Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcin k.

Ile na wesele?

Polecane posty

Jesli mowa o chrzestnych, to moi rodzice dali 1200 i to 4 lata temu... Teraz standard jest wyzszy../ 200 zl to mozna dac kolezance.. W ogole tyle, to na komunie dzieciakom sie daje.. A wy chcecie dac 200 zl komus, kto rozpoczyna nowe zycie??

Gość fcdscfsdcdscds
Zarabiasz 2500 i chcesz dać bratu 200 (razem z dziewczyną???) Za mało. Ja zarabiam 1200, jak idę sama daję 300, jak idę z kolegą daję 500(sama płacę). Nei wiem czy uczciwe jest by osoba towarzysząca spoza rodziny płaciła -moim zdaniem nie. No chyba że ta dziewczyna która zna młodą parę i to twoja narzeczona. Branie kasy od dziewczyny... trochę nie wypada uważam.

Gość mam podobne pytanko
a nie chcę zaśmiecać forum podobnymi tematami: niedługo ślub mojej siostry... już bardzo długo jest ze swoim facetem. Jakiś czas temu chcieli ode mnie kupić używaną pralkę, ale taką w bardzo dobrym stanie, bo używałam jej w sumie rzadko i tylko przez rok. Mnie już była niepotrzebna. Nie bardzo wiedziałam, ile wziąć od nich kasy, więc wpadłam na pomysł, zeby te pralkę potraktowali jako prezent ślubny. Teraz nie wiem jak sie zachowac- dać tylko kwiaty? Mąż jest takiego właśnie zdania- tylko kwiaty i ewentualnie jakąś kartkę z życzeniami. Obawiam się, ze oni liczą że coś od nas jeszcze dostaną, choć wtedy wyraźnie powiedziałam, ze to prezent ślubny, a oni bardzo się ucieszyli. Co radzicie?

Gość up_up

Gość ja ide do kolezanki
na wesele za niedlugo i nie wiem ile dac:( 100 zl ?? ja nie pracuje mam 18 lat Ona tez ma 18 wstyd czy nie??

Gość w góręę

Gość pooodnoszę

Gość nie mniej niz zaplaca
za obiad za pare, bo co to za prezent weselny, gdy koszt pary jest 200 zl a oni w kopercie daja 100 :O od 400 w gore

Gość a jak a tak na opak
nie uwazam, zeby nalezalo wpadac w dlugi, zeby tylko dac jak najwiekszy prezent - najgrubsza koperte. ale rownoczesnie nie rozumiem, dlaczego ktos, kto ma kase sępi wlasnemu bratu? idac na wesele zawsze staralam sie wlozyc w koperte tyle, zeby conajmniej zwrocil sie koszt mojej obecnosci. Przeciez zaproszenia na slub nie dostajemy dzien przed weselem, wiemy zawsze na tyle wczesnie, ze mozna sobie zaplanowac taki wydatek, odlozyc - jakkolwiek.. A 200pln i to za dwie osoby - to żaden prezent w wypadku zarabiajacego brata...nie sadze, aby gosc kosztowal go 100pln - moje wesele bedzie w przyszlym roku, goscie przyjezdni kosztuja mnie 160 za wesele/os + 130 za 2 noclegi w hotelu/os - lacznie 290pln jedna osoba.

bez obrazy ale 200zł jako brat to strasznie malo, tym bardziej ze zarabiasz 2500zl ,a twoja dziewczyna 1500!!!!! powinienes dac minimum 1000zł 200-300 zł to dają znajomi, a nie rodzina, jeszcze do tego najblizsza

Gość nikogo nie neguje
pisze jak jest miałam miesiąc temu ślub od chrzestnej z rodziną dostałam po 3tys. od chrzestnego z rodziną tez 3tys. od siostry 1000 od swiadkowej 1000 od swiadka 500 od innych gości 400-500 od pary (rodzina) od znajomych 300-500 od pary od babci i dziadka w prezencie slubnym dostalismy meble do kuchni

Gość śreeeedniooooo
200 zł. to zdecydowanie za MAŁO! Ja ide za miesiąc na wesele koleżanki z pracy i daje 300 zł. przy zarobku 900 zł. Mysle ze skoro to Twoj brat to daj minimum 1000 zł. Ja bym tak dała.