Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weeeencjaaa

POdroze w ciazy i po ciazy..Jezdzicie?

Polecane posty

Gość weeeencjaaa

mam pytanie,czy jak bylyscie/jestescie w ciazy bylyscie gdzies na wakacjach? czy trzeba na cos szczegolnego uwazac? np.Lot samolotem itp? drugie pytanko.czy mozna przewiezc niemowle w srodku zimy 700km autem? bede wdzieczna za odpowiedzi

Gość jaaaa..
ja podrozowalam samolotem z malutka, jesli lot nie jest dlugi, to ok. podobno nie nalezy karmic maluszka tuz przed statrem ale ja nakarmilam i nic sie nie dzialo :)

Zalezy w ktorym miesiacu ciazy jestes. mi lekarz powiedzial ze po 28 tyg. juz nie wolno podrozowac samolotem.

Gość weeeencjaaa
Mam zamiar urodzic w Anglii,chce przewiezc okolo 1 mieisca po porodzie dziecko do Polski.Bedzie to srodek zimy...:(

Gość weeeencjaaa
no promem i autem...:( sama nie wiem co robic...

odpusc sobie naprawde. wiem co mowie. malenstwo umeczy sie w foteliku, ciagle w tej samej pozycji, wybierz samolot. dlaczego nie chcesz leciec samolotem? tylko musisz poczekac az maluszek skonczy miesiac czy tam 2, nie wiem jakie sa wymogi. naprawde odradzam podroz autem z takim malenstwem...:O

Gość weeeencjaaa
Dzieeeki,w sumie nie mam sie nad tym problemem z kim zastanowic...jestem sama jak palec:( (z Dzidziusiem)

a samochodem to ktos by was wiozl czy sama jestes kierowca? samolotem to tylko 3 godziny i zawsze jest obsluga ktora ci ze wszystkim pomoze jakby co.

weeneecja, ja latałam w ciąży. Z dużym brzuchem, i z małym i wszystko było oki, jak lekarz nie widzi przeciwskazań( ciąża zagrożona itp.) to można latać. Do któregoś tygodnia niby trzeba mieć zgodę lekarza, ja nie miałam i nikt mnie o nią nie pytał... A po 28, czy coś koło tego już latasz na własną odpowiedzialność. Dwa tygodnie temu leciałam z córcią, czteromiesięczną, i nie było absolutnie żadnych kłopotów. Wręcz dobrze jest karmić w czasie lotu, bo przełykając odtyka sobie uszka, no i przy okazji się uspokaja przy piersi( o ile karmisz piersią). Małe dzieci zwykle dobrze znoszą lot, bo nie maja jeszcze dobrze wykształconego błędnika( opinia położnej). Piszesz że chcesz wyjechać z miesięcznym niemowlęciem, musisz się dowiedzieć które linie latają z tak małymi dziećmi, bo niektóre biorą dzieci dopiero od drugiego miesiąca.

nic się nie martw, lot bardzo szybko mija, ja leciałam do Irlandii 2godz. 45 min., z czego większość czasu obie przespałyśmy :-)

Moz ebyc tak ze w ciagu miesiaca nie zalatwisz papierow dla dziecka. Nasz konsulat dziala powalajaco!!! Ja te zuwazam ze miesiac to za malutkie.ja pojade jak bedzie mialo 5, 6.A samochodem to raczej nie popieram, jak cos sie stanie po drodze, to mozecie dlugo czekac na pomoc.A zima jak jest kazdy wie!

Gość zgadzam sie z karinella
na paszport czeka sie 4 tygodnie, wiec szansa, ze z miesiecznym maluchem uda Ci sie wyjechac z anglii jest nikla - trzeba mu zaklepac termin w konsulacie (to mozna zrobic przed porodem - zwlaszcza, ze terminy sa obledne), zrobic mu zdjecia, pojsc z nim na to spotkanie, potem czekac na paszport. samolot tez wydaje mi sie lepszym rozwiazaniem - dziecko nie powinno spedzac w foteliku samochodowym wiecej jak dwie godziny - ze wzgledu na kregoslup, a bez fotelika wiezc sie nie da z oczywistych powodow... dowiedz sie tylko od jakiego wieku mozna przewozic maluszka - opinie sa rozne - ze wzgledu na uszka do ilus tam sie nie powinno (niestety nie wiem do ilu...).