Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alusia06

mamy niejadków jakie macie sposoby???

Polecane posty

Witam:)) Zapraszam mamy niejadków do podzielenia się swoim problemem. mam 11 miesięczną córeczkę. Ona prawie nic nie je. Jest na piersi ,którą ssie może 2 minuty. Kaszki nie chce nawet widzieć. Obiadku może pół słoiczka zje to jest wielka radość. Soczki i deserki też odpadają:(( W nocy spi ze mną w łóżku bo bez sensu było żeby spała w łóżeczku gdy i tak co chwilę sie budzi do cyca. Jestem zmęczona i nerwowa. Gdyby chciaż spała dobrz w nocy ale gło jej nie pozwala. Wszelkie próby przejścia na sztuczne mleko kończą się niepowodzeniem i płaczem dziecka.........i moim:)) Pozdrawiam.... Dodam ,ze jak tylko zobaczę w sklepie jakąś nowść to kupuję z nadzieją ,że mała zje......niestety:(((( aha....a mój pediatra mówi \"nie wygląda na wychudzoną\".

Gość do autorki topiku
napisz ile wazy Twoje maleństwo,a napisze Ci,czy rzeczywiście masz powody do zmartwień.

sliczna mała ksiezniczka.Zagladnęłam na zdjecie ,bo ja tez mam problem z małą.Własciwie to lekarze maja problem bo mi się moja olcie podoba. Nic ci nie poradze bo moja ola ma apetyt i ładnie je.Tylko sie mnie wszyscy czepiają że jest malutka.Ile wazy twoja córeczka. Moja ma skonczone 13 miesięcy i wazy 8100. Ale jest bardzo ruchliwa i widocznie ma takie spalanie. moja ola sama sie odstawiła od piersi jak miała 7 miesięcy i tez miałam problem z mlekiem.Nie chciała zadnego .Jadła za to kaszki.Do dzisiaj nie chce mleka a ja jej dam to wypija tylko 150. daje jej kaszki jogurty i serki.

Gość moja ma roczek
i waży 8200g

Gość moja tez tak wazyla na roczek
a gdy skonczyla szesc lat zaczela jesc za dwoch i jest najwyzsza dziewczyna w klasie :)

moj wazy 6700 - ma 8 mc jest drobny na 1 rzut oka. bo jak sie mu przyjzec to ma takie faldki ;) Kuba w wieku 1 roczku wazyl 9kg 19mc- 13kg teraz ma 3,5 l i wazy 15 kg sposobu nie mam. nic na sile. a jak jest glodny to sam zje:D

Mała ma 11 miesiecy i wazy 8 kilo. Ale tak jak ktos napisał...jest bardzo ruchliwym dzieckiem. Może i spala dużo ale mała też zjada. Właśnie wróciłam ze sklepu i kupiłam Przysmak na dobranoc z czekolada HIPPa może to zje. ale powiem wam ,że juz sie denerwuję, z resztą jak przed każdym karmieniem:).

Szwedzia ja tez zajżałam na Twoją fotkę. Masz rację twoja tez jest drobniutka ale za to bardzo ładna. \"Małe (drobne) jest piękne\" :)))) Mnie tez wkurza jak każdy mi mówi \"ale ona drobniutka...a ile ona juz ma?\" brrrrrrr

Gość moja ma roczek
i wazy 8200g i wszyscy pytają czy skończyła juz 7m-cy???:D:D:D ale sama chodzi,więc pytanie jest głupie:p

Mojego Pawła chyba nikt nie przebije - ma 13 miesięcy i waży 7.840 :( Jedzenie wpycham na siłę i nawet jeżeli je, to nie przybiera. Jesteśmy po wielu badaniach i wszystko jest ok. :)

Paulka znów się spotykamy.Mój mały niejadek ma ponad 4 miesiące a już zdążyła znienawidzić mleko.Próbowałam każdego modyfikowanego pluje wypycha smiczek wrzeszczy.Tylko po nocy wypije jak porządnie zgłodnieje.Daję jej kaszki mleczno ryżowe też są na mleku modyfikowanym na szczęscie je lubi.Deserki też uwielbia szczególnie jabłka z czarnymi jagodami.Z mlekiem już nawet się nie męczę bo każde karmienie trwało godzinę mała plakała mnie szlag trafiał.Dobrze że te kaszki są na mleku

dziewczyny(chodzi mi o te co maja male dzieciatka)a moze nie o mleko chodzi a o sposob karmienia?moja mala od 5 miesiaca je na lyzeczke wszystko bo jak dawalalm butle to tez plula...a na lyzeczke mleko podgescilam kleikiem czy nawet kaszka i wcinala az milo...a samego nie chciala...

Agula no próbowałam lyżeczką mleko rzeczywiście było lepiej ale że mleko jest rzadkie to połowa mleka lądowała na brodzie więc daję jej kaszki są gęściejsze i dużo lepiej się karmi.U mnie faktycznie jest problem z butelką mała woli łyżeczkę

Mój Karol skończył 6 miesięcy i wazy 6,5 kg.lekarz na kazdej wizycie mówi że to mało ,ale mi się wydaje że trochę zjada ;rano 150 kaszki drugie śniadanie cały deserek potem 120 mleka nutramigenu, o 15 200-250 zupki,podwieczorek to tarte jabłuszko , na kolacje 150 kaszki i o 3 rano mleko oczywiscie przez ca ly dzień wypija soczek lub herbatke.

Gość iwana123
czesc ja mam corcie 15 miesieczna wazy 9 kilo, pediatra mowi ze to za malo, ale corcia wyglada ladnie ma pulchne nozki i raczki, ale szczerze jak na sile nie nakarmie to nie zje, chetnie pije mleko ale z obiadkami i deserkami tragedia, nie wiem co bedzie pozniej ja podrosnie, pozdrawiam wszystkie mamy niejadkow

Gość scooby doooooo
Paulka ty to jestes jakas walnieta czy co? dziecko 3 miesieczne obiadkami i deserkami karmisz :O pierdalni sie w ten twoj pusty leb

No i udało sie:)) małej zasmakował \"przysmak na dobranoc\" HIPPa z czekoladą:D.....ciekawe tylko kiedy jej sieznudzi:))) Dziewczyny a jak wasze niejadki spią w nocy? Budzą się w nocy na jedzenie? kurcze ja wpycham jej wieczorem jak najeięcej(na jej mozliwosci) a ona i tak budzi sie co chwile. Przeciez dzieci w jej wieku nie powinny juz w nocy jeść.Możecie mi co poradzic?