Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kicia211

pryszcze na plecach,dekoldzie i ramionach,POMOCY!!!

Polecane posty

Gość honda..
help ! mam pryszcze i blizny po nich, co roobić ? blagam pomóżcie , mogę kiedyś zrobić zdjęcie i wam wysłać tylko proszę o radę i e-mail. na podany adres wyślę zdjęcie ; >

Gość MOJA ODP
Po prostu myj codziennie dekolt, ramiona i plecy a problem zniknie raz dwa! i staraj sie nie drapać bo poroznosisz pozdrowionka :***

Gość PIkachuu
Ja mam to samo i nie wiem co mam robić mam więcej na dekolcie na plecach powoli znikają :(

Gość jhjvjsdjnvdjnvdj
Ludzie ratujcie!!! ja mam taki sam problem. codziennie szoruję plecy szorstką gąbką, jem mało słodyczy ale jest masakra. na twarzy to samo. Jeden lekarz wypisał mi na receptę maść "Duac" (15g za 40zł) efekt super ale tylko na początku. inny lekarz zapisał mi na receptę maść robioną w aptece - też nic. nie wiem co robić. słyszałam, że najlepiej jest po prostu spiąć włosy, koszulka na ramiączkach i do słońca (np przy pracy w ogródku albo podczas spaceru) ale problem w tym, że wstydzę się gdziekolwiek odsłonić plecy i ramiona...

Gość JaAnonim
Chyba w okresie dojrzewania przyszcze na klacie , plecach , "ryju" czy ramionach to normalka (; nikt nie jest doskonały i każdy przez to przechodził i myślę że nie ma się czego wstydzić bo to tylko pryszcze... mam 17 lat i to samo na plecach i jakoś zbytnio się tym nie przejmuje.

rozumiem was i znam ból pryszczy na plecach! fuj! sama mialam je przez caly rok.. juz nie wiedzialam co robic.. wakacje byly dla mnie udreka, nie moglam sie przyzwyczaic do pryszczy, zwlaszcza ze na twarzy nie mam ani jednego :) od ok1,5 miesiaca myje plecy wieczorem mydlem siarkowym, pozniej przemywam dokladnie woda utleniona i smaruje sudocremem. efekt wspaniały! pozbylam sie pryszczy! z paroma jeszcze walcze, ale do wakacji miesiac i podołam zadaniu :) od 5 dniu biore też Visaxinum, zobacze czy to przyspieszy wyschniecie pozostalosci. a i ku mojemu zdziwieniu nie mam na plecach zdnych blizn i sladow!! czekam na wakacje zeby sie jeszcze pieknie opalic na plecach. polecam moj sposob! na prawde bedziecie zadowoleni :):)

Gość ha ha ha ha 1111
ha ha a czym sie różni opalanie na słońcu od tego w solarium jedno i drugie nie zdrowe :D

Gość ha ha ha ha 1111
ale opalanie w solarium polecam prysczcze znikają raz dwa ;)

Gość Kwasy są najlepsze
Ja poszłam do kosmetyczki na zrobienie sobie kwasu. Na początek dostałam małą dawkę żeby skóra przywykła do substancji, ale już taka mała dawka dała niezły efekt :D za tydzień mam drugą wizytę i dostanę większą dawkę. Nie pamiętam jaki kwas mi pani kosmetyczka nakładała, ale dostałam taki który wchłania się aż do krwi i powoduje że efekt utrzymuje się !cały czas! nawet do dziś! co prawda pojawił mi się na dekoldzie jeden pryszcz, ale nie jest duży :) w dodatku !Kwasy są zdrowe dla skóry! dodam jeszcze że kwasy działają również na małe blizny po pryszczach. Nie mogę się doczekać kolejnej wizyty <3 a no i jeszcze jedno! Robienie sobie takiego zabiegu z kwasami kosztuje około 120 zł za jeden zabieg na dekolt, a z plecami i ramionami zapłacisz około 200 zł ^ ^'' wiem trochę dużo bo musisz chodzić co 2 tygodnie na ten zabieg jeżeli chcesz uzyskać jeszcze lepsze efekty, ale tak jak mówię jest to skuteczne! na mój dekolt nic nie działa żadne mydła, kremy, żele, maście, peelingi, a tu proszę kwas zadziałał <3 Możesz stosować ten kwas dopuki hormony ci się nie ustabilizują ;) szkoda że w lato nie można stosować kwasów ^ ^' ale jeżeli pochodzę do kosmetyczki aż to maja to myślę że przez lato nie będą mi się w ogóle robiły pryszcze. No i.. hmmm zmień sobie diete koniecznie! Pij dużo wody to pomaga! nie jedz kwaśnych, słonych i ostrych przypraw! nie opalaj się, nie chodź na saune i do solarium! Mam nadzieje że pomogłam i że twoja mama zgodzi się na taki wydatek :)

Gość gość
a ja polecam wybrać się do dobrego dermatologa, osobiście chodziłam do bytomskiej kliniki Amaryllis, pani doktor wyleczyła mnie z trądziku, który był okropny, borykałam się z nim od 2 lat, byłam u wielu kosmetyczek i nic, teraz to już przeszłość :)

Gość keszonal
Na pewno aplikator na wypryski HB i systematyczne stosowanie tego produktu. To właśnie w taki sposób udało mi się utrzymać skórę w normalności, tzn. przywrócić jej normalność. W zasadzie śladów nie ma żadnych - łącznie z zaczerwienieniami.

Gość gość
Przede wszystkim pamiętaj o higienie, bo ona jest najważniejsza. Możesz też spróbować brać tabletki 4akne, mnie pomagają na pryszcze na twarzy - może i Tobie pomogą. Na pewno nic nie tracisz. Tabletki nie są drogie.

Gość gość
A próbowaliście mediqskin ? jak dla mnie super żel na okropne pryszcze. Skutecznie załatwia sprawę i człowiek zaczyna wyglądać normalnie, bez kraterów na twarzy.

Gość gość
To chyba coś nowego, muszę koniecznie sprawdzić działanie. Testowałam trzy preparaty i skutki są dość marne. Do tego strasznie mi cere wysuszyło. To jest na receptę żel ?

Gość gość
Mój na receptę nie był, ale ja mam różowy. Jestem zadowolą z jego działania. Myślę, że ma naprawdę dobrze dobrany skład, dzięki temu tak skutecznie zwalcza pryszcze.

Gość Hanka_P
W taki sposób może objawiać się nawet nużyca. Ja na Twoim miejscu poszłabym do dermatologa, aby mieć pewność, że atakowanie się lekami na trądzik na pewno poskutkuje. Jeśli nużyca okaże się faktem, sięgnij po kosmetyki ze strony Centrum Walki z Nużeńcem - ja w taki sposób wyleczyłam swoją nużycę :)

Gość gość

Dermatolog może tylko pomóc w takich przypadkach. Jeżeli mieszkacie we Wrocławiu i rozglądacie się za sprawdzonym specjalistom to polecam wam www.dermaderm.pl Tam na pewno otrzymacie profesjonalną pomoc.