Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taylor Heys

kiedy to jajezkowanie jest?

Polecane posty

Gość Taylor Heys

Słuchajcie od wielu lat mierze tempke i obserwuję śluz.Jednak od wczoraj to zbaraniałam. Zawsze myslałam ,że owulacja jest wtedy kiedy temeratura jest gwałtownie niska, gwałtownie spada. A potem ktos powiedział,że owulacja jest wtedy kiedy po tym gwałtownym spadku nagle wzrosnie gwałtownie.I to własnie wtedy jest owulacja. np 13.mam śluz rozcągliwy więc mysle- o chyba płodne ale tempka jest ciagle wysoka 14 o gwałtownie spadła czyli chyba to powinna byc ta owulacja tak sądziłam 15 gwaltownie wzrosła i myslałam ze juz własnie jest po owulacji.No ale ktos powiedział ze własnie w 15 dniu jak gwałtownie wzrosła to jest owulacja. . 13 /////////////////////////////.17 .18 .19////////////////////////// /////////////////////15. .16///////////////////////// ////////////////////////////////////////////////////////// ///////////.14 /////////////////////////////////////// No i kiedy ta owulacja niby ma być? 14 czy 15 ?

Gość Taylor Heys
Hormon progesteron, którego poziom wyraźnie rośnie tuz po owulacji, powoduje zmiany podstawowej temperaturze ciała, co pozwala na ustalenie fazy niepłodności poowulacyjnej. Raptowny skok temperatury, zwany SKOKIEM, oznacza, że rozpoczęła się produkcja progesteronu, a więc wcześniej nastąpiło jajeczkowanie. Wreszcie wiem. Czyli rapowny sok oznacza ze własnie wczesniej nastąpiło jajeczkowanie, czyli w 14 dniu jak temeratura była bardzo niska.Czyli dobrze wiedziałam, azostałam wprowadzona w błąd.Bo jedna z dziewczyn mówiła ze ten wzrost tempki 15 to własnie owulacja. A jednak nie.

Gość Taylor Heys
Jeden, dwa cykle w roku mogą się zdarzyć bezowulacyjne i nie dojdzie do krwawienia. To jeszcze nie jest powód do niepokoju. Z wiekiem takich pustych cykli będzie coraz więcej. Może Cię to spotkać również w wyniku odstawienia pigułek antykoncepcyjnych lub wyjęcia spirali wewnątrzmacicznej, to się zdarza. Pytanie do was: czy cykl bezowulacyjny to oznacza ze kobieta nie miesiączkuje w danym miesiącu ?bo z tego opisu tak wynika.

Gość xyj
miesiaczkuje. ja potrafie wychwycic bezowulacyjny cykl. sluz jest inny, a miesiaczka potek skapa i bez skrzepow

Gość pewnie żle wkleiła
no coś ty, owulacją nijak się ma do miesiączki. Czy cykl owulacyjny czy nie, to miesiączka i tak wystąpi. Tyle, że nie zostanie wydalone niezapłodnione jajeczko, bo w takim cyklu po prostu go nie było

Gość Taylor Heys
a jak wygląda to niezapłodnione jajeczko wydalane z krwią? czy jest duze by mozna dostrzec?chyba ze skrzepami sie zmiesza tak?

Gość xyj
taylor heys---> ile ty masz lat, ze zadajesz tak glupie pytania? Jak niby chcesz dostrzec w krwi jajeczko? po cyklu owulacyjnym miesiaczka tra dluzej ,jest obfitsza i widac fragmenty zlusczonego "nablonka", ktorym wysciela sie macica w oczekiwaniu na zagniezdzenie zaplodnionego jajeczka. jak zaplodnienie nie nastapi, to to sie zluszca i jest wyfdalane z krwia. te strzepy wlasnie widac w krwi.

Gość xyj
nie wiem, jakich gabarytow jest jajeczko ,ale na pewno sa to jakies mikroskopijene rozmiary nie do ujrzenia golym okiem:)

jak jeszcze można stwierdzić, że owulacja miała miejsce? Czy płodny śluz jest gwarancją?

Gość no no no no
nudna jesteś!!! już ci pisałam... jajeczkowanie jest wtedy gdy kura chodzi po zagrodzi i głośno gdacze...

Gość xyj
o owulacji swiadcza np. smuzki krwi w sluzie zw dni plodne. albo w ogole plamienie (ale nie u wszystkich kobiet).. w czssie cyklu owulacyjnego sluzu przypomiaja ego bialko jaja kurzego jest bardzo duzo przez kilka ni, a jak nie ma owulacji to y=ten sluz niby jest, ale malo, taki jakis niewyrazny.