Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawo jazdy ...

do niskich osób ... prawo jazdy ...

Polecane posty

Gość prawo jazdy ...

Witam! Ostatnio zdałam prawko ... jestem niska mam 160 cm , więc był to dla mnie ogromny sukces :):) (ile sie musiałam wygimnastykować, żeby zrobić łuk :P) ... jeździłam puntem ... gdy ojciec dał mi dzisiaj swój samochód (SKODA OCTAVIA) czułam się w nim okropnie ... ten samochód jest ogromny, a ja taka mlutka :( źle mi się jeździ, popełniam wiele błędów :( ... Natomiast gdy kolega dał mi się przejechać swoim TICO ... czułam się jak w raju :P Chyba bardziej pasują mi malutkie samochody :) Czy Wy też tak macie ??? Czy tylko ja mam taki problem :(

Gość cafe_heaven vel vulgarious
Poduszka pod pupę i po problemie :D

ja mam 161 a wiec wiem o czym mowisz;) z micry, ktora jezdzilam na kursie, przesiadlam sie na toledo - on jest taki ogromny:( ale juz prawie nauczylam sie parkowac:D w kazdym razie nie wjezdzam tam, gdzie wiem ze nie dam rady. A tak poza parkowaniem to nie odczuwam jego wielkosci - nie przeszkadza mi ona. No ale nie ma to jak zaparkowac sobie micra:D

Gość georginia
witam. jestem w identycznej sytuacji! też od niedawna mam prawko, i też mam dokładnie 160 cm wzrostu! w małych autkach czuję się super! namawiałam tatę na cinquecento ale kupił renault 19. jak dla mnie to trochę duży samochód. ale będę musiała się przywyczaić. uwielbiam małe autka!

Gość prawo jazdy ...
Ja właśnie planuje sobie kupić używane Cinquecento lub Tico lub Maluszka :P Na dobry początek wystarczy :P

Gość DianaH.
Dziewczyny tu nie chodzi o wzrost, a brak doswiadczenia. Ja jestem od Was wyzsza, a tez sie boje. Z Punta przesiadlam sie na Mondeo Combi! Tez parkuje tylko tam gdzie jest duzo miejsca i i tak czuje stres. jak wjezdzam na ciasne parkingi to mam stracha. Kazdy tak ma na poczatku!!!

Gość
moja przyjaciółka ma 158cm (o 1cm mniej niż ja :P) i miała przechlapane na egzaminie, bo nie pozwolili jej ustawić lusterek, żeby widziała lepiej :/ chociaż normalnie każdy sobie ustawia lusterka... tak samo nie pozwolili jej podłożyć poduszki pod tyłek. całe szczęście miała wyluzowanego egzaminatora, który przymknął oko na ze dwa niedociągnięcia...

Gość kurakao
a ja mam 154 i nie mam problemu z tym. Oczywiscie na poczatku tez trzeslam sie ze strachu a teraz jezdze terenowa toyota, jak dla mnie jest ona ogromna ale czuje sie bezpiecznie w niej i to najwazniejsze. Po 10 latach jezdzenia juz nie odczuwam strachu

Gość prawo jazdy ...
do koniuszy ... Tak samo idiotom nie powinno się dawać prawka ... a Ty się niestety do nich zaliczasz :P

Gość ZGADZAM SIE Z TYMZE JEST
to problem ale tylko na początku:D -jeżdziłam z poduszką pod tyłkiem i śmiesznie wyciągałam szyję aby widzieć drogę ...ale to było dawno... teraz jeżdżę starym oplem recordem-a to czołg prawie i nie potrzebuję poduszki -mam 158 cm🖐️

Gość o jejjjjjjj
ja mam 177 cm i odczuwam ten sam problem:)

a ja jestem średnia ale ciężko mi sie wprawić w kierowcę swojej \"limo\", na kursie bylo latwiej (corsa)

Gość jhrf
up:)

Gość temat ciekawy ...

moja przyjaciółka ma 150 cm wzrostu i zdała za trzecim podejsciem, egzaminatorzy muszą być chyba debilami jeśli nie pozwalają wam lusterek pzestawić albo zbliżyć fotela do kierownicy, ale jeszcze gorszymi debilami są kretyni którzy mówią odebrać karłom prawo jazdy

Gość pna85
no niestety nie mozna już patrzeć w lusterka i nawet instruktorzy już tak nie uczą (tylko w tylnią szybę) może mi też się uda zdac za trzecim razem:)

Gość 7 lat jeżdżę samochodzikiem
i dochodze do wniosku ze macie problemy tylko ze wzgledu na fakt rozpoczęcia swojej kariery za kierownica. Mam 165 cm.... nie wiem jak mnie zakwalifikujecie ale początkowo też miałam problem.... szybko minął wraz z ojeżdzeniem się... troche głupie wyrażenie .... teraz jeżdżę samochodami typu Ford Transporter, czy M-des Sprinter, i warto nauczyc sie jeżdżenia takimi autami niz byc całe zycie przykutym do jakiegoś małego pierdziska. Pamiętajcie ze duze samochody są bezpieczniejsze....

Gość gość
a ja mam 150cm wzrostu i np. Passat kombi to dla mnie podstawowy samochód, w małych samochodach wręcz zle się czuję, może to jakiś kompleks ale tak mam a większe auta to kwestia wyregulowania wszystkiego co się da i do przodu, byle była moc! Teraz wzięłam się nawet za jazdę motocyklem, sportowym, i też wystarczy lekko obniżyć, jedna gleba na początku a teraz uczucie nie do opisania, śmiga się aż miło, polecam!!!! Więc to że jestem niska, myślę, że bardzo niska, nie dyskwalifikuje mnie w niczym, trzeba się odważyć! Zachęcam wszystkich!!!!

Gość gość
To trochę nie ma zasady na to Ja Mam 1.65 i Avensisem jeżdżę. Jak dla mnie bardzo wygodny samochód. Z prowadzeniem też nie mam problemów mimo że jest dość długi. Wzrost tutaj nie ma wiele znaczenia bo fotel można sobie regulować.

Gość Ruda96
Przejmujcie się ja mam 153 cm wzrostu i daję radę z podusią pod pupą