Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emigrantkaaga

Aborcja w Londynie

Polecane posty

Gość Pauolaola
ciemnogród-- a coś ty sie tak zbulwersowała, jakby to o ciebie chodziło??? buhahaha

Gość Pauolaola
skrobałaś sie???

Gość nie jestejm pewna
Idz do najblizszej family planning clinic i zapytaj, nie powinno byc problemu z ubezpieczeniem

nie wrzucaj mądralo wszystkich do jednego wora ja jestem przeciwna aborcji i nie szukalam nigdy skrobanki i nie mam zamiaru a to jest forum ogolnodostepne i bede to potepiac czy to sie podoba czy nie

Gość Pauolaola
nie no co tam rozważamy tylko jak zeskrobać rączki i nóżki małego człowieka- kretynki

Gość Pauolaola
Ariane, masz całkowitą racje, ona sobie będzie tutaj próbowała zrozumieć, kobietę, w pełni rozumu, która chce zabić swoje dziecko, bo sie piepszyła nie wiadomo z kim... brak słów

Gość ciemnogrod a wy nie wiecie
o mnie to ty sie nie martw, bo nigdy w ciazy nie bylam, zawsze sie zabezpieczam,a nawet jak wpadne to mam z kim wychowac. smiac to mi sie chce z takich moherow, ktore siedza na forum nikt ich nie chce,a swoje niepowodzenia wylewaja na innych. nie wiem co was tak bulwersuje?

Gość jakka
http://www.brook.org.uk/content/M2_5_abortion.asp How can a woman get an abortion? To get an abortion on the NHS, a woman needs to be referred by a doctor. This can be her own GP, or a doctor at a local family planning clinic or Brook Centre (for under 25s). Ja bym sie na Twoim miejscu gleboko zastanowila... dziecko to nie koniec swiata, a aborcja moze Ci zniszczyc zycie.

starasz sie byc taka madra i nowoczesna a wysuwasz pochopne wnioski na temat innych skad mozesz wiedziec czy chce nas ktos czy nie? po prostu aborcja jest tematem kontrowersyjnym i budzi tyle emocji

Gość a ty c-hania
ja rozumiem w pełni o czym jest topic, to chyba ty nie rozumiesz. przykro mi jest jak czytam to co piszesz, jesteś jak diabeł wcielony, masakra

"piepszyla" skoncz podstawowke, a pozniej staraj sie pisac. twoja kultura pozostawia wiele do zyczenia. to wy ja wrzucilysie do jednego wora, oceniajac ja nic o niej nie wiedzac. nie dokonalabym nigdy aborcji, ale nie odbieram prawa do jej wykonania innym, ktorzy maja inne przekonania.

Gość a ty c-hania
rozjuszyłaś sie jak srająca krowa na polu:D

pauolaola z toba nawet nie dyskutuje bo nie mam o czym, wydajesz sie byc jeszcze nie dojrzala. nagle takie oburzone jestescie,ale jak ja ktos wyzywal to sie nikt nie odezwal. nie mowie, ze jestem nowoczesna i, ze aborcja jest dobra, ale to jej zycie i jej ciaza. chciala tylko namiar, a nie wasze zalosne oceny. katolicy rzucaja kamieniami,a wstydza sie w lustro spojrzec.

Gość Pauolaola
Każdy sie może pomylić, wieśniaro, mam studia i nie chrzań mi o wykształceniu!!

Gość htgfdsa18
niech ojciec dziecka zaplaci

dopiero ci bylo przykro, a teraz mi ublizasz porownujac do krowy. niestety z takimi ludzmi nie warto prowadzic zadnej rozmoway, bo nie sa warte uwagi innych. nie rozjuszylam sie bo nie mialam czym. nie jest to bowiem moj problem..jednak po raz kolejny widac co robi z ludzmi anonimowosc..

jak widac nawet studia cie nie nauczyly odnosic sie do ludzi z kultura. powiem ci jedno. odmienne zdanie nie uprawnia cie do ublizania innym.

Gość chomikowe_opowieści
Może i też jest prawdą to co mówisz, ale po co jej tak bronisz, czy jest w jakiś sposób poszkodowana? Jeszcze nic nie zrobiła, dajcie jej święty spokój.

Gość cienogrod a wy nie wiecie
dlaczego jej bronie? poniewaz kiedy napisala o co jej chodzi ludzie zaczeli jej ublizac. nie wiem kiedy zrozumiecie, ze kazdy czlowiek jet wolny i ma prawo do wlasnych opinii i decyzji i nie jest to powodem do ublizania komukolwiek. jesli ktos nie mial ochoty jej pomoc to nie wiem po co sie wypowidal.

juz pisalam, ze nie jestem w zaden sposob poszkodowana i chcialam zwrocic uwage na to jak ja potraktowaliscie.

Gość chomikowe_opowieści
Piszą tak, bo się nie zgadzają z takimi metodami, ale czy nie mają prawa tak myśleć?

oczywiscie, ze maja parwo tak myslec, ale kto dal im prawo kogos obrazac? terzba umiec swoje poglady wyrazac w kulturalny sposob, nawet w internecie, bo ja postrzegam ludzi przez pryzmat ich wypowiedzi. jak juz pisalam sama nigdy nie dokonalabym aborcji, ale nie odbieram do tego prawa innym, a juz napewno ich nie oceniam, bo nie wiem co mi zycie przyniesie i czy swoim zyciu nie postapie gorzej.

Gość chomikowe_opowieści
Ja już idę, nie rób tego autorko toicu, albo przynajmniej przemyśl to, może to nie jest najlepsze rozwiązanie- aborcja. 🖐️

poza tym nie zgadzac sie z metodami to jedno,a myslenie "tak" to drugie. jesli nie umie sie swoich mysli ubrac w normalne slowa to lepiej je zachowac dla siebie. zostalam kilka razy obrazona, ale mimo to nie zareagowalam w ten sposob i nie dlatego, ze nie umiem, ale mam szacunek dla innych, choc czesto na niego nie zasluguja.

ona nie pytala czy ma to robic czy nie...

:-( coz brakuje mnie slow.... Nikt nie wie co nalezy zrobic (gdzie sie udac itd.)? ;-( Tylko wyzwiska i nic wiecej. Decyzje juz podjelam teraz tylko potrzebuje wiedziec JAK sie do tego zabrac. Bylam u lekarza pierwszego kontaktu - lekarz ten zapytal mnie o dowod, ze mieszkam pod wskazanym adresem (rachunek za np. prad) a ja go nie mam bo wszelkie rachunki sa na wlasciciela mieszkania a ja tylko wynajmuje pokoj... Jestem zrozpatrzona! :-(

Gość agata2659***
Nie przejmuj sie prosze bardzo Ci wspolczuje ze znalazlas sie w takiej sytuacji. Nie usuwaj tej ciazy bo dziecko to nie koniec swiata tylko blogoslawienstwo a wszystko z czasem sie ulozy, zobaczysz. Z tego co wiem samotne matki w Anglii sa otoczone opieka i nie musisz ani pracowac ani byc ubezpieczona. Na Twoim miejscu poszlabym do lekarza piewszego kontaktu i wszystko mu powiedziala cala prawde a on Cie skieruje do odpowiednich instytucji podejrzewam ze sam zadzwoni a Ty nic sie nie bedziesz musiala martwic. Zycze Ci powodznia. Wypowiedziami z forum sie nie przejmuj.

Gość emigrantko musisz miec
tzw referral od GP, czyli lekarza pierwszego kontaktu, zeby usunac ciaze za darmo w specjalnej klinice. Inaczej jest to dosc drogi zabieg. Czy jestes w ogole zarejestrowana u GP? Jesli nie to faktycznie musisz miec jakis dokument potwierdzajacy ze mieszkasz pod wskazanym adresem, moze list od landlorda by pomogl, wiem, ze znajomi z takim chodzili sie zarejestrowac wlasnie. Masz NIN? Jesli chcesz to napisz do mnie na maila honeylovesbunny@gmail.com

Gość qwefqf
cieszę się że z pomiędzy wykrzykiwań tej tępej tłuszczy, udało się jednak wychwycić istotne informacje :) a tym że tu ludzie piszą co im z galimatiasu myślowego wyskoczy, nie przejmuj się, emigratkoaga, taka już natura tego forum :) trzymaj się :)