Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urszulaaaaa

http//npr.pl//index.php/component/option,com_frontpage/Itemid,1/

Polecane posty

Gość urszulaaaaa

polecam gorąco

Gość że co że jak

Gość link nie działa

Gość ciłała
ssorki,ale po co ta ideologizacja na forum...

Gość urszulaaaaa
żeby dziewczyny były świadome np. tego że spirala zabija dziecko w niej poczęte. to nie jest dobra metoda anty...

Gość IMTI
Chyba troszkę nie na czasie!!!!!!!!!!!!!!Epoka kamienia łupanego!!!!!!

Gość urszulaaaaa
to nie jest dobre tłumaczenie. wy chcecie być" modne" i dlatego takie metody antykoncepcyjne stosujecie nie tylko po to by zabezpieczyć się przed ciążą. poczytajcie DOBRZE a dowiecie sie że ta metoda jest najskuteczniejsza i najbezpieczniejsza i najzdrowsza.

Gość IMTI
Zastanawiam sie czy Ty wogóle stosowałaś te metody, a jeśli tak to ile masz dzieci? Najlepiej narobić dzieci a potem na śmietnik albo do bidula!!!!

Gość IMTI
Proszę tylko nie pisz ,ze najskuteczniejsza, takie rzeczy to możesz naszym babciom wciskać!!!Pozdrawiam

Hmmm.... Ja mam spiralkę. I wcale nie uważam, żeby to zabijało dziecko. Twóje poglądy to efekt niedouczenia. Moja mama urodziła mojego brata mając spiralkę, tak samo moja dobra znajoma. A lekarz jak mi zakładał, jak mu zadałam pytanie, czy toto zabija, powiedział, że jak się jajko zapłodni to i tak będę w ciąży i tak. Ubawiłam się przednio wypowiedzią lekarza ginekologa, ktory \"zyje prawami Kościoła\" dla mnie \"co ma piernik do wiatraka? \" . Ale tabletkę na podtrzymanie da? Suuuuper :p

Gość urszulaaaaa
co ty tam wiesz skoro tak mówisz. jeśli ktoś ma sumienie to wie o czym pisze. mam dwójkę dzieci i metoda jak najbardziej skuteczna. tylko trzeba przestrzegać ściśle zasad które są tam podane. nie chcę dyskutowac na ten temat, i nie chcę nikogo zmuszać tylko polecam z całego serca. jeśli ktoś ma ochote to chociaż niech przeczyta.

Gość IMTI
Skoro nie chcesz dyskutować to po co wkleiłaś tutaj ten link , tylko żeby wkurzyć kogoś , nie wiem czy sie orientujesz ale kafeteria to jest właśnie forum dyskusyjne

Gość urszulaaaaa
po to by może jakaś kobieta zmądrzała i zaczęła właśnie stosowac tę metodę. jeśli nie chce to nie , jej sprawa. każdy ma swoje zdanie na ten temat i nie musi miec takie jak ja.

Gość apucapuu
urszulaaa ja też stosuje tę metodę i nie musisz mnie do niej przekonywac. od lat ją stosuję i czuję sie z tym bardzo dobrze. a dzieci mam tyle ile planowałam. pozdrawiam :)

Gość ciłała
ta metoda jest najskuteczniejsza i najbezpieczniejsza i najzdrowsza najskuteczniejsza-bo najwięcej dzieci dzięki niej się rodzi a to przecież leży w interesie KK-rodzic rodzic i jeszcze raz rodzic, najbezpieczniejsza-bo przecięz tyle róznych ciekawych choróbsk i infekcji można złapać no i najzdrowsza...pewnie autorka topicu będzie mnie przekonywac,ze prezerwatywa jest szkodliwa..tylko jak?czekam...

Gość elizaaaa
urszulaaaaa ... dziewczynko porąbało Ci sie równo pod sufitem. Stosuj sobie swoją metodę ale nie wtrącaj sie do uswiadamiania innych bo wiesz niewiele

Gość urszulaaaaaaa
nie uświadamiam!!!!!! tylko POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeśli chodzi o prezerwatywe to jest nie pewna metoda po pierwsze a po drugie dla katoliczek nie wskazana. róbcie jak chcecie. wasze życie i zdrowie. a ty ciłala nie pisz mi tu ze TA metoda jest nie skuteczna. JEST SKUTECZNA DLA TYCH KTóRZY śCIśLE PRZESTRZEGAJA ZASAD NPR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! elizaaaaa wiem baaaardzo wiele ponieważ w przeszlości stosowałam rózne metody m.in. spirala i tabletki przez które potem nie moglam dojśc do zdrowia i dlugo starałam sie o dzieci.

Gość urszulaaaaaaa
jeszcze jedno , jeśli kobieta dobrze pozna swoje ciało to rozpozna dni płodne.

Gość ciłała
hmm tylko czemu wychodzisz z założenia ,ze wszyscy na tym forum są katolikami?moze lepiej zadzwon do radia o.rydzyka i opowiedz zbulwersowana jak cie tutaj liberałki pogoniły

Gość urszulaaaaaa
czy ja powiedziałam że są tutaj same katoliczki? ja np. nią nie jestem ale wiem że większość pewnie tak.

Gość ciłała
twoja metoda szkodzi zdrowiu...psychicznemu ,nie wypieraj się teraz tego,ze probowałas obudzic sumienia katoliczek,stronka jest skierowana właśnie do nich

Gość urszulaaaaa
nie wypieram sie że do nich bo do katoliczek ale ja nie wychodzę z założenia ze są tu same katoliczki tak jak pisałaś.

Gość ciłała
więc zostawmy religię na boku-wychodzisz z załozenia,ze matody inne od twojej stosują głupie kobiety.Jesli ta metoda okazała się dla ciebie skuteczna to gratuluje,ale to nie znaczy ze inna babka nie wpadnie,nie ma metod 100%skutecznych,chyba ze sobie podwiązesz jajowody

Gość urszulaaaaa
no teraz sie z toba zgodze. nie ma 100 % nigdy nic nie wiadomo..........

Gość urszulaaaaa
no teraz sie z toba zgodze. nie ma 100 % nigdy nic nie wiadomo..........

Gość _d_
A ja nie wiem po co tyle newrow od razu :) Jedna kobieta polecila, bo sie jej sprawdza. Nigdzie nie ma napisane ze metody Naturalnego Planowania Rodziny sa dla katolikow. Ja osobiscie studiowalam z Ewangeliczkami i one same je stosowaly i mowily, ze nie zamienilyby ich na zadne inne. Poza tym jak zaczelam miec problemy z ciaza, to pierwsze co lekarz powiedzial, moze dobrze byloby cykl poobserwowac... Zmierzyc temperature, zaobserwowac czy wystepuje odpowiedni sluz... Obserwowalam sie juz wczesniej i to zaoszczedzilo nam sporo czasu w diagnozie :) I czasem wierzcie mi, jak czytam tematy w stylu: czy jestem w ciazy?, czy to moze byc TO...???, Co mam zrobic - czy to ciaza???.... itd. -same znacie i wiecie ze ich tu na peczki - to mam wrazenie, ze kazda kobieta obowiazkowo powinna przejsc kurs samoobserwacji... bo niektore pytania wynikajace z braku podstawowych wiadomosci o swojej budowie i funkcjonowaniu sa tak glupie, ze az sie plakac chce.... Oczywiscie nie chodzi mi teraz o to, zeby kazda z Was rzucila tabletki, spirale, prezerwatywy itd... ale nie chcialabym, zeby tez kobieta, ktora polecila npr byla od razu zmieszana z blotem i zlinczowana na forum, bo rownie dobrze mogl sie z tego rozwinac fajny temat dla zainteresowanych - nie? Kazdy ma prawo stosowac takie metody jakie mu odpowiadaja i jakie wybierze z partnerem - bo to chyba najwazniejsze - zeby wybor byl wspolny. :) Ja zaczelam obserowac cykle zanim poznalam mojego Meza i On potem nie mogl sie nadziwic, ze ja mu po prostu mowilam, ze dzis spokojnie a dzis moze zostac Tatusiem i czy na pewno tego chce ;) I doszlismy do wniosku, ze wlasciwie inne metody sa nam niepotrzebne, bo wiemy co i jak :) Sprawdza sie to juz 4 lata - moze nie dlugo ale my jestesmy zadowoleni :) Moze teraz ktos inny opowie jak zaczal stosowac npr, albo moze jak mu nie wyszlo i dlaczego. Moze komus udalo sie zajsc w ciaze lub okreslic owulacje bez testow... Pozdrawiam! :D

Gość siphan
dp -d- ułomność tej metody polega na tym,ze uprawiasz seks kiedy mozesz a nie kiedy chcesz-natura wszystko tak obmyśliła,ze kobieta największa ochotę na "te" przyjemności ma właśnie w okresie owulacyjnym-wtedy gdy ta metoda podpowiada-dziś absolutnie niee!!!

Dla mnie ułomnośc tej metody polega na założeniu, że człowiek funkcjonuje jak automat. tymczasem wystarczy podróz, stres, nieprzespane noce i wszystko się sypie. Moja koleżanka stosuje npr i będzie miała czwarte dziecko. Wiem, zaraz powiecie, że coś robi źle. Pewnie tak, ale co? A jeszcze pytanie do autorki - dlaczego prezerwatywa jest zabroniona? Ale nie odpowiadaj mi, że papież tak powiedział.