Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość comijest

podwyzszona bilirubina...... co moze to oznaczac??? pomozcie

Polecane posty

Gość comijest

hmm.... osttanio dowiedziala sie ze mam podwyzszona bilirubine.... czesto mam bole zoladka czy watroby...hmmm.... co to moze oznaczac??? co mi jest...??

Gość a bierzesz anty

Gość fdgf
wstep do zoltaczki?

Gość comijest
nie......

Gość comijest
hmm.... wstep?? czyli... jeszcze nie zoltaczka wiec dda sie temu zapobiec prawda??

Gość comijest
pomozcie...pls...

Gość ANTJE201
mozesz miec klopoty z woreczkiem zolciowym(moze peknac i sa wtedy komplikacje)idz do lekarza jak najszybciej!

Gość comijest
bylam u lekarza...... hmm... najpierw podejrzewano lambrie ale teraz kazala mi isc na tydzien do szpitala na zakazny..hmm....

Gość fdgf
wiec moze zoltaczka? bo skad niby zakazny sprawdz to koniecznie, a nie stresuj sie bo moze to nie jest potrzebne

Gość plastic surgery
wątroba to zdaje się boleć nie może..

Gość comijest
noo wiem wiem.... na zakazny pojade.... tylko ze....eh.... teraz na miesiac bd miala gosci z niemeic wiec raczej nie chce teraz isc.... noo moze i boje sie na zapas.... mam nadzieje.... eh..

Gość nie martw sie na zapas
zwlekac to akurat nie powinnas - jesli jestes chora na zoltaczke to jest zakazne, mozesz napytac biedy swoim gosciom. natomiast typow zoltaczek jest kilka, i wcale nie musisz byc chora na ktoras z 'gorszych'. im szybciej pojdziesz, tym lepiej dla Ciebie i Twojego spokoju.

Gość comijest
nooo wiem... masz racje.... mhm.... a mozna zoltaczka zarazac..?? jak?? noo przz co,....

Gość comijest
dziekuje bardzo.... :*

Gość skoro masz objawy
oprócz bilirubiny to faktycznie może to być coś niedobrego, a miałaś jakies inne badania o profilu watrobowym? Aspat, Alat, GGTP?

Gość podnosze11111
nie mialam.... hmm.... noo jak pojde do szpitala to bd mi robic przez tydzien jakies tam badania....

przy badaniu prób wątrobowych sa wyniki wszystkich badań ASPAT itp. też miałam przez 3 m-ce bardzo wysoką bilirubine reszta w normie. akurat nw moim przypadku było to spowodowane przyjmowaniem niektórych leków ale to okazało sie dopiero po seri badań ( usg, endoskopia ) niech ci lekarz da skierowanie na badanie krwi i prób wątrobowych nie oznacza to zawsze zakaznej formy żółtaczki, jesli nie masz innych oznak jak np żółte gałki oczne zabarwienie skóry

Gość ANTJE201
skoro bylas u lekarza i masz skierowanie na oddzial to o czym my tu mowimy,wszystko to jest zbednym gadaniem ,idz do szpitala bo stanowisz zagrozenie,pozdrawiam!

Gość comijest
noo ja mialam zolte galki ocne ale bralam tabletki na lambrie (bo wczesniej mi wykrrylo) no i teraz juz nie mam.. ale bilirubina i tak i tak nie ulegla zmianie.. tak samo jak byla podwyzszona to dalej jest....eh... inne wyniki mam dobre z badania krwi..... noo ... i usg tez mialam i nic nie wykryto...eh.... noo i nie mam tez zabarwienia skory...hmm....

Gość podwyżaszona bilirubina
to równie dobrze może być zespół Gilberta, czyli krótko mówiąc taka Twoja uroda i podwyższona bilirubina to dla Ciebie coś normalnego. Ja miałam próby watrobowe i miałam wszystko w normie poza bili, USG też miała, objawów zero, o tym, że mam podwyższoną dowiedziałam sie robiąca badania na studia. Badań na wirusowe zapalenie wątroby nie miałam, bo wątroba pracuje prawidłowo, diagnoza zespół Gilberta. Do szpitala pójdę dopiero jak dostanę żółtaczki czyli żółtego koloru skóry lub białek ocznych, bo żółtaczka to objaw a nie choroba, ale u nas przyjecło się łączyć ją z WZW a to nieporozumienie

Gość comijest
nooo poczakowo to mi lekarka tez mowil ze taka moja uroda no ze mialam zolte galki oczne....no a teraz na badania...mam nadzieje ze bd miala takjak ty....

hej moja mama jest chora na żółtaczkę!okazało się to dopiero teraz i tak naprawde sami nie wiemy od kiedy!!!ja również robiłam sobie badania!!!okazało się że nie mam żółtaczki ale mam podwyższoną bilirubinę!!!za każdym razem gdy robiłam badania wątroby tylko bilirubina była wysoka reszta była w normie!czytając to forum zwróciłam uwagę, że wiele dziewczyn brało tabletki antykoncepcyjne i sądzą, że to może jest powodem podwyższonej bilirubiny. Ja nigdy tabletek takich nie brałam a też mam wysoką. rozmawiałam na ten temat z lekarzem, powiedział że nie powinnam się tym martwić bo możliwe że odziedziczyłam to w genach po tacie!mój tata ma sobie zrobic teraz te badania i zobaczymy czy tez bilirubina jest wysoka! Lekarz poweidział, że po urodzeniu dziecka bilirubina powinna się unormować. Dlatego staram się tym nie martwić. :)Jak dowiem się coś więcej to na pewno napiszę:)Głowa do góry lekarz który leczy moją mamę, z oddziału chorób zakaźnych powiedział że to nic groźnego więc nie martwcie się Ja na pewno nie mam zamioaru:))

jedna mała jeszcze wypowiedź!!!do osoby o pseudonimie ant...201! sorry ale Ty chyba nie masz pojęcia czym jest żółtaczka!skoro mówisz, że ktoś stanowi zagrożenie!więc proponuje Ci trochę poczytać o tym! z ta chorobą da się żyć i tych osób nie należy odseparowywać, bo nie stanowią zagrożenia jeżeli wiesz co to jest hcv i jak się mozna nia zarazić!ja robiłam te badania i czekałam na wynik na szczęście okazało się że jestem zdrowa! i wtedy potrzebowałam wsparcia i obecności przyjaciół a nie tego żeby ktos mi powiedział że stanowię zagrożenie!jak można tak wogóle napisać!a podwyższona bilirubina to nie zawsze jest żółtaczka wiem to bo sama mam wysoką!!!

Gość asdfghjjj
Andzia22 nie krzycz (!!!)

Gość blebliblablu
lepszy motyw:O ja mialam kiedys wrzod(wrzoda?:P) na dwunastnicy. niby wyleczony ale bole brzucha mialam jeszcze dlugo. po jakims czasie poszlam znow do lekarza i mowie ze dalej mnie boli brzuch(14 lat mialam to nie jest dobry czas na ciagle lezenie na plerach bo tylko taka pozycja wzglednie byla wygodna, nie moglam np. na boku, bo bolalo itp:O).. zrobiono mi wyniki wyszlo, ze podwyzszona bilbirubina:] lekarka sie chyba zasugerowala i nagle stwierdzila ZE JESTEM ZOLTA;] swietnie i dawaj skierowanie na zakazny.. spedzilam tam okragly tydzien i bez sensu.. dopiero w przedostatni dzien pobytu zrobiono mi proby watrobowe i wyszlo ze niby zesp Gilberta mam.. nasza sluzba zdrowia:O

Gość podwyżaszona bilirubina
No własnie nie krzycz... To fakt, że będąc chorym na WZW nie jest się źródłem zagrożenia dla wszystkich, w grę wchodzą kontakty seksualne i kontakt przez krew. I jak już napisałam żółtaczka to tylko potoczna i błędna nazwa na WZW, bo żółtaczka np w zespole Gilberta i tak samo w WZW to nie choroba a objaw, choć są i choroby mające w nazwie "żółtaczka". polecam lekture wikipedii....

Gość comijest
dziekuje baardzo...;) noo po tym c napisalam sto mi troche lepiej:) (andzia22 ) :* ja w poneidzilek mam isc na badanie prub watrobowych.... nooo a potem ma sie niby okzac czy mnie daja na badania do szpitala czy nie.....

Gość Czapeczka50