Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta_p.

Jakie imię dla dziecka?

Polecane posty

Gość marta_p.

Cześć :) Jestem w 6 miesiącu ciąży i ciągle nie mogę zdecydować się jakie dać imię mojemu dziecku. Nie wiem czy to będzie chłopiec czy dziewczynka. Chcemy z mężem aby to była niespodzianka. Może Wy coś zaproponujecie? Z tego co widzę, stare imiona powracają do łask, typu Franek, Jasiek itp. Co o tym sądzicie?

Gość df
Ja proponuje dla dziewczynki Zuzanne lub Julie, a dla chlopaka Kacper

Gość wrzUtka
witamy:) jak sie czuje przyszla mama?:) Hm to zalezy jakie Wam sie imiona podobaja :) ja bym dala swojemu dziecku uniwersalne, ciagle modne no i lade imie np Pawel, ostatnio podoba mi sie imie Szymon:P a dla dziewczynki to nie wiem jakos zadne imie mi sie nie podoba :)

Ja mam Grzesia iwedług mnie to imie stworzone wprost dla mojego synka a co do dziewczynki to podoba mi sie Wiktoria (Wiki,Wikusia),Zuzia może Ania jeszcze (ma chyba najwięcej zdrobnien)

Gość progamer
Witam, nie dawaj dziecku na imie tak aby ono pozniej musialo sie go wstydzic znam jedna osobe, ktora rodzicie strasznie skrzywdzili nadajac imie Zdzisław. Nie zrob podobnego bledu.

Gość **edii**
dla dziewczynki Maja takie dziewczece,lub Hania, albo Elwira:) a chlopiec moze David

Gość zeta jonnnnnes
Według mnie najlepiej wybrać uniwersalne, tzn takie aby w Polsce i innych krajach czytało się tak samo. Ja mam na imię Grażyna i jak jestem za granicą to koszmar. Nikt tego nie wymówi. Dlatego ja dam swoim dzieciom na imie np. Robert i Anna :) Tobie też tak polecam.

Hmm... Hm... Dziewczynka - Aleksandra (Ola), Ida, Laura Chłopczyk - Maciej, Rafał Życzę zdrowia przyszłej Mamie :)

Gość dla dziewczynki
Laura, Lili, Klaudia. dla chłopaka to nie wiem...

Gość tega r55
Ma na imię Bożena i nienawidzę swojego imienia. Pomyślcie dwa razy zanim dacie imię dziecku. Czy ktoś też nie lubi swojego imienia czy tylko ja tak mam? wrrrrrrrrr!

Julka i Oliwka to podobno najpopularniejsze ostatnio imiona, za pare lat te dziewczynki beda sie czuly tak samo, jak w naszym pokoleniu Anie, Magdy i Kaski. Wiktorii tez jest juz duzo. zawsze fajniej jest miec rzadsze imie, moze Wioletta, Jagoda, Berenika, Milena, Laura, Eliza? chyba jeszcze nie oklepane :) a dla chlopca unikac Karola, Jasia i Pawla, bo podobno chyba z jedna trzecia chlopcow urodzonych w okolicach smierci poprzedniego papieza (czyli niedawno) ma ktores z tych trzech imion... ja lubie imiona Jacek, Marek, Marcin, Grzegorz, a z takich dziwniejszych to podoba mi sie Wasyl, Iwan. lubie imiona meskie o wschodnim brzmieniu, moze poza Igorem.

Gość pani tereska
No ja swoje też lubię, przyzwyczajenie :) A jakie imie bym dała dzieciom? Typowo słowiańskie, np. Przemysław i Agnieszka. Takie mi się podobają.

Gość a kamila wam sie podoba
?

Gość wrzUtka
Kamila nie za bardzo...

Gość pani tereska
Kamila ogólnie ładne imię, ale mi się kojarzy z moją wredną sąsiadką i akurat tak bym dziecku nie dała na imię :) Czasmi jak się nam dane imie źle z kimś kojarzy to nie lubimy tego imienia :)

Gość no wlasnie mi sie nie podoba
dlatego marta, ewa, agnieszka, marzena, bozena, grazyna...

Gość seeeeeennnaaa
lech lub jarosław dla chłopca, maria dla dziewczynki..... i masz gwarantowane podwoje becikowe

Gość magda z22
Dżoszua i Amelia

Gość pokm
A mi się podoba Karolinka i Bartuś :)

Gość
Dla dziewczynki Paulina ;)

Gość 13 GRUDNIA
Oliwia jest ładne,ale jest duzo juz dzieci z tym imieniem. moze kaludia,julita,julia,jagódka a dla chlopca oliwier,dominik,dawid, a imiona takie jak krystian i kamil to uosobienie spokoju.

Gość nie lubie q
Adolf, Józef, Róża Rozanielone przyszle mamusie posiadajace podobne dylematy wywoluja u mnie odruch wymiotny