Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytalińska...

czy data POCZECIA jest tożsama z datą STOSUNKU?

Polecane posty

Niczego nie sugerowałam. Czytaj ze zrozumieniem. Lepiej, żebyś nie była w ciąży odnosiło się do tego, że LEPIEJ, ŻEBY NIE BYŁA W CIĄŻY ;)jest kilka możliwości odebrania tego - ty obrałaś taką opcję - to twój problem i poradź sobie z nim sama.

...ja wybrałam wersję dosłowną.Ale gratuluję wyobraźni.

Gość jużnie piernicz
tak tak lepiej żebyś nie była w ciąży- a w domyśle (jak jesteś to masz problem :urodzisz ufoludka albo usuń) kobieto piszesz jak encyklopedia, ale nie używasz mózgu i SWOICH SZARYCH KOMÓREK!!!!!!!:-))

Jedynie w twoim domyśle bo nie masz pojęcia co było w moim. Może byś chciała, by było tak jak piszesz - ale na szczęście bardzo się mylisz :)To tyle co mam do powiedzenia na ten temat. Zmień IP bo Twoje wywody stale pod innym nickiem robią się już nudne, trollu :)

Gość jużnie piernicz
Z nieukrywaną satysfakcją muszę ci się przyznać że MOJE wywody są i były TYLKO I WYŁĄCZNIE pod tym nickiem ( i kto tu sobie dopisuje wersje -domysły - sugestie- a kto się przed chwilą wypierał takich rzeczy?) :-))

Gość jużnie piernicz
ps. wyzywanie innych świadczy o twoim pozimie

Gość jużnie piernicz
trollu- zabawne . Widocznie toczysz nad klawiaturą pianę z ust bo ktoś ma inne zdanie....

A gdzie j kogo wyzywam? No chyba, że to ja napisałam, że nie używasz mózgu?Nadrobiłabym to, gdybym była tobą - ale już mi się znudziło gadanie z trollem.Gadaj zdrów, podszywaczu! :-)

ngLka, z kim Ty rozmawiasz? W realu nie zamieniłabyś z kimś takim nawet słowa :) To ich ciąże, ich dzieci i ich ryzyko. W razie niepowodzenia będą wychowywać niepełnosprawne dzieci, które same wyrażą im nie raz nie dwa swoją wdzięczność. Niech sobie szczekają i radzą sobie same. Zażywajcie, kochane, jak najwięcej tego typu leków w ciąży, palcie, pijcie, biegajcie na solarium trzy razy w tygodniu. Dzieci z pewnością wam podziękują :)

Tylko dzieci szkoda.. :( Niczemu nie są winne a płacą za głupotę rodziców, którzy z pełną świadomością będą zażywać, bo "przecież nie mozna przesadzać" :(

Gość Widziwiarka
"ngLka Lepiej dla Ciebie, żeby ciąży nie było - tetracykliny wpływają niekorzystnie na rozwijający się płód (mogą go uszkodzić). Przejrzałaś ulotkę? Zakaz stosowania preparatu w ciąży. KONIECZNIE zrób test i w przypadku pozytywnego wyniku - natychmiast skontaktuj się z lekarzem." Możecie się kłócić. Ale ngLKA jak już zdecydowałaś się mi doradzać - to sama przyznasz że ta forma nie jest najlepsza. Może jestem głupia bo nie byłam do końca świadoma ...ale ja chcę dziecka. Od razu widać że ty wolałabyś wszystko tylko nie ciąże. Ok, ale naucz się patrzeć oczami innych. Bo ja niestety też to zrozumiałam jakbyś mi sugerowała szybką aborcję ( w rzie czego). A serio: to w ciąży jednak nie jestem, a jak ty taka mądra jesteś to czemu mi tego nie powiedziałaś (że to byłby ewenement na skalę światową jakbym zaszła!!)- tylko od razu mnie straszyłaś.takie rady zachowaj dla innych kretyneczek- ja podziękuję

Gość Widziwiarka
kurcze.."lepiej dla mnie jakby ciąży nie było - a skąd ty to do cholery wiesz???? jesteś jasnowidzem czy co? masz szklaną kulę czy wróżysz z fusów? życie bywa przewrotne - może kjakbym była w ciąży to jednak dzidzi byłoby zdrowe- a ja szczęśliwa, i co wtedy by było źle dla mnie?????????

To bardzo źle widzisz. nie oceniaj po łebkach.tak się składa, że akurat ciąża mi w głowie od bardzo długiego czasu.A jak ktoś zrozumie moje słowa, jak napisałam - to już Jego sprawa.Nie wmawiaj mi jednak tego, co myślę.Jaki ewenement na skalę światową? Dziewczyno, porozmawiaj z lekarzami a dowiesz się, że owulacja nie przypada na środek cyklu ale na 12-16 dni przed miesiączką co znaczy, że gdy ktoś ma cykle załóżmy 21 dniowe a faza lutealna trwa 14 dni (uśrednione) to znaczy, że owulację miewa 7 dc. I wystarczy współżyć, 4tego, żeby do ciąży doszło. Poczytaj trochę, jeśli nie chcesz być w ciąży.A jednak żółw prawdę pisał - nie ma co doradzać, wyciągniesz rękę to cię zjadą i jeszcze wmówią, że miałaś na myśli coś zupełnie innego. Rób co chcesz dziewczyno. Twoje życie.Najmocniej przepraszam, że chciałam dobrze i aborcja mi przez myśl nie przeszła (natomiast wyraźnie widać o czym myślą Ci, który w ten sposób to odbierają). Nie mam wpływu na to, że powiem \"igła\" a ktoś skojarzy \"rozbebeszyć misia\".I eot w tym temacie.

I jedna prosta zasada - zadajesz pytania to bądź gotowa na odpowiedź. nie życzysz sobie niektórych odpowiedzi - to rusz głową, włącz google i czytaj sama.

Gość aabbcc321
ngLKA ja jak przeczytalam Twoja wypowiedz to nie odebralam tego jako zachety do aborcji tylko do szybkiej konsultacji z lekarzem ale jak widac co niektorzy najpierw pytaja a potem ziona jadem ze odpowiedz nie jest scisle taka jaka chcieliby uslyszec.No coz taka natura ludzka ale mam nadzieje ze sie tym nie przejmujesz bo jak przegladam forum to sporo twoich rad czytam i sa one fachowe wiec tak trzymaj🌼

Gość aabbcc321
no to tyle i dodam że ja = nglka ino pomarańcowa- a że mam coś z muskie9=mózgiem) to każda wie

Gość Widziwiarska
ja pierniczę!!!!!!!!!!!!!11 ngLKA ty nie umiesz czytać?????/ widzisz tylko swoją dupkę ???? ja chcę być w ciaży- a ty pierdolisz że nie po drugie: uprawiałam SEX W PIERWSZYM DNIU PO MIESIĄCZCE: KUMASZ?- NIE W CZWARTYM WIĘC1: ALBO JESTEŚ DEBILEM: ALBO SŁUCHASZ TYLKO SIEBIE CO OZNACZA DOKŁADNIE TO SAMO CO : PATRZ PKT. NR.1

wpis pierwszy aabbcc321 :-) Mam poważniejsze powody do przejmowania się choć czasem zastanawiam się, czy warto niektórym odpowiadać :)wpis drugi aabbcc321 -> Chciałoby się pomarańczowa marmoladko :-) Nie biorą mnie takie podszywy :>Widziwiarska - zapanuj nad emocjami a potem wróć :) Zachęcam też do skorzystania ze słownika oraz nadrobienia braków w kulturze osobistej. Zabawna jesteś - NIE ZADAWAJ DZIECKO PYTAŃ TYLKO SAMA SZUKAJ ODPOWIEDZI, LENIU.Pozdrawiam :)

Ach ach... po miesiączce rozumieć mozna na dwa sposoby - po zakończonej miesiączce albo po pierwszym dniu miesiączki. Różnica jest kolosalna. Jak chcesz mieć dokładną odpowiedź to zadaj precyzyjne pytanie. A najlepiej pytań nie zadawaj wcale, bo nie szanujesz żadnej odpowiedzi.Kumasz? [cześć}:)

Bez względu na długość cyklu owulacja zawsze wystąpi około 14 dni (10-16) przed końcem cyklu. NIE W POŁOWIE CYKLU. NIE W 14 DNIU CYKLU. TYLKO 14 DNI PRZED KOŃCEM CYKLU! FAZA PŁODNA trwa od 5 dni przed owulacją do 2 dni po niej czyli 7 dni cyklu. FAZA NIEPŁODNA to pozostałe dni cyklu. Długość cyklu w dniach Owulacja zazwyczaj występuje w dniu 26 10-14 dzień cyklu 27 11-15 dzień cyklu 28 12-16 dzień cyklu 29 13-17 dzień cyklu 30 14-18 dzień cyklu 31 15-19 dzień cyklu 32 16-20 dzień cyklu 33 17-21 dzień cyklu 34 18-22 dzień cyklu 35 19-23 dzień cyklu 36 20-24 dzień cyklu 37 21-25dzień cyklu 38 22-26 dzień cyklu 39 23-27dzień cyklu

Do wypowiedzi śliwek dodam tylko, że nie obserwując cyklu NIE DA SIĘ powiedzieć ile cykl będzie trwał. Przez pięć lat można mieć cykle 38mio dniowe a ten jeden może trwać 21 dni. Do zapłodnienia często wystarczy.

No, z tymi testami to różnie bywa, niestety... Pięć dni pozytywnych, skok dopiero w siódmym dniu po plusie. Starając się o dziecko można w tym czasie faceta zajeździć :)

Ja raczej odwrotnie mam :-)już miałam kilka cykli z kilkoma dodatnimi testami owu (na razie testuję z ciekawości). Natomiast nie zdarzyło mi się, by śluz w połączeniu z tempką - zawiódł. Sam śluz i owszem, mam czasem wiele podejść do owu. Ale w połączeniu - nigdy.Myślę, że z czasem się przekonasz, jak popraktykujesz trochę dłużej -o ile zdążysz i w ciążę nie zajdziesz (planujesz z tego co pamiętam?).

Gość taaaaaaaak
planuje się skrobać ajk wy (tzn ty z rozdwojeniem jaźni...) bidulko masz problemy z psyche proponuję poradnię rodzinną(pracuję w takowej od pn- pt)

Tak planuję:-) Ale jestem w gronie tych co traktuja naturalne metody włąśnie jako doskonałą metode na poczecie (tu nie ma żadnej ironi!) niż na \"antykoncepcje\". Niestety mam tez skłonność do infekcji co powoduje temperaturowe zawirowanka;-) (to tez tyczy ukł moczowo-płciowego; mimo ze jestem bardzo czystą osobą;-) i do ginka chadzam regularnie:-) ) Tak więc stosuje kompilacje temperatury, śluzu i testy:-) I wiem, że cykle regularne moga się różnić nie więcej niż ok 3-5 dni (max7 przy stresach czy przeziębieniu) więc... ostatnie 10 dni jest bezpieczne. :-)

Gość ngLKA YOU ARE THE WORST ....
ALE JAK masz chorobę wywołaną szokiem poaborcyjnym - to czego się innego spodziewać nie zastąpisz bełkotem- zabitego dziecka :-((