Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

BÓLE KOŚCI W CIĄŻY - pomóżcie!!!!

Polecane posty

Gość Madziaszkowa
Ja polecam Wam panią Anne Borowiecką to jest wspaniała fizjoterapeutka pomogła mi w problemach z bólami kręgosłupa po porodzie. Przy okazji pokazała jak zajmować się małą żeby nie zrobić jej krzywdy bo wiadomo że jej ciałko jest teraz bardzo elastyczne. Polecam pani Ania pracuje w fizjomedzie http://rehabilitacjafizjomed.pl

Gość gość
Jestem w 35 tyg ciazy bole kosci stawow bole kosci lonowych bole miednicy ramion dloni to dopiero przed toba. Ja wlasnie przechodze najgory okres nie idzie spac w nocy bez psracetamolu bez budzenia się i masowania przez meza. Czesto budzilam sie ze lzami w oczach opuchniete dlonie . Ja tez proponuje magnez,mleko duzo pomidorow.

Gość gość
Ja też cała ciążę cierpialam na bóle stawów. Nie przespalam ani jednej całej nocy, bo nie chciałam brać tabletek. Po ciąży sporadycznie już tylko kości bolały

Gość gość
Jestem w 13 tygodniu i ból miednicy towarzyszy mi już od 4 tygodni. Nasila się, bo teraz boli mnie już kość udowa prawej nogi. Jest to moja druga ciąża, w pierwszej meczyly mnie dretwiejace palce u dłoni. Koszmarny ból, zwłaszcza w nocy. Pod koniec ciąży nie mogłam już utrzymać prysznica w dłoni, bo nie czułam palców. Teraz z kolei ta miednica. Nie wiem, co robić. Wszędzie czytam o ruchu, a tego mam aż za wiele- moj synek nie daje mi odpocząć.

Gość gość
Hejo ja miałam bóle kości łonowej i miednicy oraz uwaga uwaga dłoni głównie palce mnie mega bolały w kostkach. Lekarz powiedział ze uwalnia się tzw relaksyna która rozluźnia stawy żeby się rozeszły jak dziecko się rodzi żeby giętkie tam było wszystko bardziej. Relaksyna mnie katowała doszczętnie byłam cała obolała a i tak nie urodziłam siłami natury na końcu.

Gość fiut  nastroszony
vvvvvvv

Gość kasiunka
Ja także przez większość drugiego i trzeciego trymestru cierpiałam przez notoryczne bóle kości w ciąży, kość ogonowa tak mnie rwała, ze nie była w stanie spędzić w jednej pozycji dłużej niż poł godziny!!! :/// Lekarz mi powiedział, że to kwestia nieodpowiedniego ucisku dzieciątka na nerwy... niestety w tym wypadku musiałam stosowac po prostu środki doraźne, żeby z zewnątrz ten ból zmniejszyć tzn. np. krem Harpagon Forte Max. Do tego po prostu szukać odpowiedniej pozycji, w której nacisk się zmniejszał. Poczytajcie sobie tutaj https://bole-kosci.pl/bol-kosci-ogonowej-wybrac/ może ktoś znajdzie dla siebie odpowiedni sposób.