Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nana24

W KTÓRYM TYGODNIU CIĄŻY ZACZĘŁYŚCIE BRAĆ WITAMINY?

Polecane posty

PODOBNO PRZED 12TC SA SZKODLIWE. JA JESTEM W 9TC A LEKARZ MI JUZ PRZEPISAL, NIE WIEM CZY BRAC JE CZY POCZEKAC. JAK WY MIALYŚCIE?

ja brałam w pierwszym trymestrze tylko kwas foliowy a od drugiego juz kompleks witamin- tak zalecił mi lekarz...

Ja dowiedziałam się ze jestem w ciąży w 6 tc i od razu zaczełam brać witaminki dla kobiet w ciąży oraz kwas foliowy, tak polecił lekarz:)

Gość ja brałam w pierwszym
trymestrze kwas foliowy i jod, natomiast komplekst witaminowy od 15 tygodnia. To czy wcześniej zalecane są wielowitaminowe preparaty też cześto zależy od wyników badań. Jeśli są bardzo dobre, nie ma potrzeby brania preparatów wielowitaminowych na początkowym etapie.

Ja miałam bardzo dobre wyniki badań: krwi, moczu i cukier, ale lekarz mimo to powiedział, zebym brała witaminy:) Wszystko zależy widać od lekarza:)

CZYLI NIE SĄ SZKODLIWE PRZED KOŃCEM 1 TYMESTRU. CIEKAWE SKĄD BIORĄ SIĘ TAKIE OPINIE. DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI

Gość ja brałam w pierwszym
Część lekarzy z tego co wiem obawia się zbyt dużego wchłaniania się żelaza w początkowym etapie. Ale, tak jak pisze cukierkowa, lekarze mają różne podejście do rozmaitych spraw i trudno orzec, że któraś z taktyk jest nieprawidłowa. Część lekarzy zaleca od razu wielowitaminowe, część lekarzy kwas foliowy, a mój akurat kwas i jod, podobnie jest z badaniami. Niektórzy chcą co miesiąc, mój chce co dwa, a jeszcze inni jeszcze inaczej. Pozdro

ja też miełam dobre wyniki badań i zaczełam brac witaminy od samego początku tak lekarz zalecił to biore ale tylko na dobre mi to wychodzi maluch zdrowy i dziś go zobacze znów na usg a już niedługo rozwiązanie

Gość witamina A
jest szkodliwa w piewszym trymestrze, witaminy dopiero od 4 miesiąca, tak brałam w dwóch ciążach

Gość ja zaczelam
w 11tc

Gość mnie lekarz kazal
brac tylko kwas foliowy do konca trzeciego miesiaca, potem witaminy. powiedzial, ze w witaminach dla ciezarnych jest duzo roznych rzeczy, ktore nie sa potrzebne przez pierwsze trzy miesiace ciazy.

Od 8 tc biorę Feminatal N zawiera kwas foliowy, jod i witaminy. Do 8 tc brałam sam kwas foliowy.