Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajka20

KTO MI W KONCU POWIE CZYM NAJLEPIEJ MYC BUZIE???

Polecane posty

Gość kajka20

Witajcie! Mam problem odnosnie mycia buzi. Uzywam jak narazie caly czas zelu Physiogel ( wczesniej Cetaphil) ale nie widze zadnego dobrego dzialania tego zelu, jest on obojetny, jedyne co moze to to ze nie podraznia. Ale jak mam czasem fluid to nie potrafi go dobrze zmyc..:/ teraz konczy mi sie juz ten Phisiogel i chcialabym cos innego wyprobowac. Jedni pisza ze tylko mydlem myja dla dzieci inni ze sama woda z kranu, inni ze przegotowana, sama nie wiem juz:/ Poradzcie prosze Dodam tylko ze mam cere mieszana( strefa T) i jestem w trakcie kuracji Differinem(krem zluszczajacy) dlatego nie moge przesuszyc buzi bron Boze tylkomusze nawilzac ja ciagle.

Gość ljfsifuh
woda

Gość Rudra_
Mleczko do demakijazu garnier sucha skóra, potem przegotowana woda, czasami mineralna, tonik loreal dla wrażliwej (rózowy taki) a potem krem z yves rocher re hydration

Gość druciakiem do garów

Gość kajka20
krem to akurat mam z Biodermy nawilzajacy ale mi sluze, jest naprawde dobry. Tylko niestety nie moge uzywac tych wszystkich Garnierow, Nivea, Erisow itp. musze cos bez chemii albo cos co ma jak najmniej chemii. Ostatnio slyszalam tez ze platkami owsianymi mozna byc buzie. Stosowal ktos? I jesli mydlem to jakie polecacie???

ja też jestem po kuracji differinem . Dalej go jednak używam punktowo. też myłam twarz physiogelem, a teraz mam świetny żel z la roche-posay

do skóry wrażliwej, po trądziku najlepsze są apteczne. Zdecydowanie nie takie z drogerii....tak że nivea, garnier, l\'oreal i inne na pewno odpadają. Wiem bo \"przejechałam\" się na nich.

Gość kajka20
lewoskrzydlowa-> no wlasnie wiem ze te garniery, nivea sa do d... dlatego nie chce ich uzywac. Fajnie ze Ty tez uzywalas Differinu, mozesz mi powiedziec o efektach kuracji>?? ja uzywam co 2 dzien na noc ale w szczegolnosci na nos i przy nosie-policzki mam tam najwiecej zaskornikow, a broda i czolo i policzki to tylko miejscowo bo mi tam wysusza mocno. Uzywam Differin 7 miesiac( caly czas mam ta sama tubke, choc juz sie konczy). U mnie jest duzo lepiej niz na poczatku, ropnych pryszczy nie mam wcale, tylko te zaskorniki i blizny niestetey:/ ale narazie sam Differin kazala mi dermatolog uzywac i dobry krem nawizajacy0 mam z Biodermy z apteki jest naprawde dobry. Napisz jak u Ciebie wyglada buzka, czy jestes juz po leczeniu, jakie efekty, no i jak wygladala pielegnacja u Ciebie podczas kuracji. Z gory dziekuje:)

Gość tryku
jak chcesz zeby było bez chemii to kup sobie w rossmannie np zel uniwersalny Babydream, w takim niebieskim opakowaniu 500ml z pompką dla dzieci, mozesz sie tym cała myc (nie tylko buzie), bo jest tanie. Słyszałam, ze dobry do mycia jest tez płyn do kąpieli, ale nie miałam

Gość kajka20
hmm.. co do tego babydream to mam krem i jestem zadowolona, chociaz na buzie juz go nie uzywam bo mam inny ale na swiezo ogolone lydki swietnie sie sprawdza! nie ma żadnych podraznien i gladkie nogi:) a jesli chodzi o ten zel to moze wyprobuje, pewnie tez nie jest zbyt drogi... dzieki;)

cóż....ja obecnie używam differinu w żelu punktowo. Kiedyś smarowałam się na noc raz kremem differin a raz takim innym robionym w aptece. jestem juz dosyć dawno po tej kuracji (zazywałam tez dosustnie tabletki bo raz zdarzył się TRAGICZNY wysyp) i moja twarz jest naprawde świetnie zaleczona...niespodzianki wyskakują sporadycznie, zazwyczaj przed okresem (ale na to, jak już pisałam mam punktowo żel differin). Po kuracji pani dermatolog przepisała mi taki żel na blizny za 200 zł bo miałam znaczne ale zdziałał CUDA. Teraz nie mam już ani blizn, ani przebarwień. Podczas kuracji na dzień stosowałam ohydne kremy albo maści na trądzik a gdy było już lepiej - delikatne kremy nawilżająco-kojące. Do mycia twarzy też łagodne rzeczy. Skóra musiała odpocząć po tych dawkach leków. Pamiętam że stosowałam też do mycia twarzy taki żółty żel z drobinkami biodermy ...co 2 dzień. Hmmm....jeśli o czyms zapomniałam napisać albo chcesz jeszcze coś wiedziec to napisz :):):)

Gość tryku
lewoskrzydłowa, co to była za masc na blizny? Jak one u Ciebie wygladały? Po jakim czasie widziałas efekty? To nie był czasem zel Dermatix?

Gość paula01
ja uzywam Cetaphilu i jestem zadowolona, stosuje tez differin - strasznie duzo zaskórników mi wyleczył, mocno przesusza, ale znalazłam sposob - robie sobie podkład z cetaphily MD - znaczy po ymyciu buzi cetaphilem, nakładam Cetaphil MD i czekam 15 minut, następnie nakładam differin. na dzień koniecznie wysokie filtry - bo moga byc odbarwienia. Jak nie wychodze to stosuje Xerialine. W zyciu nie miałam tak ładnej cery.

Tak, to był chyba ten. Pamiętam , że był okropnie gęsty ale starczył na długo - blizny znikneły a ja nie zużyłam nawet 1 opakowania. Blizny były przeważnie na policzkach. Były tez przebarwienia. Ani blizny , anie przebarwienia nie były bardzo duże , ale było ich kilka i były dobrze widoczne. To było dosyć dawno więc szczegółów nie pamiętam :)

Dermatix ...to na pewno ten :) hmmm....wydaje mi się, że miałam kilka przebarwień, które po nim zniknęły (ale nie były duże)

Gość kajka20
do lewoskrzydlowa-> jejku dziekuje Ci bardzo ze odpisalas:)) ja tyle razy pisalam o tym Differinie ale nikt nie odp. i bylam sama:( Mam mam jeszcze pytania:) Jak dlugo uzywalas Differinu i o jakim stezeniu?( ja mam 0,1 %) i ile tubek zuzylas w tym czasie? Duzo smarowalas? tzn. tak srednio ile na palec bralas kremu? bo ja chyba troche za malo..sama nie wiem ale jak wezme wiecej to pozniej buzka wysuszona na drugi dzien. Czy pozbylas sie na stale zaskornikow? ja niestetey ciagle je mam...z tym ze nie sa czarne tylko takie jasne i jak przycisne to widac:( Czy wyciskalas? ja wyciskam.. ciagle mam rozszerzone pory a tak bym chciala bez fluidu zupelnie zyc..(co jakis czas nakladam na wielkie wyjscie) Wlasnie, jakiego fluidu uzywalas? mam z LRP Toleriane ale jest hm.. taki sobie Czy uzywalas jakis maseczek, peelingow, itp. podczas kuracji? ja robie czasem peeling z kawy ale teraz wydaje mi sie on za ostry..mam tez enzymatyczny z erisa, robie czasem ale rzadko bo nie widze efektow.. Jakie kremy nawilzajace polecasz na dzien? Uzywalas filtrow? ja musze, dermatolog mi zalecila koniecznie i mam unikac slonca, mam filtr z Biodermy 50+ ale swiece sie po nim:( chociaz chroni dobrze.. Ile jrwala Twoja kuracja? ja narazie 7 miesciac a tak bym chciala juz miec koniec... przepraszam ze tyle pytan ale tak mi sie wszystkie nasuwaly na mysl.. z gory dziekuje za odp chyba ze moglybysmy na gg pogadac, dop czy sie zgadzasz

Gość ja myje plynem do
higieny intymnej ziaja

ja rano i wieczorem mydłem bambino mam skórę wręcz alabastrową, naprawdę

Gość kajka20
do paula01-> tez uzywasz Differinu? jej suuper, w koncu sie ktos odezwal kto tak jak ja stosuje ten krem. Jesli mozesz to odp. na te pytania ktore zadalam do lewoskrzydlowej. i co to jest Cetaphil MD?? i Xerialine??

Gość tryku
lwoskrzydłowa, a uzywałas go raz dziennie czy czesciej?? Ja go mam, ale chyba jednak mam za duze (sine) te przebarwienia

Gość kajka20
do curva-> niestety mydlo bambino mi za bardzo przesusza cere, nie moge go stosowac bo juz sam Differin mi wysusza. moze kiedys jak zakoncze kuracje...ale to chyba jeszcze dluuga droga..:(

kajka20 ----> chętnie pogadałabym na gg, ale niestety jestem w pracy ( mam 19 lat) a w domu aktualnie nie mam neta. Ale dam Ci maila ( yosenikisan@op.pl ) jak będziesz miała jeszcze jakies pytania to pisz:D A teraz odpowiadam: Używałam Differinu....uuuu.....wydaje mi się że około roku. Też o stężeniu 0,1%. Nie pamiętam ile tubek zużyłam ale wydaje mi się że dosyć duzo...pewnie koło 5,6. Ja smarowałam nawet za dużo! Dawałam 2 warstwy na jakies punktowe wypryski. Na palec brałam mniej więcej taką kupkę jak 2/3 małego paznokcia a potem 2 raz tyle samo :) Mnie się nigdy po nim nie wysuszyła skóra...nie wiem czemu. Co do zaskórników to ja mam je na nosie i na policzkach koło nosa troche. Na czole pojawiają się rzadko. Raczej z tamtąd już je wyleczyłam. Ja wyciskałam i to jak!!!! Masakrowałam sobie twarz!!! Ale oduczyłam się tego...teraz staram się nie dotykac nawet twarzy. Naprawde powstrzymuj się a zobaczysz że będzie lepiej z twarzą. Używałam fluidu max factor - color adapt (najlepszy, jaki stosowałam) nie żaden na pryszcze tylko ten. Maseczki - tak . Mam chyba nałóg używania ich Używałam raz nawilżających i kojących a raz oczyszczających. Ja używam tylko enzymatycznych peelingów...aktualnie ziaja Calma CHC. Dobry..ale teraz mi się skończył i mam też ziaja ale ten do twarzy z zanieczyszczeniami - nuno. Zobaczymy - podobno niezły. Na dzien polecam kremy nawilżające iwostinu albo z serii pharmaceris, lub la roche-posay effeclair nawilżająco-matujący (aktualnie używam). Oprócz tego taki krem ratunek - SVR Xerial 50 (czy jakoś tak) - na podrażnienia. Ja używałam go np. jak miałam wysypke naokoło ust. Bradzo dobrze nawilża. Ja też muszę używac filtrów. Mam faktor 100 z SVR ( to na basen, plaże albo jak jest bardzo ostre słońce) a tak na codzień iwostin krem nawilżający o przedłużonym działaniu SPF 20. Czytałam o takiej emulsji SPF 50 La roche-posay anthelios (czy jakos tak) ...podobno po niej skóra się nie lepi :) Poczytaj o niej tutaj, na stronie akfeterii w DAMSKA TOREBKA. Z moja kuracją było różnia...najpierw trwała ponad rok...( to była ta kuracja differinem m.in) a potem miałam niesamowity wysyp w 1 liceum do tego czasu nie wiem czemu i zaczeła się 2 kuracja która trwała tez ponad rok. Ok ja już kończę pracę. Jeśli masz jeszcze jakies pytania, lub chcesz pogadać to pisz na maila (dziś już nie odpiszę, ale jutro tak). Aha...a moje gg to 4606098. Możesz do mnie napisac , bo może mi się uda zaisntalowac w pracy. Pozdrawiam!!!:)

Gość kajka20
bardzo bardzo bardzo Ci dziekuje!!!:) :* aczkolwiek mam jeszcze pytania;) hehe ale to moze na maila albo na gg napisze, dzieki jeszcze raz moj nr gg 2493808, a mail, kaja.mikolajczak@wp.pl ale ja pierwsza napisze, pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje!!:)

Gość paula01
differinu uzywam od marca, poczatkowo co drugi dzień, teraz od poniedziałku do czwartku:) w łikendy duzo spaceruje więc wole nie narazac się na słońce. Używam tyle, ile normalnych kremów - tak aby pokryło skóre. Na razie zużyłam może z pół tubki. Cetaphil MD to taka emulsja, na której jest napisane że ułatwia wchłanianie leków. Dostałam próbkę tego przy zakupie Cetaphilu do mycia. Ta próbka była na tyle spora - że uzywam tego chyba juz ze 2 miesiące. Jak używałam samego differinu to miałam takie czerwonawe - wysuszone liszaje, jak uzywam z tą emulsja to skora jest bardziej nawilzona. Xerialine to krem apteczny w firmy SVR, mi bardzo pomógł, długo sie opierałam żeby go kupic bo w aptece kosztował 59 zł, ale w końcu kupiłam na allegro - apteka familia - razem z kremem z filtrami Iwostinu - filtr 50 - wyszło taniej, a jest naprawde warty swojej ceny. aha - raz na miesiąc chodze na mikrodermabrazje, po tym czuje jak skóra nabiera blasku

Gość paula01
aha - nie uzywam pudrów, czasami kremu poprawiającego koloryt z Avonu - spf 20, ale pod to tez nakładam to MD. nie używam maseczek i niestety wyciskam twarz - całe szczescie juz prawie nie mam czego wyciskac:)

Gość kajka20
paula01 mozemy pogadac na gg? podalam swoj nr wczesniej mam jeszcze troche pytan

Gość uuuuuuuuu
a mozna zwykla kostka do mycia dove?

Gość kobieta o gladkiej skorze
moze to dziwne, ale zgadzam sie z uuuuuuu, przez 15 lat wyprobowalam wszystkiego co jest dostepne na rynku do mycia mojej twarzy, az w koncu kiedys pojechalam na wakacje i skonczyl mi sie zel do mycia, a ze bylo to na wyspie, w malym sklepiku bylo tylko mydlo dove i to to pilingujace! i teraz tylko tego uzywam do mycia twarzy! naprawde dziala, mam cere T.. i wiecznei mialam problemy, a teraz juz nie:) warto sprobowac