Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpiszcie....

Co myślicie o takim rozdzieleniu internetu na 2 kompy? To kradzież?

Polecane posty

Gość odpiszcie....

Mam radiówkę. Niestety mieszkam na wsi i żaden inny net nie wchodzi w grę.:( Miałam kiedyś 2 kompy: net w starym kompie siostry i mój nowy wypasiony komputer. Z Apekiem coś nie wypaliło i kumpel sam rozdzielił nam net (za pomocą kabla, komp siostry musiał być włączony, żebym ja też miała net u siebie w pokoju). Siostry komp to było próchno, które w końcu padło i od roku mamy net tylko w moim kompie. Chyba wkrótce będę miała laptopa i net oczywiście chciałabym znowu tak rozdzielić, ale zmienił się usługodawca sieci i mam wątpliwości: Kiedy rozdzielę łącze na 2 kompy, to ten właściwy może jakoś bardziej zamulać? bo ten net i tak jest wolny. Usługodawca może to jakoś odkryć? Takie rozdzielenie łącza nie będzie problemem w laptopie?

no zamulac to bedzie bo twoj net bedzie zalezy od kompa do kotrego jest podpiety. w laptopie da sie tak zrobic bez problemu;) a ogolnie to zwykle polaczenie sieciowe,wiele ludzi tak ma wiec o jakies klopoty ja bym sie nie martwila;)

Gość lakaoka
jeśli chcesz rozdzielić net poprzez udostępnienie połączenia sieciowego to spoko. Komp na którym teraz jest założony net musiałby być wtedy włączony, żeby na drugim kompie był net. Jeśli chcesz zrobić tak żeby laptop łączył się bezprzewodowo to czeka Cię kolejny wydatek (karta radiowa). Net będzie mulił bo ciągniesz jedno łącze na dwóch kompach. Możesz też spytać administratora o rozdzielenie łącza. Przydzieli oddzielny adres IP, da oddzielny przydział łącza, kompy będą mogły chodzić niezależnie od siebie, ale i cena za net wzrośnie.

Gość odpiszcie....
lakaoka-----> Chodzi właśnie o udostępnienie połączenia sieciowego. Wiem, że ten komp będzie musiał być włączony, żebym w laptopie miała internet. Ale net będzie mulił w tym kompie czy w laptopie? Bo jeżeli w laptopie to nie ma problemu, bardziej zależmy mi na tym, żeby tutaj wszystko chodziło bez zarzutu. Administratora o to nie zapytam, bo już i tak płacę ponad 60 zł za internet, więcej nie chcę. :D

Polecam router radiowy - net na kompach będzie chodzić niezależnie, a czy będzie mulić... zależy od prędkości łącza i obciążenia łącza, ale nawet przy słabszym do oglądania stronek i poczty spokojnie wystarczy.

Gość odpiszcie....
A czym się różni ten Router od Apeka? Kompy i tak będą musiały być połączone kablem?