwanie organizmu z toksyn bo wszystkie te leki sa na bakterie w przwodzie pokarmowym. Szczerze ze juz chyba jest lepiej choc wczoraj bylam załamana dzis juz jestem nastawiona pozytywnie bo chce zwalczyc to co przsparza mi tyle cierpienia i bolu. A razem ze mna cierpi moj chlopak widza ile placze przez to swinstwo

Gość tak tylko że to nie leki
a chemia która nie czyści przewodu pokarmowego,patrz na siebie nie na chłopaka

Gość karollla1402
Również stosowałam tableki anty Diane, ale szczerze nie polecam. Przytyło sie troche po nich, to zostało do dzisiaj a minęło juz odkąd je odstawiłam 6 miesięcy. Derma ta do której ciągle chodzę przypisywała mi łagodniejsze leki.................. A jakie sa sposoby na wykonanie tego programu jelitowego????

Gość Ciekawa74633
Jak nie lekarza to kogo ma sluchac jak mam z tym walczyc?

Gość a dlaczego lekarza
a co Ty sama nie masz rozumu,tyle sie teraz publikuje wspaniałych metod naturalnych,troszke logicznego myślenia,a nie tylko chemia tabletki i napedzanie koniunktóry firmom,a one pozniej sie dobrze bawia:)

Gość karollla1402
Jeśli masz zaufanie do lekarz to go słuchaj. To da się wyczuć. Są tacy którzy się znają i takich od razu poznasz. Po pytaniach, które ci zadaje i lekach które ci zapisuje. Jeśli robi to stopniowo-OK. jeśli przy pierwzsej wizycie zapisuje ci drastyczne środki- to należałoby się zastanawiać tak jak ja to teraz robię.....

Gość karollla1402
Mam pytanie do tej osoby, która tylko krytykuje wszystko co się napisze. Masz wogóle problem z trądzikiem czy tylko tak piszesz dla zasady????? My tu chcemy się popdzielić doświadczeniami. Nic więcej.:-))

Gość Ciekawa74633
Lekaarz do ktorego poszlam został mi polecony przez ciocie ktorej corka miala starszne problemy z buzia w porownaniu do mnie, przez pol roku brala leki i nic, popiero po pol roku udało sie. Wiec wierze ze i mi pomoze

witam ja używam Duac od kilku dni i nic nie pomaga wręcz odwrotnie mam więcej tego świństwa. Używam raz dziennie wieczorem i nic miał ktoś tak?????????

Gość Ja nie krytykuje
tylko udzielam rad,teraz juz nie mam problemów ale miałem i zadnej chemi nie brałam:)