Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcin k.

Ile na wesele?

Polecane posty

Gość marcin k.

W sobotę jest wesele mojego jedynego brata, a ja nie wiem, ile dać mu kasy. Mieszkam z rodzicami, zarabiam 2500 zł. Na wesele idę z dziewczyną, która chce się dołożyć do prezentu (zarabia 1500 zł). Ile powinniśmy dać? 200 zł wystarczy? zwykle tyle dajemy

Gość a ja tak....
wystarczy :)

Gość troche malo

Gość
Zabariasz w miarę dobrze, to twój jedyny brat, idziesz z dziewczyną to może szarpnij się na więcej? ;)

Gość klemkaaaaa
kurcze ale problem...piszesz,ze jedyny twój brat...zarabiasz też nieźle....ja dałabym 500......

Gość klemkaaaaa
tym bardziej,że dziewczyna też zarabia i chce się dołożyć niech da 150 ty 350 i kwota bedzie super:)

Gość moze ktos pomoze
ja uwazam ze 500

Gość Basia86
przy takich zarobkach i jescze z dziewczyna to tak jakos 500zeta

Gość cacharellll
teraz malo kto daje 200

Gość Grajka
Najmniej 500, to przecież Twój brat. My idziemy do dalszej rodziny i też zamierzamy dać 400 lub 500. 200 zł, zwłaszcza przy takich nie najgorszych zarobkach, to stanowczo za mało.

Gość tomaszek z grodzia
A ja w zeszłym roku dałem bratu 200 zł i jakos poszło. Byłem z dziewczyną, ale prezent dawałem sam

Gość 200 to napewno za malo

Gość fxtjrtjsdtyiryuiruiyuk
na pewno z 500zł musicie dać .To twój jedyny brat.

Gość martynka olskusz
minimum 500 zł, 200 zł to zdecydowanie za mało!!!

Gość trusski
heh ja bylam w tamtym roku na weselu poszlismy w sumie w 6 osob (rodzice, ja plus chlopak i siostra z chlopakiem) dalismy w sumie 1600

Gość weronka s
słuchajcie ja tez niedługo mam wesele u kuzynki.... mam problem ,mało zarabiam,sama wychowuje dziecko,mieszkam u mamy i dzieki temu chyba jeszcze żyje...:( jak ja mam załatwić sprawe prezetu??? lepiej coś kupic bo dac mało...sama nie wiem,jak myslicie?

Gość trusski
daj tyle na ile cie stac. powinna zrozumiec twoja sytuacje. co innego kiedy zarabia sie 2 i pol tysiaka i mieszka z rodzicami...

Gość zalezy tez od miejsca
np u nas daje cie teraz ze 300 zl. ale tak od znajomych i dalszej rodziny bo od blizszej rodziny (jak brat np czy chrzesni) to wiecej. okolo 500. ale np. bylam w zakopanem to tam znajomi daja 500. no wiadomo, ze tam ich tez wiecej kosztuje to wesele. pozatym ludzie byli z daleka i mieli zapewnione przez panstwa mlodych noclegi to tez sie liczy. ja z chlopakiem dalismy 550 zl. on 200 i ja reszte bo to moja kolezanka wychodzila za maż. ale na weselach u nas to spoko daja 300 zl. a ze 2 lata temu to nawet 200 od pary. mysle ze 400-500 powinniscie dac.

Gość kamelia....
Według mnie 200to za mało nieżle zarabiasz idziesz z dziewczyną i to Twój jedyny brat zgadzam się ,że jak ona da150 a Ty 350 będzie 500 i ok :)

Gość zalezy tez od miejsca
tzn chrzesni to daja duzo wiecej niz te 500 tak od 1000 wzwyz.

Gość killer mouse
Nie lubię takich terrorów, że jak na wesele to wypada dać xx złotych. Ale przy takich zarobkach, do spóły z dziewczyną i na prezent dla brata - wydaje mi się, że 200 to bardzo mało. :o 500 wydaje się przyzwoitą kwotą. Ale zrobisz, jak chcesz. 200 zł to taka kwota raczej na wesele kumpla i raczej w sytuacji, jeśli nie zarabiasz za dużo.

Gość Ja na całą rodzinę nie mam
tego co Ty na siebie, ale wstyd by mi było dać 200zł. Właśnie dostałam zaproszenie i myślę,że przeznaczę 800zł .Bo ja mam taki tok myślenia,że jeśli wesele w knajpie i powiedzmy od osoby kosztuje 150zł za głowę to nas jest 4 razy te 150=600 to co trzeba ,a te 200 to już jako prezent:P echhh gdybym miała tyle co ty.I w sumie idę do obcych prawie.

Gość Ja na całą rodzinę nie mam
a tak w ogóle to na Twoim miejscu nawet bym nie brała kasy od Twojej dziewczyny zwłaszcza,że idziecie do brata. No chyba,że ona bardzo chce

cooo chrzestni powyzej 1000? chyba zartujecie? ja mam byc chrzestną. Mam 20 lat, nie zarabiam:/

Gość ret
JA DAJE 500 jak ide, niech cos mlodzi z tego maja.

Gość ZA DUżO
skoro nieźle zarabiasz, mieszkasz z rodzicami w dodatku to Twoja najbliższa rodzina, plus tpo, że dziewczyna chce sie dołożyć to 200 zł to zwykłe skąpstwo, 200 daje sie jak już znajomym, a rodzinie 500

Gość ZA DUżO
aha zabawne jest to "zwykle tyle dajemy" - zwykle nie byliście u rodzeństwa nie??

Gość sadsd
U mnie nawesele daje sie srednio 500 zł - od dalszej rodziny. Chrzestni, rodzenstwo i dziadkowie daja powyzej 1000 zł wiec 200 zl to dla mnie troche smieszne

Gość agula89
a co dac- jesli kolega zaprosil nas na slub w USC i bodaj na jakąś kolację potem.. kwiaty tylko? bo kasy mu nie dam..