Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cbvdfg

ZOSTAJE PREZERWATYWA ????

Polecane posty

Gość cbvdfg

nikt nie potrafi odpowiedzieć mi na pytanie jak się zabezpieczać mając chorobe zatorowo-zakrzepowa!! czy ktos z Was miał lub ma podobny problem?? wszytskie hormonalne (chyba najskuteczniejsze) odpadają!! pomóżcie, jeżeli posiadacie jakąś wiedzę na ten temat z góry dziękuję

prezerwatywa + globulki, pianki, kremy spirala dla nierodzących

Gość zmotoryzowana
Na świecie (w Polsce pewnie nie, bo to zaścianek) są już chyba jakieś metody hormonalne (?) dla mężczyzn - zastrzyk raz na jakiś czas (nie pamiętam, spytaj google). Czemu to Ty masz się truć. ;)

Gość nie wiem czemu wszyscy
czuja taka niechec do prezerwatyw jak sie stosuje dobrej marki, to nie pekna (przez 4 lata z moim miskiem uzywamy Durexa i nic) do tego jest tyle zapachow, wypustek i innych wariacji, ze sie nie nudzimy ;)

Gość kukurydzaaa
mi durexy pękały

Gość zmotoryzowana
"Najnowsza antykoncepcja hormonalna dla mężczyzn to comiesięczne przyjmowanie zastrzyku zawierającego 200 mg jednej z odmian testosteronu. Okazało się, że dzięki tej "kuracji" u większości mężczyzn dochodziło do zaniku plemników w nasieniu. Tylko u pewnej, niewielkiej grupy mężczyzn liczba plemników utrzymywała się w granicach kilku milionów w jednym mililitrze (w warunkach prawidłowych ich liczba wynosi co najmniej 20 milionów). Niestety metoda ta ma szereg słabych stron; największym problemem są powstające zmiany w obrazie i składzie biochemicznym krwi obwodowej u mężczyzny, a przede wszystkim powiększanie się gruczołu krokowego. Jak się okazało metoda ta nie wpływa na zmniejszenie liczby odbywanych stosunków ani obniżenie libido. W próbach znajdują się także pigułki dla mężczyzn. Zawierają one levonorgestrel (ten sam preparat, który znajduje się w niektórych pigułkach dla kobiet). Dodatkowo należy przyjmować (co tydzień lub co miesiąc) pewną dawkę testosteronu w iniekcji. Tego rodzaju antykoncepcja hormonalna prowadzi do znacznego obniżenia liczby plemników (do wartości poniżej 3 milionów w jednym mililitrze) u ponad 70% badanych mężczyzn." Wystarczy pójść na zastrzyk z nim, żeby mieć pewność, że nie zapomniał ;) A tabsom się ufa? Ten sam rodzaj oddziaływania.

ja czasami stosuje prezerwatywy i mi wogole nie pekaja, jak moze peknac? jak sie powietrze zostawia to ja sie nie dziwie.... widzicie tu nawet trzeba prezerwatywe nakladac bo co niektorzy to nawet tego nie umieja:P

kukurydza, to trzeba sie nauczyc zakladac gumki i juz :D

Gość zmotoryzowana
Mnie też pękają - jakieś 20-30%. Chyba mam tam zęby. :D Już nie mówiąc o tym, że nie lubię smrodu palonej gumy ROTFL.

Gość do zmotoryzowana
aleś ty dowcipna :o

Gość aleja
zmotoryzowana- tabsy są juz na rynku od tylu lat etc a do takich nowosci jak hormony anty dla facetów troche trudno sie przekonac ;) pewnie niedługo to tez bedzie normalka :)

Gość zmotoryzowana
Nie lubię gumy, co poradzę. ;) Na szczęście mam stałego partnera i mogę brać tabsy. Też nie jestem pewna, co bym zrobiła w sytuacji, gdybym nie mogła...

Gość cbvdfg
nie wiem czemu wszyscy: coś w tym jest ! byc może jest to wynik pojawienia się tych wszystkich tabletek anty. plasterków itd. i zapominamy o starych metodach.. myslałam o spirali, ale dowiedzialam sie, ze moga ja zalozyc tylko kobiety, ktore juz urodzily dziecko!!

Gość cbvdfg
aleja: tak szybko chyba sie nie pojawia srodki dla panow.. z tym problemem antykoncepcji u mezczyzn lekarze borykaja sie juz od 1983 roku!! ale to sprawa ciezka.. latwiej zablokowac jedna komorke jajowa u kobiety niz ujazmic tyle plemniczkow:)

Gość zmotoryzowana
Bo z facetami to zawsze jakiś problem. :P :D

Gość cbvdfg
to bedzie mój pierwszy raz, więc chciałam sie też odpowiednio zabezpieczyć!! a obawiam się ewentualnego pęknięcia.. nie wiem też jakie będą wówczas doznania.. czy to aż tak wplywa na orgazm?? jak niektorzy na forach oznajmiaja?

Gość cbvdfg
zmotoryzowana: święta racja!!;p

ja tez mam stalego partnera (jak juz pisalam) i uzywamy gumek od 4 lat i tak juz pewnie zostanie, bo po hormonach bolą mnie nogi jakos mi to w ogole nie przeszkadza, a jemu tym bardziej - ile to sie slyszy, ze facet w gumie nic nie czuje :P

Gość cbvdfg
nie wiem czemu wszyscy: pocieszylas mnie:):) i ja mam stalego partnera..byl tak kochany, ze czekal az wylecze noge, ale sie okazuje, ze to troche jeszcze potrwa.. chcialam zeby dluzej nie czekal! i ja juz tez czekac dluzej nie moge:) dlatego tez nie moge uzywac wlasnie metod hormonalnych! mam problem z noga i pierwsze co uslyszalam od lekarza "zadnej antykoncepcji hormonalnej!!wykluczone" nie wiem czemu wszyscy: czy Ty stosujesz też jakies globulki itp? czy jedynie same prezerwatywy?

Gość cbvdfg
ale wiesz jak ciezko dostac ja u nas w Polsce?? i bylaby chyba najlepsza dla mnie:) czy ktos wie gdzie za ile itd mozna ja kupic???

Ja proponuję bez zamawiania, czyli ZA DARMOW tych złotych myślach jest to samo tylko owinięte w bawęłnę i... w pieniążki :)npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htm

ja tez niestety nie moge brac zadnych hormonow a lekarka zalecila prezerwatywe + globulki... zeby najlepiej kilka metod polaczyc razem

Gość cbvdfg
Mala ja sie przekonuje chyba do tej wkladki wiesz..? mam siostre w irlandii kazalam zapytac o wszystko w aptece:) czego sie dowiem poinformuje :):):)

Gość cbvdfg
niestety moj facet nie chcial zalozyc gumki!!!