Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam juz 25 lat...

25 LAT...POCZĄTEK STAROŚCI A KONIEC BEZTROSKI I MŁODOŚCI...

Polecane posty

Gość szczotka do zebów
no - a ja jestem ginekologiem

Gość na
Skoro nikt sie nie zgadza to dowód jak zle pojmowane jest rodzicielstwo,ile widzicie w nim ograniczeń,szkoda że nie zalet:)

Gość na
I takie brednie kolezanka głosi:)az mi wstyd

Gość szczotka do zebów
rodzicielstwo na pewno ma zalety i my chcemy je odkryc po trzydziestce, bo nie chcemy rezygnowac tak szybko z zalet życia bez dzieci - ono już nigdy nie wróci

Gość na
Nic niegdy nie wróci żyje sie w kazdym wieku

Gość szczotka do zebów
tak ja juz wszystko powiedziałam, co miałam do powiedzenia, idę stąd, nara

Gość a jak a tak na opak
za zgryzliwe zyczenia nie dziekuje - nie potrzebuje :D Czy jestes seksuologiem, ginekologiem, traumatologiem, czy biologiem - nie ma najmniejszego znaczenia. Nie pytasz, kim ja jestem, ja z reszta nie zamierzam o tym pisac - bo i to uwazam, za fakt bez znaczenia. Znaczenie ma natomiast to, ze zwlaszcza w mniejszych miastach w Polsce panuje przekonanie, ze kobieta na slub i rodzenie dzieci ma czas moooooze do 25 roku zycia, efektem czego jest pozniej 'udane malzenstwo' - swietne rozwiazanie, zarowno dla rozwodzacych sie rodzicow, jak i dzieci. I napisalam wyraznie - jesli dziewczyna CHCE i CZUJE SIE DOJRZALA, niech rodzi dzieci w wieku 23 lat - o ile to jej wlasne wybory, natomiast - zwlaszcza, jako seksuolog - nie powiesz mi, ze strach przed staropanienstwem jest dobrym motywem do ukladania sobie zycia.... I zalety rodzicielstwa - widze, widze ich wiele, ale wiem, jeszcze pamietam - jak postrzegalam rodzicielstwo w wieku 20 lat. Dzieci powinny pojawiac sie w zwiazkach wtedy, kiedy jest na nie pora - w kazdym INDYWIDUALNYM przypadku.

Gość na
Ja też już wszystko powiedziałam moze popiszesz sama ze sobą???pewnie najlepiej sie rozumiesz powodzenia życze

Gość alladynka
Ja mam 25 i bardzo sie z tego cieszę, rok temu skonczylam studia, zaczynam się rozkręcać zawodowo, za rok planuję podjac podyplomowe (w systemie dziennym) w Berlinie i zacząć realizować marzenia. Mam faceta który mnie kocha (ale boi się zaręczyć z obawy przed tym, ze się nie zgodzę... dziwne). Jestem z Wrocka, dlatego pewnie inaczej na to patrze niż kobietki z małych miejscowości, ale tak właśnie chciałam, zeby się potoczyło... Więcej optymizmu :)

o wypraszam sobie :D ja mieszkam w miasteczku gdzie liczba mieszkancow nie przekracza 30tys. a planuje kupic dzialke calkowicie na wsialbo w gluszy jakiejs bo cenie sobie spokoj i prywatnosc :) ale juz na powaznie zgadzam sie, ze w malych miastach inaczej sie na te sprawy patrzy. Wszystko zalezy od pracy, srodowiska i wychowania. Mnie nikt nie ponagla, niechby tylko ktos sprobowal :D:D:D milego popoludnia :)

O kurcze, ale dyskusja rozgorzala:D Widze, ze niestety mentalnosc sprzed II wojny swiatowej jest w niektorych tak zakorzeniona, ze totalnie zadne argumenty nie trafiaja...No, ale tak jak piszecie dziewczyny wszystko zalezy od wielu czynnikowi takich jak otoczenie, wychowanie, wyksztalcenie i takie tam... Dla jasnosci, ja takze nie neguje bycia matka wczesnie, majac lat 20 i niewiele wiecej, ale pod warunkiem, ze dziewczna I CHLOPAK!! robia to z wlasnej woli, poniewaz niczego bardziej nie pragna jak byc rodzicami. Do bialej goraczki doprowadza mnie reprodukcja pod presja otoczenia i szczerze szkoda mi takiego dziecka, bo skoro rodzic nie wytrzymal presji matki i babki, to tak samo wychowa swoja latorosl wpajajac wartosci, ktore maja sie nijak do rzeczywistosci i wychowa kolejne pokolenie kobiet nieumiejacych myslec samodzielnie, a kierujacych sie w zyciu opinia matki, babki i sasiadki.

Masz 100% racji Meg:-)Każdy powinien decydować się na małżeństwo i dziecko w wieku w którym czuje się na to gotowy-u jednych jest to 20 lat u 30 lub więcej.Kazdy ma prawo do decydownaia o sobie i swoim życiu i trzeba to uszanować. A 25 lat to bardzo młody wiek!!!Jeszcze wiele przed Tobą:-)

Gość ja też mam 25 na liczniku
i wcale nie czuję, ze wszystko przede mną.. w sumie wyglądam na 20 lat, wczoraj jak kupowałam fajki babka poprosiła mnie o dowód ;-) :-p .. ale.. widzę pierwsze zmarszczki i po odstawieniu hormonów cera fatalna..

Gość najważniejsze jest to na ile
lat się czujesz a nie ile masz w metryce.

Gość princessakokosowa
Kocham te teksty o fajkach i dowodzie. Dzieci kupuja bez problemu alkohol i fajki, ale was oczywiscie zawsze prosza o dowod...

princessakokosowa :D:D:D ale sie usmialam, tez zawsze bawia mnie takie teksty :D ale coz, czyms trzeba sie pocieszac :D

Gość ja też mam 25 lat
jak byś wyglądała tak jak ja też by cię prosili, na 20 lat wyglądam jak mam makijaż a bez jak dziecko, natomiast niektóre 16 latki wyglądają teraz jak stare kurwy jak byś nie zauważyła :-P powiem ci więcej- rok temu mialam praktyki w gimnazjum to wzięli mnie za uczennice,hehe

i pewnie jak wracasz do domu to pytaja cie sasiedzi co bylo na deser w przedszkolu :D:D:D wybacz ponioslo mnie troche :D nic nie poradze, ze mnie takie teksty bawia zwlaszcza, ze czesto je slysze od kolezanki ktora wyglada wg mnie jakies 3 lata starzej niz ma w dowodzie. gratuluje wygladu :) i pozdrawiam :D

Gość ja też mam 25 lat
w sumei wewnętrznie też czuję się młodo, tylko moi rówieśnicy tacy już starzy.. mąż, dziecko, zero spontaniczności.. nie wszyscy, ale wielu z nich.. po studiach nic już nie jest takie samo..

Gość ja też mam 25 lat
nie mam zamiaru nikogo przekonywać, ale coś takiego jak ja zdarza się w naturze, zawsze było moim przekleństwem.. jestem niska, drobna, mam dziecinne rysy twarzy, ubieram się na sportowo..

Gość fgfgfg
jak mozna w tym wieku niemiec dzieci jeszcze i męza?to naprawde chore dla mnie bo jestem katoliczką i w głowie mi sienie miesci co wy tu piszecie ....szok..

czyli w kosciele katolickim nie ma wg ciebie miejsca dla bezplodnych i brzydkich. ciekawe :D

Gość ja też mam 25 lat
hahaha widzę, ze pierwszy raz na kafe, inaczej nie byłabyś taka zdziwiona.. czasy się zmieniły trochę.., nie wszystkie kobiety widzą cel w praniu pieluch

Gość fgfgfg
ALE WSZYSTKIE KOBIETY W TYM WIEKU JUZ POWINNY MIEC PRACE STAŁĄ A NIE DORYWCZĄ I RODZINE A JA ZNAM TAKIE CO NIE MAJA PRACY STAŁEJ JESZCZE NAWET..SZOK

Gość fgfgfg
przestan idiotko..nie bezrobotni tylko lenie ..jak mozna nie znalezc p;racy to nie wiem..

oj nieladnie wyzywac ludzi. pan Bog patrzy :) czyzby retoryka ojca dyrektora? :D milego dnia :)

Gość fgfgfg
RYDZYKA TO JA NIE CIERPIE..TO JEST CHORY CZLOWIEK JAK PYTASZMNIE O ZDANIE././TO SEKTA A NIE RADIO I TYLE NA TEN TEMAT

Gość ja też mam 25 lat
a gadzasz jak on :-P

Wlasnie znow tu zagladam...i robi sie coraz ciekawiej. Juz mamy w swoim gronie dyskutantek nawet powierniczki ojca dyrektora...;) Ciekawe kogo Bozia jeszcze nam tu na forum podesle:)