Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cisowianka84

Zaparcia!!! Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość cisowianka84

Od czasu porodu (2 miesiace) mam straszne problemy z wyproznianiem :( KAzda wizyta w toalecie to niemilosierny bol! Czuje jakby mnie rozrywalo od srodka i w dodatku leci mi krew :( ...przepraszam za taki bezposredni opis. Odzywiam sie prawidlowo, jem chleb razowy, duzo owocow i wody, zero slodyczy. Czy znacie jakis srodek ktory by mi pomogl? Zaznacze ze karmie piersia.

Gość malwa.a.
czytalam ostatnio na forum ze to moze byc szczelina odbytu - czy cos takiego. takie objawyjak ty piszesz, byly podobne do tych co tam pisali

Gość moja rada
wez na czczo sie napij wody gotowanej z cytyna (ewentualnie z miodem) a potem wypij z pol litra kefiru :) Wode z cytryna pij codziennioe na czczo :)

Gość a moja rada
nie sugeruje niczego, na niektorych dziala woda z cytryna , kawa na czczo, suszone sliwki, kefir z otrebami itp. ale w moim przypadku takie cos nigdy nie dzialalo, co nie znaczy ze nie warto sprobowac. mi zawsze pomagaja suszone morele (tak z 10 sztuk) i pomogla mi tez activia ale na prawde trzeba pic/jesc ja codziennie . a skoro piszesz o krwi to i tak powinnas isc z tym do lekarza

miałam ten sam problem i wyleczyłam go sama. codziennnie jedz minimum 1 woreczek ugotowanej kaszy- jakiejkolwiek. kasza wysciela scianki jelit i wypróznianie staje sie łatwiejsze. do tego na czczo szklanka rozpuszczonego w wodzie siemienia lnianego. unikaj jagód, słodyczy i mleka. polecam równiez activie. jesli jesli ból sprawia Ci samo wydalanie pomysl o czopkach. one nawilza i natłuszcza odbyt i bedzie Ci łatwiej sie wyprózniac. jesli to nie pomoze to wybiez sie do lekarza. ale od razu mówie ze zaleci Ci to co własnie opisałam:) pozdrawiam i życze zdrowia

a ja myślę, że masz hemoroidy z wysiłku porodowego, które powodują również zaparcia. Idź do lekarza.

a i postaraj sie ograniczyc jedzenie białego pieczywa. to zawarta w nim maka pszenna potwornie utwardza kał. postaraj sie jesc tylko ciemny i razowy chleb. ja od 2 lat nie miałam w ustach bułki. ale problemu juz nie mam:)