Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wazne

Dla mnie to jest wazne...Odpowiedzice...Prosze

Polecane posty

Gość wazne

Co wplywa na poronienie w 3-4tyg? Czy mozna poronic z godziny na gdzine czy potrzeba wiecej czasu na to? prosze odpowiedzice...

Gość niepokoj
tez mnie to zastanawia...

Gość wazne
wiem ze stres ale jak duzy? cwiczenia ale jakie brzuszki? skakanie? bieganie? ale jak czesto ijak dlugo? podnoszenie ciezkich przedmiotow jak ciezkich? no i jak dlugo te poronienie trwa prosze odpowiedzice....

Gość Nie wiem dokladnie
czy z godziny na godzine,ale w tak wczesnej ciazy istnieja tzw.poronienia samoistne,czyli ciaza zostaje wydalana wraz z krwia miesiaczkowa.No i nie mozna tego przewidziec,ani temu zapobiec.

Gość qwertyu
trudno powiedzieć. Sporo poronień następuje niezależnie od wszystkiego -poprostu natura usuwa swoje błedy. Dzieje się to w taki sposób że kobieta może nawet o tym nie wiedzieć a poronienie bierze za spóźniony okres. http://www.poronienie.pl/poronienie.html

Gość wazne
to wiem...ale czy to co wymienilam wczesniej ma jakis wplyw na poronienie?

Gość niepokoj
autorko - domyslam sie, ze chcesz poronic. Jestem w tej samej sytuacji. Tzn jeszcze nie wiem czy jestem w ciazy ale okres mi sie spoznia, odczuwam lekkie bole brzucha, bolesnosc piersi, lepki sluz. Ja robie brzuszki, pije aspiryne, parze sobie kwiat malwy i tez pije. Poza tym jutro mam zamiar kupic w aptece piolun - to takie ziele (obrzydliwe w smaku), ktore podobno tez cos moze zdzialac... Czy Ty jestes juz pewna ciazy? Jezeli tak, to prosze powiedz mi czym ja wykrylas na tym etapie?

Gość wazne
tak jestem juz pewna w 100% nawet mam usg spoznial mi sie okres tydzien mialam dziwna wydzieline nic pozatym zrobilam test wyszedl pozytywnie poszlam na drugi dzien czyli poniedzialek (9.07.2007) do ginekologa lecz ona poweidziala ze nic nieczuje i tak jakby mnie splawila moj chlopak zalatwil mi wizyte u prywatnego bylam wczoraj zrobil mi usg przez macice i gratulowal mi 4razy lecz dla mnie to nie bylo szczescie niechcialam pisac jak mam poronic bo by mnie zasypaly haslami niezabijaj go itp. poprostu niemoge miec tego dziecka i chce poronic jak najwczesniej zeby nikt nawet brzuszka niezauwazyl tylko ta wizyta u prywatnego jest dosc droga moj chlopak zaplacil 80zl

cokolwiek chcesz zrobic idź do lekarza,bo sama możesz sobie tylko zaszkodzić :(

Gość niepokoj
jaki test robilas? chodzi mi o nazwe. robilas go dzien po terminie spodziewanego okresu? jak wyglada Twoja wydzielina? jezeli wolisz rozmawiac na gg to podaj nr - zaraz sie odezwe. to forum nie jest chyba najlepszym miejscem na zasieganie tego typu porad... tez jestem w sytuacji, w ktorej po prostu nie moge miec dziecka (bardzo silne leki dajace 100% pewnosci na bardzo powazne uszkodzenie plodu).

Dobrze,że chociaż Twój chlopak myśli rozsądnie. Mój pewnie by chrzanil,że trzeba urodzić a kto mnie utrzyma to już chyba radź se sama he he...

Gość to gg
8029073 napisz to ci wszystko wyjasnie a po co mam isc do lekarza? zapytac sie go jak mam poronic?

Gość Jak zrobisz spacerowke
to dziecko bedzie jechalo tylem do kierunku jazdy,a zamiat podziwiac swiat patrzy na mamusie.Moja mala strasznie sie denerwowala,ze malo widzi i kupilismy jej prawdziwa oddzielna spacerowke i jest happy.

Gość Elzia
jejku, a tyle kobiet nie moze miec dzieci. wiem , ze teraz brzmi to strasznie i wydaje sie niemozliwe ale za 2lata jak przytulisz dziciatko do siebie i pomyslisz - jejku ale bylam glupia, ze chcialam je zabic,

Gość wiedzialam
no i juz sie zaczyna tyle kobiet chce miec dziecko...wiem o tym ale one sie staraja o dziecko bo moga je wychowac a ja nie! mam je oddac? i myslec gdzie jest juz wole zeby sie wcale nienarodzilo a zreszta nikt niemoze widziec mojej ciazy

\"wiedzialam\" nie przejmuj się :) Tu siedzą same stare baby po 40-tce , osiagnely już wszystko i teraz brakuje im tylko dzidziusia do kompletu, lataja po testy i czekają, wypisują na forum wszystkie mdlości i odliczają dni do porodu :) Pewnie nie jedna jest po skrobance w wieku nastu lat jak moja ciotka (przykladna matka i zona he he).........

Jesli to baaaardzo wczesna ciąza a Ty NA PEWNO jej nie chcesz - lepiej idź do lekarza i niech Ci wypisze Postinor - lek wczesnoporonny. Bo jak bedziesz sama kombinowac, to czas bedzie leciał, a dziecko i tak moze przeżyć - potem już będzie za późno na usuwanie :(

Też jestem tego zdania ---> do lekarza. Inaczej będą z tego same problemy. Nic nie zdzialasz, uszkodzisz płód jak ktoś tu wyżej pisze i jeszcze kaleke urodzisz...

Moja kumpela...dusza towarzystwa, imprezowiczka, ma 18 lat i w koncu wpadla..ryczala, bala sie bardzo o przyszlosc bo byla dopiero w 1liceum...(nie zdala jednego roku wczesniej, wiec jej mama juz byla zawiedziona). nie ma ojca wiec mama sama na nia musi charowac..wiec gdzie niby kasa na dziecko?! Nie widziala co robic...ale w koncu zdecydowala sie zatrzymac dziecko..teraz jest bardzo szczesliwa i nie moze sie doczekac kiedy urodzi(4miesiac), mowila ze to jest piekne uczucie ze nosi sie mallego czlowieczka pod swoim sercem:) teraz zaluje ze w ogole miala takie mysli ze nie chciala tego dziecka i mowi ze jakby poronila to by sie zaryczala na smierc. Nie polecam zadnego wywolywania poronienia bo moze to miec rzutowanie na przyszlosc...chociazby bezplodnosc.

Gość jak wczesna
Bardzo wczesna ciaza? czyli? ja jestem w 3-4tyg czy to jeszcze zadziala i czy mi go przepisze?

3-4 tydzien od kiedy licząc? bo normalnie sie liczy ciąże od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Czy liczysz wiec tak, czy od zaplodnienia?

Gość Cieszyc sie czy plakac
ja to wiem ja bym sie cieszyla z tego dziecka ale poprostu niemoge moja syduacja jest inna nawet jakbym ja poweidziala to byscie se pomyslaly ze to bzdury z takiego powodu ale tekogo sie nieda wyobrazic ja chce tego dziecka ale poprostu niemoge ;(

Gość qwertyu
Postinor zażywa się w ciągu bodajże 72godz. od stosunku najpóźniej. Więc w twoim przypadku to za późno.

Gość aga___m
absolutnie nie zadziala.. postinor bierze sie do 72 godzin wiec 4 tygodnie to troszke za pozno

3-4 tydzien od kiedy licząc? bo normalnie sie liczy ciąże od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Czy liczysz wiec tak, czy od zaplodnienia?

Gość qwertyu
oprócz tego że działając na własną rękę możesz zaszkodzić ciaży bez osiagnięcia swojego ostatecznego celu, mozesz również zaszkodzić sama sobie. Z takim efektem że możesz stać się bezpłodna. Bywa też tak że możesz dostać krwotok a wtedy bez pomocy lekarskiej możesz nawet umrzeć.

Gość Cieszyc sie czy plakac
od zaplodnienia a od miesiaczki by wyszlo7 dni

Idź lepiej do lekarza i jemu powiedz co i jak bez owijania w bawelne. Jak sie wstydzisz w swoim miescie isc do swojego lekarza, to jedź do innej miejscowości. Sama nie kombinuj, bo wiecej narobisz szkody niż pożytku i może sie to źle dla wszystkich skończyć - dla Ciebie też :-0