Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciuszek

biegunka biegunka u dziecka co robic brak juz sil?!!!

Polecane posty

Przepraszam, ciuszku, czy mogłabyś napisać co mały dostaje do jedzenia? Od wstania, aż po pójście spać? Miałam ten sam problem, jak moje dziecko miało 12 miesięcy.

jejku udalo sie dzis zrobil twarda kupke wczoraj po wyjsciu od lekarza caly dzien dawalam mu kleik ryzowy badz zupke z ryzem i marchewka caly dzien bez mleka dopiero na noc i super kupka twarda!dzis poszlam z nim na pobranie krwi bo robie mu wszytskie wyniki i jutro mocz i kal. hola hola na sniadanko albo jogurt albo parowa albo kanapka z marmolada pozniej w dzien jadl chrupki kukurydziane na obiadek albo zupka albo ziemniaczki zalezy pozniej owoc mleko tez jadl w dzien roznie tak ale rawie codziennie jogurt badz serek i mysle ze to bylo powodem jego wyproznien zaduzo mlecznych rzeczy i zsaczesto poprostu byla mu potrzebna dietka i juz terz jest dobrze no nie chwale zobaczymy jak jutro bedzie??? a jak wyelczylas swoje dziecko?

U mojej córeczki biegunka była z powodu rotawirusa. Ale po jakimś czasie dziecko powinno już się normalnie wypróżniać, a tak nie było. Lekarz nie wiedział o co chodzi i dopiero jak mu wyklarowałam co mała dostaje do jedzenia w ciągu całego dnia, to wyszło właśnie za dużo mlecznych posiłków. Miałam nadzieję podpowiedzieć Ci to, przed wizytą u lekarza, ale najważniejsze, że z Twoim maleństwem już lepiej. 🖐️

Gość a jak to w końcu jest...
z tym ciemiączkiem.Autorka twierdzi,że przy odwodnieniu ciemię jest wypukłe...a mi mówiono że wklęsłe.Teraz to juz nic nie wiem:(

Gość atototo

POLECAM GASTROLIT.moja roczna córeczka miała taką biegunke w maju.tez miał być szpital, tez nic nie chciała jeść, zadnych lekarstw ani jagód. GASTROLIT SUOER!!! polecam.jakby co to pisz na maila

Gość mika21-
moj maly kiedy byl odwodniony ciemiaczko bylo wklesle!!!!! dostal skierowanie do szpotala, mial tez suchy jezyk i nie lecialy mu wogole lezki :-o teraz za to ma biegunke od ok 2 tygodni i sama nie wiem co mam zrobic :-/ raz zrobi taka pol plynna raz jak woda, w sumie w dzien zrobi ich nie nniej niz 5 do 7... daje mu smecte i czekam, oprocz tego nie ma goraczki, nie jest marudny itp sama nie wiem od czego to, chyba wizyta u lekarza niezbedna...

dziewczyny pomylka chodzilo mi ze jest wklesle przy odwodnieniu!!!ale moj ma takie w normie jak mial.wczoraj pobranie krwi a dzis oddalam mocz i kal w tym zrobia tez wynik na rotawirusy hola hola mi caly czas sie wydaje ze za duzo mlecznych produktow no bo wszelkie wirusowe bakteyjne biegunki jakos sie objawiaja dziecko jest apatyczne marudne brak apetytu czasem wymoty goraczka a moj nic tylko biegunka i to jest 3 4 5 kupek dziennie a mowia ze przy tego rodzaju iegunce z dziecka prawie non stop leci i sama woda. no coz ja djagnozy sama nie moge wystawic a nawet za bardzo nie sugeruje lekarce bo nie chetnie chce robic wyniki a mnie nie satysfakcjonuje faszerowanie mojego dziecka lekami bez 100%pewnosci co jest przyczyna!bede Was informowac jak to wszystko pzebiaga w piatek wyniki najparwdopodobiej.

Gość kando
na przyszłość - zaczyna się coś dziać, to od razu wprowadzajcie smectę - to naprawdę bardzo istotne. też raz trafiliśmy po biegunce z odwodnieniem do szpitala. to była masakra. zaczęliśmy testować wtedy babcine metody i tak się skończyło. od tamtej pory jeśli coś się dzieje to od razu dajemy lek.

Gość meskond
Niczego wielkiego nie odkryję, popatrzcie - http://smectaopinie.pl/biegunka-u-dziecka/ I myślę, że właśnie ten temat powinien was najbardziej interesować. Dziecko wymaga szybkiego działania i pomocy. W przeciwnym wypadku daleko nie zajedziecie.