Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grafi

wiek a tabletki?

Polecane posty

witam. od ilu lat mozna zarzywac tabletki antykoncepcyjne?? tak mnie to zastanawia od jakiegos czasu. a wy drogie forumowiczki co o tym sadzicie?

Gość natttiii
Ja zazywam odkad skonczylam 15 lat. Pigułki czy ciąża w wieku np. 15 lat? Zdecydowanie pigułki!!!!

Gość kasica2700
ja zaczełam duzo pozniej i dzięki temu jestem mama wspaniałego 5 letniego urwisa:);) i kocham go nad zycie:))

Gość natttiii
Mam 26 lat, a wspołzyje odkad skonczylam 17 lat. Od samego poczatku bralam pigulki i cale szczescie, bo inaczej bylabym teraz samotną matką. Dopiero rok temu poznalam faceta mojego zycia, a z poprzednimi juz nawet kontaktow nie utrzymuje. Wiec porazką by bylo miec z ktoryms z nich dziecko, bo sa dupkami. Dopoki nie jest sie pewnym faceta, ze to juz ten wlasciwy, to nie ma co ryzykowac z inna forma antykoncepcji niz pigulki

Gość natttiii
No chyba ze chce sie byc samotną matką...Powodzenia!

Gość natttiii
Sama, bo niby jak inaczej? Poszłam jak byłam jeszcze dziewicą, powiedziałam, ze planuję w najbliższym czasie rozpocząć współżycie i że nie chcę mieć wpadki. Lekarz zlecił mi wykonanie badań wątrobowych z krwi i potem zapisał pigułki. Początkowo ukrywałam je w domu, bo nie chciałam by mama zobaczyła, ze juz biore pigulki, ale co tam. Pewnie i tak wolała pigulki, niz zostać wczesnie babcią

zostawilabys sowjego maila? bo chcialabym z Toiba poadac na ten temat....

Gość a ja zaczelam jak mialam 17

popieram niektore wypowiedzi-lepiej brac nawet w wieku15 lat niz baaaardzo wczesnie urodzic. ja wlasnie urodzilam w wieku 17-stu lat,teraz oczywiscie nie zaluje i nie wyobrazam sobie zycia bez mojego Skarba,ale stalo sie to z nieodpowiedzialnym facetem,z ktorym teraz nie jestem. od 10-ciu miesiecy mam nowego partnera i zazywam Cilest,poniewaz na razie nie planujemy dzieci. pozdrawiam i zycze powodzenia! :)

no mnie tez to wlasnie tak nutruje poniewaz nawet na moim osiedlu mieszka ciezarna 16 latka i dlatego chcialam o tym podyskutowac.

ja zaczełam brać mając 22lata wczesniej 4lata gumki stosowałam - nie załuje aczkolwiek czasami zastanawiam sie czy dobrze robie biorąc te tabletki bo niby nie mam zadnych skutków ubocznych ale tyle sie na czytałam zwłaszcza na kafeterii o konsekwencjach brania tabletek ze az głowa boli

Gość Al1a
Ja d zaczelam brac jak skonczylam 14 lat

Gość ...mala....
a ja jak mialam 23 i bylo to przed piwrwszym razem.. rozwqazylam wszystkie za i przeciw i poszlam don ginekolog... ibore do dzis i jestem z tym samym facetem.

często lekarze przepisują tabletki już młodym dziewczynom [jak wspomniana wyżej 14latka], choć to szkodliwe. jednak ciąża/aborcja byłaby większą szkodą/tragedią, dla tak młodego człowieka, i tak młodego organizmu. tabletki pozostają wciąż najskuteczniejszą metodą - poza abstynencją ;) a ginekolog nie jest od tego, żeby brakiem antykoncepcji wymuszać abstynencję.

no i te male dziewczynki moga normalnie do gina same isc?

Gość kora1000001
Ja zaczełam brać jak miałam 16lat. Widze że oburzenie wzbudza tak wczesny wiek. Mam problemy z hormonami i musiałam brać tabletki. Jeżeli dawka jest dopasowana do twojego organizmu, to nie ma żadnego niebezpieczeństwa. Do 18 roku do gina chodzi się z osoba pelnoletnią i z toba wchodzi do gabinatu.

Gość jenny21
21

Gość alalaal
kto sie jescze wypowie??

Gość a Ty grafi
ile masz lat....?

ja mam 21 i temu pytam bo mi sie zdaje ze ja chcac juz zaczac zaczynam za wczesnie a tez z ciekawosci sprawdzam ile ludzie maja lat jedzac swoja pierwsza tabletke antykoncepcyjna :P

hej grafi:) ja mialam 23.... no z haczkiem:) w sumie dlugo czekalam wogole z ecyzja wspolzycia i bbb balam sie ( i dalej sie boje) ze moglabytm wpac a teraz na dzieci nie mam czasu:( wiec.. rozwiazaniem sa tabletki:) poszlam jako dziewica do gonekolog, dodam ze to byla pierwsza wizyta w zyciu;) a dzisjak o tym mysle to sie zmiejemy razem z tego;)