Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

motakini

Chyba umre!!! Pomozcie!!!

Polecane posty

Pierwszy dzien okresu, mam takie zawroty głowy i ból brzucha ze juz nie moge. Jestem chodzacą fontanną,ba! leżacą bo nie moge sie wyprostować. Ciagle zwracam, nie moge wypic niczego na bol brzucha bo jest jeszcze gorzej. Co najczesciej łagodzi wasze doligliwosći w czasie okresu?

Gość Kruuuuu
ibuprom max i nospa- brzuch prawie mnie po tym nie boli.

nie moge ci pomóc bo mnie nic nie boli jak mam okres nigdy nie czume ze go dostane badz go mam raz na sto lat mnie brzuszek zaboli=) współczuje ci naprawde

Gość vfdbfffv
a jakies oklady albo zioła słyszalyscie cos o tym może? natasha---> fenkju za współczucie

Pod zadnym pozorem nie nospa! i nie polopiryna! Te tabletki czesto dziewczyny uzywaja aby wywolac okres.One rozkurczaja cos tam... Ja tez akurat mam okres i juz nie moge wytrzymac momentami ... Pojdz do ginekologa.Moja kolezanka mdleje i w ogole przezywa koszmar podczas okresu...Dostaje zastrzyki

zastrzyki? o matko! no ja zwracam prawie zawsze i nie moge jesc, a tabletki to niestety ale ja niczego nie przyjmuje, bo zaraz oddaje

ibuprom max, nurofen forte, nospa, albo vegantalgin H, działa jak połączenie leków przeciwbólowych z rozkurczowymi. i podstawa by brac tabletke odrazu jak tylko zaczyna leciutko boleć. na ból żołądka zawsze melisę i Aloes z herbalife [url= http://www.wellness.sklepy24h.pl/index.php?page=produkt_info&produkt_id=12093&limit=&promocja=&nowosc=&produkt_szukaj=&szukaj=&radio_szukaj=w_nazwa] tutaj dostepny wszystko zamiennie. a żeby nie miec omdleń witaminy, przy okresie w zwiększonych dawkach. no i pomidory, bo brak potasu sprawia, że człowiek jest ciagle głodny.

Naprawde te tabletki sa niebezpieczne.Jeszcze jakiegos krwotoku bys dostala.Ale wg mnie do tego ginekologa sie powinnas wybrac.Moja sasiadka dostala tabletki jakies.... Wiec moze i Tobie pomoze.W koncu jakas przyczyna tego byc musi.A nikt z wyjatkiem ginekologa nie powie Tobie co to jest

Gość mag81
moja przyjaciółka ma takie problemy pierwszego dnia. ginekolog powiedział że tak już jest i trzeba przecierpieć. Jej mama podobno też tak cierpiała zawsze pierwszego dnia. Przeszło dopiero po urodzeniu dziecka. Ale ja i tak proponuję iść do lekarza albo przy najbliższej wizycie powiedzieć, podpytać itd. A doraźnie to ibuprom... i chyba przespać ten pierwszy dzień;) Całuski

Gość mi tylko...
ketonal pomaga na silne bole.nie wiem tylko jak teraz moja watroba wyglada;(

no-spa tak - jest rozkurczowa i naprawdę pomaga jeżeli wymiotujesz to faktycznie problem a próbowałaś przeciwbólowych w czopkach (pyralgina, tolargin) tyle że na receptę to pewnie (ale może w przychodni ci bez problemu przepiszą)

weż tak ze 4 witaminy c to ci troche ten okres zmniejszy..olejek miętowy też łagodzi menstruacje... Ulgę w bólu przynoszą miejscowe okłady, w zależności od indywidualnego reagowania, łagodnie rozgrzewające bądź ochładzające, a także delikatny masaż okolicy podbrzusza. Najlepiej jest wykorzystać do tego celu olejek lawendowy, który ma działanie relaksujące i rozkurczowe. Można przygotować sobie ciepłą kąpiel, ale nie może być ona gorąca, gdyż mogłoby to zakończyć się krwotokiem. Jak najwięcej w tym czasie powinno się odpoczywać i unikać forsownych ćwiczeń fizycznych. Zaleca się natomiast uprawianie jogi. Niektóre asany przynoszą natychmiastowe ukojenie w bólu. Picie naparów z rumianku rzymskiego, liści malin, nagietka, kaliny lub mięty na 2-3 dni przed spodziewana menstruacją i w trakcie. Mają one łagodne działanie rozkurczowe. W czasie bolesnych miesiączek najlepiej jest unikać potraw wzdymających, ostro przyprawionych, słonych i ciężkostrawnych oraz zrezygnować z mocnej kawy, herbaty i coca-coli na rzecz naparów ziołowych lub wody mineralnej. Przygotuj napar i pij po łyżeczce 2 razy dziennie: pół łyżeczki ziela ruty zalej szklanką wody, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 3 minuty.

Gość mi pomaga
glistnik jaskółcze ziele - wypijam poł szklanki napru , działa rozkurczowo lepiej niz leki

jejkuu wiem o czym mówicie. Mnie też bardzo boli brzuszek pierwszego dnia. Nie do zniesienia. Mi pomagają dwa ibupromy zaraz rano jak ból się jeszcze na dobre nie rozkręci. W tym miesiącu pierwszego dnia nawet wymiotowałam z bólu :(

Gość que
mnie przechodzi gdy biore tabletki anty:) nic nie boli! a podczas okresu, faktycznie nospa tylko zwieksza krwotok... polecam solpadeine- musujace i wykly, dobry apap. dlamnielepszy niz ketonal. w wypadku uciazliwych wymiotow polecam metoclopramid, ale nie w zastrzykach- moze powodowac wstrzas!