Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka24

czy to prawda,ze tak jak facet traktuje swoją matkę tak w przyszłosci bedzie...

Polecane posty

Gość jolka24

traktował swoją żonę???

Gość obejszłe
tak, jak sie boi wlasnej matki tak i bedzie sie bal swojej zony

B edzie traktował zone tak jak jego ojciec traktował jego matke.

Gość jolka24
no właśnie...bardzo mnie to zastanawia,bo słyszałam ze istnieje pewna psychologiczna zależność... a czy w waszym życiu sie to potwierdza? np jesli był chamem dla matki to jest chamski dla was?

Gość jolka24
czyli jeśli olewa matkę,jest dla niej gburem i odzywa się tylko wtedy kiedy musi,to znaczy,ze jego przyszła żona też się z tym spotka z jego strony???? :/

Raczej będzie powielał schemat wyniesiony z domu.. raczej się sprawdza.

u mnie się zgadza - był wyjątkowo cierpliwy i opiekuńczy dla matki i siostry, w ten sam sposób traktuje mnie. Natomiast teść traktuje żonę okropnie, czyli w tym przypadku druga opcja zupełnie sie nie sprawdziła :P

Gość jolka24
w takim razie to straszne... bo choć kocham mojego mena,to niestety czasami ręce mi opadają jak widzę jego stosunek do mamy...chyba porządnie to przemyślę zanim podejmę poważniejsze decyzje na zycie...

Gość jolka24
i oby nigdy Ci się nie sprawdziła...bo podobno takie rzeczy wychodzą dopiero po wieeelu latach małżeństwa

Gość jolka24
więc trzeba sobie chłopa porządnie wyszkolić...tylko czy szkolenie coś da kiedy w grę wchodzi psychika i podświadone odtwarzanie stereotypów...masakra

Gość jolka24
dla mnie jest wspaniały...choć czasami mam wrażenie ze mnie olewa... może to są już pierwsze oznaki?

to ja mam nadzieję że u mnie sie sprawdzi tak jak u Ondyny :) bo mój facet w stosunku do mamy jest czasem aż za dobry i za słodki ale za to jesgo ojciec w stosunku do niej nie tak bardzo.. ale na szczęście na razie mój facet jest dla mnie cudowny i mam nadizeję że się nie zmieni za bardzo :)

wiem, joolka, ale mamy już 13-letniego syna :) Który robi mi regularnie sniadanie do łóżka i przynosi mi kwiaty w drodze ze szkoły, bo nauczył się tego od taty :) Po kilkun astu latach małżeństw i dodatkowych paru mieszkania ze sobą ludzie naprwdę nieźle sie już znają.

Gość jolka24
mój oczywiscie nie ma samych tylko wad...równiez potrafi być kochany,troskliwy...ale niektóre jego zagrania po prostu zwalają mnie z nóg...jest jedynakiem,ma bardzo tolerancyjną mame

jeżeli od początku potraficie ze sobą rozmawiać i okazywać sobie szacunek, to problemów nie będzie. Nawet jeżeli facet wyniósł z domu jakieś toksyczne wzorce. Ale jeśli nie chce/nie potrafi zrozumieć i wziąć pod uwagę Twoich racji to szanse na sukces związku są chyba niewielkie :(

Gość jolka24
często dochodzi między nami do kłótni,bo mamy różne"racje"... ale zwykle wszysko konczy sie jakimś kompromisem...mam nadzieje ze tak nedzie zawsze...czasami myślę,ze to taki duży dzieciak

:D jak większość mężczyzn, nawet tych odpowiedzialnych i dojrzałych, nie? Chociaż sporo kobiet też ma w sobie coś z małej dziewczynki, w końcu to ułatwia czerpanie radości z życia i seksu :D

Gość kjaskajjskahdi
mi sie to potwierdziło. w dwóch przypadkach - pierwszy, czcił swoją matkę, dziękował jej na każdym kroku za to, że jest i tak samo traktował mnie. a drugi - obrażał swoją matkę, poniżał, upokarzał, bił i tak samo traktował mnie.