Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BeznadziejnaOsobaSamotna

informatycy mam trrojana anserin i nie wiem jak się go pozbyć

Polecane posty

prosze o pomoc

nie wiem czy sobei portadzisz ale tu masz rozwiazanie w trakcie infekcji trojan zapisuje swoje kopie do katalogu%Program Files%\\Common Files\\Microsoft Shared\\Web Folders i sa to pliki: ibm00001.dll ibm00001.exe ibm00002.dll Pliki te nalezy usunac. Komunikat wyswietlany przy starcie o braku tego pliku oznacza ze w rejestrze pozostal jeszcze wpis, ktory nalezy usunac: HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run Shell = \"%Program Files%\\Common Files\\Microsoft Shared\\Web Folders\\ibm00001.exe\" i modyfikuje wpis z: HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Microsoft\\Windows NT\\ CurrentVersion\\Winlogon Shell = \"Explorer.exe\" na: HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Microsoft\\Windows NT\\ CurrentVersion\\Winlogon Shell = \"explorer.exe {spaces} \"%Program Files%\\Common Files\\Microsoft Shared\\Web Folders\\ibm00001.exe\"\"

no własnie tylko ze ja tego pliku nie mogę usunąc bo wyswietla się odmnowa dostępu :(

Gość spin mały
🌻

Gość spin mały
👄

Gość spin mały

Gość hjgg
idź na forum gazety.pl o trojanach i wirusach. tam Ci każą wkleić loga i powiedzą ci co usunąć.

co to jest spian mały ? p.s [c z e s c] tak sie robi reke tylko ze bez spacji :)

moze nie masz uprawnien administratora moze ten plik jest uzywany wiec wcisnij alt ctrl del i zamknij niepotrzebne procesy i koniecznie zamknij przegladarke.

ale ja wiem co mam usunąc tylko ze nie mogę tego usunąc :o kazali mi wejsc w ajkis tryb awaryjny i wtedy spróbować usunąc ale ja nie wiem jak wjesc w tryb awaryjny :O

W tryb awaryjny wchodzisz naciskając klawisz F8 podczas startowania systemu. Pokazuje się wówczas czarna plansza z wyborem opcji rozruchu - tam wybierasz tryb awaryjny. Inny sposób: jeśli pliki nie dają się usunąć dlatego, że są wykorzystywane przez inne procesy, możesz użyć UnLockera, żeby odciąć je od procesów: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=59&id=1571 Jest tam wyjaśnione jak go używać. Powodzenia ;)

Gość BeznadziejnaOsobaJuliaRoberts
dzięi wielbicielu :) 🌼 jeszcze mi tylko [powiedzcie jak potem wrócic do normalenego trybu bo nie wiem czy bede umiała i jesli sie okaże zze nie mam dostępu do neta na awaryjnym do bede posprzątana :o

dobra zaczynam jak się uda bede ci wdzięczna do końca mojego pobytu na kaffe :)

wilbicielu przy uruchaminaiu kompa wciskałam f8 ile sie dało i nic z tego żaden czarny kwadrat się nie pojawił mam windowsa xp :o na razie spróbuje jeszcze tym programem

wielbiciel sory ze ci zawracam gitare ale nawet przy użyciu unlockera nie mogę tego usunąc próbowałam cały czas wciskać f8 wylaczałam normalnie i przy restarcie to może dlatego ze jak się włacza komputer to nie świci to pierwsze światełko na klawiaturze,bo czy ono nie jest przypadkiem o tych numerków z f ?

A jakie masz pierwsze światełko? \"Num\"? Jeśli tak, to od klawiatury numerycznej :p Klawisze funkcyjne działają cały czas normalnie.

pod pierwszyn światełkiem :p pisze 1 i taka kłodka obok nie mam pojęcia czemu się nie chce właczyć tryb awaryjny a jakoś innym sposobem się nie da ?

Da się. START ---> Uruchom ---> wpisz: msconfig ---> OK Otworzy się okno, przejdź na zakładkę BOOT.INI i zaptaszkuj opcję: /SAFEBOOT i OK.

weszłam na tryb awaryjny ale nie mogłam wejśc an konto administratora bo nie znam hasła wilbiciel a nie mógłbyś po prostu siędo mnie włamać i mi to wsszystko ponaprawiać ?

a umiałbyś ? :> nie no jestem pod wrazeniem ale już się wyjasniło kto byl sprawca tych zamieszek na kaffe kiedy to nie mozna było jej włączyc przez pare godzin w kilka dni pod rząd :classic_cool:

dobra wiesz co nie wiem czy to Twoja zasługa czy kogo ale już wirusa nie ma bo weszłam jeszcze raz w ten plik ibm00001.dll na którym był wirus ale nie wiedzieć czemu zmienił sięon na jakiś inny pilk (ma inna nazwe) i ze szczescia przeskanowałam kompa jeszcze raz i okazło sięze był jeszcze jeden wirus ale zostal automatycznie usuniety i jestem zdrowa mimo wszystko wielkie dzięki :) 🌼