morico 0 Napisano Lipiec 12, 2007 Tylko proszę nie śmiejcie się ze mnie. Mam problem z nadmiernym owłosieniem. Muszę się golić bardzo często. Widzę, że przez golenie włosy się tylko wzmocniły i jest gorzej. Na wosk nie mam pieniędzy. W gabinecie kosmetycznym koło mnie nogi i bikini kosztują 120 zł! Słyszałam, że niektóre tabletki antykoncepcyjne mogą zmniejszać nadmierne owłosienie. Czy to prawda? Znacie takie tabletki? Odpiszcie proszę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Lipiec 12, 2007 Co rozumiesz poprzez nadmierne owłosienie?Czy włoski nachodzą na uda, wzdłuż linii od wzgórka do pępka, masz ciemny meszek nad ustami?Należy w takiej sytuacji zbadać testosteron. Tabletki anty są często lekarstwem, ale nie zawsze - trzeba je odpowiednio dobrać bo tak \"na oko\" wydane - mogą stan owłosienia jeszcze pogorszyć (jak i stan cery, włosów, samopoczucie). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość williana Napisano Lipiec 12, 2007 nie znam takich tabletek… moim zdaniem nie ma takich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morico 0 Napisano Lipiec 12, 2007 Tak, włoski wychodzą na uda, kiedyś jeszcze trzymały się w linii majtek, teraz mają coraz szerszy zasięg. Na rękach mam bardzo dużo i ciemne włosy, meszek pod ustami także jest :( wyrywam pensetą. Chciałabym, żeby chociaż wolniej odrastały. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternal 0 Napisano Lipiec 12, 2007 powinnaś zrobic te badania na poziom testosteronu, poszukaj topików o hirsutyzmie i mięcie - podobno pomaga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Lipiec 12, 2007 To badanie testosteronu. Poproś o skierowanie do endokrynologa i nie daj sobie przepisać niczego bez badania poziomu hormonów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternal 0 Napisano Lipiec 12, 2007 twój problem nie jest nietypowy, nie wstydź się tylko idź do lekarza po skierowanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość matko1 Napisano Lipiec 12, 2007 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2506102&start=1560 poczytaj, topik o hirsutyzmie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morico 0 Napisano Lipiec 12, 2007 Sa, slyszalam, ze sa tabletki, ktore maja takie dzialanie, ale nie jestem przekonana o ich skutecznosci, nazwy nie przytocze, gdyz nie pamietam. Probowalas sie leczyc, moze sa specjalne leki na to… to wlasnie może hirsuityzm . Moze idz do lekarza, jesli masz wlosy w nietypowych miejscach… Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach