Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

BÓLE KOŚCI W CIĄŻY - pomóżcie!!!!

Polecane posty

Hejka...czy któraś z Was miała też coś takiego...mam boleści kości biodrowych, a szczególnie stawu w okolicy miednicy...czasem to nawet wstać z łóżka mi ciężko jak się zastaną...czuje sie jak \"starsza pani\":/ Pewnie to dlatego że wszystko w srodku zmienia położenie...jestem w 25 tc...narazie wszystko przebiega dobrze:) Ale np wyjde na spacer to niby jest ok, ale drugiego dnia ból przy każdym kroku...jakby w stawie który porusza nogą:) Miałyscie coś takiego, jesli tak to jak sobie z tym radzić???

jejka...nie wiem co z tym robić...tym bardziej ze ogólnie jestem szczupła i nie przytyłam wiele...nie wiem jaka może byc przyczyna tych bóli?/

Gość Justyna 5X83
rozszerzajaca sie miednica. jak cie zacznie kosc lonowa bolec to dopiero bedziesz cierpiec;)

Hmmm....pocieszenie:(:(:( Jak to juz teraz boli...no cóż, widocznie tak to ma być... Ale jakby któraś miała jakiś sposób, to bardzo proszę:)

No ja również to przechodzą, biodra, uda, plecy, pośladki. Wszystko mnie boli. A przytyłam na razie 9 kg tylko ;). To podobno standard.

Ja nawet nie wiem ile przytyłam,ale dzis ide do lekarza wiec sie dowiem:) Z pewnością niewiele...jestem w 25 tc i te bóle w sumie plus bóle głowy migrenowe to jedyne co mi dokucza...no może jeszcze skurcze łydek czasem...

Gość Justyna 5X83
ponoc na skurcze lydek pomaga przylozenie nogi do sciany. a to nie jest standard, bo pierwsza ciaze przechodzilam bezproblemowo, dopiero teraz mi sie przypaletalo to dziadostwo. jedyny sposob-nie chodzic, nie siedziec... znaczy sie, nie ma sposobu i musicie sie przyzwyczaic:( pocieszcie sie, ze jeszcze tylko 10-15 tygodni;)

Skurcze spowodowane są obniżeniem poziomu elektrolitów...i skutecznym sposobem jest wypicie przed snem szklanki mleka albo soku pomidorowego...ja piję mleko jak coś, bo soku nie znoszę:P Prócz tego uzupełniać magnez...skurcze mogą też być spowodowane niedoborem magnezu...ja piję dziennie tabletkę musującą magnezu...i powiem ci, że jak zapomnę o czymś to skurcze się pojawiają...albo jak długo chodzę, ale jak zastosuję którąś z metod to jest lepiej...mleko i sok polecił mi lekarz:) A co do cierpienia, to bez przesady...nie jest tak zle i wszystko da sie przezyc:) Najgorsze przed nami...dobrze sie przygotować małymi dolegliwościami:)

Gość Justyna 5X83
a to juz inna sprawa, ale dziewczyny u mnie na topicu polecaja ta sciane, jak skurcz sie pojawi. mnie na szczescie nie dokuczaja;)

Najgorzej się czuję właśnie jak długo siedzę lub leżę, bez ruchu. A już rano po wstaniu z łóżka- tragedia. Jakbym przeszła 40 kilometrów ;). Jak się rozruszam to jest ok. Mnie lekarz powiedział, że to standard i norma bo się więzadła rozluźniają i rozciągają. Da się przeżyć ale nie powiem że NIE boli ;).

oj też to przeżywałam koszmar były chwile że ryczałam z bólu.nie wiem czy jest coś co pomaga może każda z nas musi to przejść...

Ja też miałam badania na poziom elektrolitów. Lekarz oprócz magnezu przepisał mi potas. To niedobór niego powoduje kurcze. Rzeczywiście dobrym źródłem potasu jest sok pomidorowy.

Ja tez mialam bole w stawie biodrowych, jakby w posladku ok. 20 tc. Trudno sie bylo poruszac :O Po paru dniach przeszlo, teraz czasem lekko sie pojawia, ale raczej zaczynaja mi dokuczac plecy. To powiekszajaca sie macica i rozciagajaca miednica uciska na nerwy. Moze samo ci przejdzie.

Gość margolino
Ja mialam bole od okolo 15 tyg w stawach biodrowych, nie moglam sie nawet przekrecic na bok tak mnie rwalo, zazwyczaj w pozycji na plecach, po 25 tyg doszly kolana, chrupaly mi przy siadaniu, najczesciej na wc.Raz nawet nie moglam zejsc z fotela u gina, bo tak mnie bolalo, jakby sie stawy zatarly, musial mi pomagac zejsc z tego kozla. Fakt ze przytylam 20 kg, a na wyjsciu mialam 51 przy 168 cm. Gin mowil, ze to rozchodza sie stawy, albo ze mala zjadala mi duzo wapnia, dlatego kazal pic mleko i duzo nabialu, ktorego niestety nie moglam jesc, bo mialam straszne mdlosci i zgagi po nim, dlatego jadlam wapn w tabletkach.

Gość znam ten bol
dzisiaj mialam problem, zeby wyjsc z autobusu :( jestem w 19 tygodniu i moja lekarka mi dala zestaw cwiczen, bo mowi, ze mi sie miednica chyba za bardzo rozlazi... i cala liste, czego nie powinnam a co musze - nie nosic duzo na placach i w rekach, plecak tylko na oba ramiona, siedziec raczej na twardym krzesle niz w fotelu, nie schylac sie tylko kucac przy podnoszeniu, nie stac za dlugo... wiecej nie pamietam, ale na pewno cos opuscilam... mnei bardzo bolaly biodra n asamym poczatku, potem mi przeszlo, teraz wraca, z tym, ze mnie bola uda glownie w tej chwili, tak do polowy, bardziej od gory. a ja na razie w ogole nie przytylam, wrocilam do wagi sprzed ciazy (bo sporo mi ubylo na poczatku), wiec nie wiem co bedzie dalej...

Ja byłam u lekarza...potwierdził to co tu piszemy: to rozciągająca się macica...miednica...wszystko to się tam układa i przygotowuje pod dzidzię...trzeba to przezyc...teraz juz jest niby lepiej...ale jak sie zastanie to masakra... Potas mowicie?? Tylko ze ja nienawidze soku pomidorowego...co innego ma duzo potasu???

Gość 40 tydz
Ja powinnam dzis rodzic i nic. Maly wyjsc nie chce. A tez mam te bole tyle ze u mnie pojawily sie jakies 2 - 3 tygodnie temu. Najgorzej rano. Teraz jeszcze mi jakies paskudztwo wyskoczylo na kosci ogonowej wiec i na plecach nie moge odpoczywac, ani w ogole usiasc na t.... ;( Pozostaje przeczekac i mam nadzieje ze samo przejdzie.

hej. ja jestem w 22 tygodniu, bóle w miednicy mam już od 3 miesiąca i zamiast się kończyć z każdym tygodniem się nasilają. jak tak będzie do końca to ja dziękuję. mam mały brzuszek ale ledwo mogę się przez te bóle zwlec z łóżka co dopiero sama ubrać. rozumiem że to miednica się rozszerza ale ile jeszcze można. słyszałam, że pas ciążowy coś w tym może pomóc. czy to prawda?

Gość jak w ciąży wchodzicie do wann
y? Skoro nawet chodzenie sprawia kłopot?

ja się staram robić wszystko wolno, żadnych gwałtownych ruchów bo to tylko pogarsza sprawę. a w wannie też nie siedzę, długo... może 15 minut i koniec, oby tylko jak najszybciej do łóżka

Gość K.C
dziewczyny a czy któraś z was miała bóle kości palców u rąk głównie w nocy? tak mnie bolą że kołdrą przykryć się nie mogę bo nie da się ich zgiąć :(. Kości nóg tez czasem bolą ale nie są aż tak dokuczliwe.

Gość inka 37
Jestem w 36 tyg, ale już ponad 2 tyg. temu zaczęły się bóle miednicy, bóle rąk i stóp. Rano siłą woli zwlekam się z łóżka, a póżniej, gdy się trochę poruszam, to jest lepiej. Jednak po półgodzinnym chodzeniu czy staniu muszę się położyć, bo okropnie boli mnie miednica i stopy.

Gość rudakita
Łączę się z Wami w bólu :-). Mnie bolą kości, głównie rąk i nóg, miednica mniej, już swoje przeszła wcześniej, czuję się jak staruszka, ale dopiero od 2 tygodni. Jestem w 37 tygodniu. Poza tym wszystko super. Pozdrawiam przyszłe mamusie i życzę krótkiego porodu :)

Gość Spidziorowa
Jestem w 19 t.c. i też cierpię z powodu przeszywającego bólu w lewym biodrze. W poprzedniej ciąży miałam to samo, ale znacznie później :( Wtedy pomogła mi Yoga dla ciężarnych, zarówno na tą dolegliwość jak i na okropne bóle pleców. Po każdych zajęciach miałam wrażenie, że jestem o kilka centymetrów wyższa ;) Chyba tym razem nie będę już dłużej zwlekać z zapisaniem się na zajęcia. Kto ma taką możliwość niech ćwiczy to moim zdaniem jedyna w miarę skuteczna metoda walki z bólem.

Gość monika789
hej, ja jestem w 11tc.Mnie całą noc męczył ból kości bioder(ale raczej po bokach, a nie tak jak piszecie, że w pośladkach) no i ból nóg uda i piszczele. Ból nie do zniesienia, całą noc nie mogłam spać bo tak bolało:( jak sobie z tym poradzić??

Gość ijjkh
u mnie najbardziej boli pod wieczor, w ciagu dnia jest w miare dobrze - mi pomogl rogal wypelniony kulkami styropianu - jest rewelacyjny na bole kregoslupa i miednicy

Gość ulajajk
hej ja jestem w 36 tyg i ból bioder i miednicy doprowadza mnie powoli do depresji sama nie wiem co juz z tym robic spac w nocy nie moge co godzine musze wstawac sie rozruszac chwilami sobie płacze bo czuje sie jak wrak człowieka moj mąż stara się mnie wspierac ale co on moze / ? nie wiem jak ja to przetrwam ale nie spodziewałam sie takiego bólu ... pocieszyło mnie to ze nie tylko ja tak cierpie juz myslałam ze jestem jakimś dziwolągiem powodzenia dziewczyny

Gość gość
Uważam ze znalazłam na to odpowiednie rozwiazanie i również szczerze polecam Wam http://www.lepszylek.pl/czytelnia/artykul/750,vitafon-skuteczne-leczenie-bolu-stawow-i-kregoslupa-terapia-medyczna-we-wlasnym-domu- Mysle ze bedziecie pełni podziwu dla efektów.

Gość gość
jestem w 35tc. rano strasznie bola mnie kosci nog. glownie piszczele. dodatkowo dretwieje mi lewe biodro razem z udem. moze ma ktos jakas rade? wizyte u lekarza mam za pare dni wiex nie chce zawracac mu glowy telefonem