Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chopin Fryderic

***WSŁUCHAJCIE SIĘ...***

Polecane posty

Gość nic wiecej nie zrobie
Ja czekam trzeci dzień, patrzę na drzwi Czy przyjdzie ktoś od Ciebie, czy przyjdziesz Ty Czy wiesz, że Twoje oczy spalają mnie jak ogień Gdy patrzę w Twoje oczy zaczyna się dzień Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję Cię Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję Cię Tak bardzo, bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję Cię Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję ... Ja czekam czwarty dzień, patrzę na drzwi Czy przyjdzie ktoś od Ciebie, czy przyjdziesz Ty Czy wiesz, że gdy odjeżdżam, umieram dziewięć razy Umieram stojąc w oknie na korytarzu Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję Cię Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję Ja czekam trzeci dzień, patrzę na drzwi Czy przyjdzie ktoś od Ciebie, czy przyjdziesz Ty Czy wiesz, że Twoje oczy spalają mnie jak ogień Gdy patrzę w Twoje oczy zaczyna się dzień Ja czekam czwarty dzień, patrzę na drzwi Czy przyjdzie ktoś od Ciebie, czy przyjdziesz Ty Czy wiesz, że gdy odjeżdżam, umieram dziewięć razy Umieram patrząc w okno na korytarzu Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję Cię Tak bardzo, bardzo kocham Cię Tak bardzo potrzebuję ... To przecież wiesz!

ADAGIO...LARA FABIAN....CHOPIN....serdeczne dzięki.....to miód na mą zbolałą duszę....piękne,piękne......nigdy nie słyszałam....grałam sobie ze swoim pomysłem ,ale nie słyszałam az tak pięknej wersji.....

...NOT FROM....bez komentarza pozostawię..........................ciasteczko mmmmmmmmm...cudne

GRYZZLI....DORZUĆ COŚ PIĘKNEGO OD SIEBIE PLIS....COŚ SUPER......

Gość zgodnie z obietnicą
zaraz coś zniknie

A co ja mogę dorzucić ???? Jakoś nic nie przychodzi mi do głowy..... Muszę pomyśleć....

Aale jednakplis bez rosyjskiego i pochodnych...coś mi nie wchodzi....pozdrawiam...

GRYZZLI.....oddaję Ci moje serce dziś.......za CHCĘ BYĆ KOPCIUSZKIEM......szukałam tego nieskutecznie KILKA LAT......JESTEŚ WIELKI.............................................serduszko

jesteś wielki.....łzy płyną me ze wzruszenia......................dziękuję.........................

To może to: Rytm... nadanie rytmu.... i temat.... temat główny - zagrany na oboju... Temat powtarzający się, lecz nie nudny.... temat, który nigdy się nie znudzi.... Temat pierwszego oddechu i pierwszego westchnienia.... I wejście klarnetu... takie samo - ale inne.... niższe... odpowiadające na głos oboju.... Jak drugi oddech.... oddech drugiej osoby.... Przeplatanie się instrumentów.... przeplatanie się oddechów... i ten szept - szept ciągłego rytmu - niby jednostajny, lecz za każdym razem piękny... I grają.... cała orkiestra...... jak zjednoczenie.... wielość instrumentów w jedym temacie - tyle barw ile barw uczuć.... Crescendo utworu..... od cichości po mocne forte !! Coda....... zakończenie...... akordowość zakończenia....... Siła, moc, pasja i uczucie....... I cisza......... słuchać tylko własne, bijące serce........ Piszę o tym utworze: http://zielonaa.wrzuta.pl/audio/39YqCKs5jP/ravel_-_bolero

odsłuchałam 8 razy.....................................................podaruj słuchaczom coś pięknego.......

Gryzzli – w takim razie bardzo przepraszam za Zorbę, rzeczywiście to standard. Powinnam była najpierw ruszyć mózgownicą i pomyśleć, iż na tym topiku można wklejać tylko i wyłącznie unikaty, jakimi np. są: Etiuda Rewolucyjna Chopina czy też piosenki Lary Fabian... Nie wspomnę już nawet o \"Bolero\" Ravel\'a... Do dnia dzisiejszego nawet nie miałam pojęcia o tym UNIKATOWYM utworze...Mało kto zna te tematy muzyczne... :) Głupio mi strasznie, no co też mi do głowy przyszło z tym Zorbą... :O kasik72 - masz chyba jakiś \"czasowstrzymywacz\", skoro odsłuchałaś 8 razy utwór trwający ponad 14 minut, a dokonałaś tego w przeciągu 22 minut... Jesteś tak zachwycona muzą Gryzzli\'ego, że chyba dostaniesz orgazmu... :P 🖐️

Gość fanki grizzlego
nie bijcie sie tak !! powoli

Takajedna--- też z mieszanymi uczuciami wkleję tu coś.... Ale skoro założycielem tego topiku jest F. Chopin - aż nie wypada nie dołożyć utworów tego kompozytora. I oto jeden z bardzo rzadko grywanych - ale będący odpowiedzią na zamieszczenie Griega :) Urzekająca lekkość budzącego się dnia.... :) Z tym, że w tym utworze mamy opis całego dnia.... http://www.youtube.com/watch?v=KU-5u2dmXdM&mode=related&search= Wykonawstwo K. Zimmermana, choć jednak bliższe mi jest I. Pogorlica ;)

Zielonooka--- pieśni rosyjskie..... ehhhh..... Cały tekst do zrozumienia...

Takajedna-- tak się składa, że balet akurat jest mi bardzo obcą dziedziną :( Nie znam się na nim i nie potrafię docenić piękna tego, co wkleiłaś...