Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Na wakacje wybieramy sie nad morze...bede w pod koniec 4 miesiąca ciązy,zastanawiam sie czy słoneczko nie zaszkodzi małej(emu)... A wogóle to za 2 tyg.mam ślub i tak sie zastanawiam czy nie lepiej już pójsc do solarium na troszke niż takleżeć na słoncu...chciałabym sie troszke opalić...

Slonce dziecku nie zaszkodzi, ale ty mozesz dostac odbarwien skory.

Gość wkurzona23
solarium jest zabronione:/ lepiej troche polezec na zwyklym sloneczku- oczywiscie z wysokim faktorem- bo moga wystapic nieodwracalne zmiany pigmentacyjne skóry, ja przykrywam brzuszek mokrym ręcznikiem, bo dzidzius nie lubi gorączki i nie leże plackiem 3h tylko tak 15 min i przerwa na ochłodzenie i znów 15 min- tak i tak wszyscy wkoło mnie krytykują

Gość Salomonka
solarium... matko ile ty masz lat? pracowalam w solarium, wposicilam na lozko babke, nie widzialam zeby w ciazy byla a pozniej dowiedzialam sie ze po przyjsciu do domu poronila-byla w 16 tygodniu :-o ja to byman nawety brzucha na zwykle slonce nie wystawila, chociby i milion filtrow go chornila to zero opalania po co ryzykowac zycie dziecka? 4 mies to bardzo wczesna ciaza

Gość babka jagodzińska
mozna się opalać ale z głową, oczywiście na słońcu, ale uwaga wody płodowe moga się nagrzać, to jest to samo co przesiadywanie w gorącej kapieli

miałam jakiś czas temu podobny dylemat i lekarz nie zabronił mi otwarcie iść do solarium, ale powiedział, że nie udowodnione jest ani to że szkodzi, ani że nie szkodzi i że kosmetyczki dzisiaj potrafią zdziałać takie cuda, że lepeij solarium nie odwiedzać :) lepiej wyjść na słońce, ale oczywiście powinnas zakryć brzuch, nie siedzieć na słońcu w godz 11-15 i musisz liczyć się z tym, że niektórym kobietom robią się przebarwienia które podobno nie schodzą po porodzie. Wybór nalezy do Ciebie :)

az wierzyc sie nie chce ze osoba ktora ma zostac matka jest tak niedoinformowana solarium w ciazy ??? a po co?by sie opalic kosztem powikłan Boże TY na to patrzysz i nie grzmisz??????????