Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość break

Kazimierz Dolny na weekend

Polecane posty

Gość break

Czy ktoś był? czy warto?? szukam tam jakiegoś hotelu czy pokoju do wynajęcia,dla 2 osób z łazienką,do 35zł za osobę. jeśli ktos taki zna to proszę o informacje! Chcielibyśmy sie tam wybrać z chłopakiem na weekend :) z góry dzieki

Gość gdgdgd
nie wiem ale słyszałam że bardzo ładnie :) poszukaj sobie w internecie, pewnie pełno noclegów :)

Gość break
właśnie szukam :) bardzo chcę tam jechac gdyz również słyszałam ze to bardzo urokliwe miasteczko a poniewaz niedługo bedziemy mieli 4 lata razem to chcielibysmy spedzic je jakos wyjatkowo... moze ktos tam był i moze coś polecić godnego uwagi...

Gość break
właśnie ogladam te strony

mieszkam niedaleko, pracuję jeszcze bliżej nie polecam w weekend, więcej ludzi niż kostek na bruku rynkowym 90% turystów to warszawka, ceny w knajpach warszawskie, ale to na okragło najlepiej wybrać się w tygodniu, cisza, spokój, chociaż nie w lecie ogólnie miasteczko urokliwe, jest co zobaczyć i gdzie pochodzić (polecam wąwóz korzeniowy) dla romantyków i niepełnosprawnych - bryczki jest też przeprawa promowa (malutka, prom na 5 samochodów) do Janowca (zamek, dworek szlachecki)

Gość break
moze i masz racje...w weekend wszyscy gdzies chcą uciec... tylko ze w tygodniu praca...:( moze uda nam sie wyjechac w tygodniu na pare dni...

w tamtym roku byłam w weekend - ani samochodu nie ma gdzie postawić (uwaga na drogie parkingi) ani miejsca w knajpie, wszędzie kupa ludzi i zwierzaków, na deptaku nad Wisłą aż trudno się minąć, koszmar

Kazimierz - max 1 dzien, ceny kosmiczne miejsca w knajpie na obiad szukasz 3 godziny.. ale w połączeniu z Nałęczowem np juz lepeij a tak pozatym to uwazam ze jest przereklamowany

Gość sfsfsfsfs
a może do Zakopanego? Ja uwielbiam! Można sie przejsć w naprawdę romantyczne i mało uczęszczane miejsca, różne piękne , urocze dolinki itd :)

Gość break
heh spoko,tylko ze ja mieszkam obok gór...ot,rzut kamieniem :) ale jesli rzeczywiscie jest tak jak mówicie,to moze pojedziemy gdzie indziej... tylko prawda jest taka,ze teraz kazde miejsce jest pełne ludzi,czy to góry czy morze...wszedzie pełno ludzi...:O

ja jeżdżę do Kazimierza raz na 2 miesiące, zgadza się, tłumy w weekendy są straszne... ale można iść wałem wzdłuż kamieniołomu i dojdzie sie do Mięćmierza...a tam juz spokój, ludzi nie ma...lasy, piękne widoki (dla lubiących sławnych jest tak dom Olbrychskiego i Rodowicz)... a co do knajpek...w rynku zgadza się, oblężenie wielkie, ale jest knajpka obok kościoła przy Krakowskiej, strasznie wydawałoby się, że sztywniacka, ale obsługa i jedzenie jest suuuper...obok Herbaciarnia i pyszne ciasteczka imbirowe.. do tego dla lubiących pływanie statkiem po Wiśle...koniecznie trzeba mieć bułkę dla rybitew, bo latają dookoła, super wygląda, jak łapią w locie kawałki... tak więc każdy w Kazimierzu znajdzie coś dla siebie i do pochodzenia i do pozwiedzania...

Byłam w Kazimierzu Dolnym i naprawdę polecam. Jest to szczególnie dobre miejsce na świętowanie rocznicy ślubu :). Można spacerować po malowniczych uliczkach, napić się herbaty lub czegoś mocniejszego w jakiejś klimatycznej knajpce. Jeżeli chodzi o nocleg to spałam w hotelu http://villabohema.pl. Mogę polecić