Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cccccccccccccccccccccc

czy mam sto procent pewności?

Polecane posty

Gość mala brunetka
o tu się nie zgodze nie każdy lekarz jest taki jak Ty o nich piszesz......................ja do swojej lekarki chodze i ona wcale nie namawia nikogo do tabletek anty. jeśli ktoś się upiera lub jst to dla zdrowia przepisze...takto doradza inne metody.

no właśnie dlatego waham sie z tabletkami

Gość mala brunetka
poza tym, wlaśnie cuda różne się zdarzają........moja koleżanka wpadła, a kochala się podczas okresu........cud? moja teściowa przez całą ciąże miała okres regularnie jak w zegarku.....też cud? widac cuda się zdarzają

Gość mala brunetka
ja biore tabletki rok......kochamy się do końca zawsze!!! jak narazie nie wpadliśmy, moja siostra brała rok tabsy tez nie wpadla, odstawiła zaszła bez problemu.........także niestety albo stety są też dobre strony tabletek......a i to że źle wpływają na organizm to wiadomo......ale tych co znam ktorzy brali nie dlużej niż dwa lata uszczerbku na zdrowiu nie doznali.

mała brunetka - na seks w czasie okresu bym się nie zdecydowała moim zadniem istenije tam ryzyko (niewielkie ale jest) owulacji się nie da przewidzieć

Podczas okresu to nie możliwe! To tylko ewentualnośc krótkiego cyklu gdzie nie ma tych 3 dni względnej bezpłodności!!! A regularność ztzw kalendarzyka to bzdura!!! Niestety wiele kobiet nadal twierdzi, ze owulacja jest w połowie cyklu lub o zgrozu 14 dnia! Stad później krążą mity po sieci!!!

Gość mala brunetka
no chyba bo rzeczą jasną jest że są tacy ktorzy tylko patrzą pod kątem jak tu na nas zarobić, no ale tacy są wszscy nie tylko ginekolodzy. bo nawet jak zachorujesz na wyrostek to możesz umrzec bo chirurgowi się do operacji nie śpieszyło.......bo nic nie dostał.

Gość mala brunetka
niemożliwe staje się realne......jak widac. tu naukowe ksiązki itp nic nie pomogą, natura bywa złośliwa. to są przypadki jeden na milion ale jednak sa i lekarze nie potrafią tego wytłumaczyć

no to mi chodzi - że nie da się przewidzieć długości cyklu, który jeszcze się nie skończył więc przy bardzo krótkim cyklu - seks w czasie okresu może zaowocować ciążą - nie dziwi mnie to tak bardzo

Gość pytka_
oczywiście że są różni, ja nie mówię generalnie, ale niestety sa i tacy którzy medycynę kończyli chyba przez pomyłke. Zycze wam trafinienia na kogoś kto kieruje sie naprawde dobrem pacjenta.

a właśnie - na ile pewna jest informacja ze owulacja występuje zawsze (12-16 dni przed okresem)? podkreślam: NIE 12-16 dnia cyklu - bo to błąd

sorry ten nawias niepotrzebny

Jasne, ze wszystko może sie wydarzyć....:-) Ale w ten sposób to strach byłoby wyjść z domu bo... statystycznie co 10 minut w Europie kogos gwałcą (tak kiedys przeczytałam). Uważam, ze dobra obserwacja swojego ciala plus testy owulacyjne podnoszą bezpieczeństwo:-)

Zazwyczaj mówi się, że ok 14 dni (ok 12- 16 dni) przed następną miesiączką:-) To wynika z hormonów. Ciałko żóte produkuje progesteron 9 nieco tez estrogenów) który powoduje wzrost i utrzymanie się pod. temp ciała, zanikniecie śluzu szyjkowego, obnizenie stwardnienie i zamkniecie szyjki macicy.

ok. skoro są tu takie fachury to ja zapytam jeszcze - czy uważacie że na pierwszy raz (dla kobiety) odpowiednie są globulki patentex oval? czy nie podrażnią one rany?

Gość mala brunetka
nie wiem nie stosowalam nigdy.

Gość pytka_
a ja zastosowalam wlasnie przy pierwszym razie, ale nie pamietam czy bolało, chyba przez emocje jakoś tego nie czułam ;) Dodatkowo była prezerwatywa.