Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość creamm

Czym smarujecie piersi i brzuch - balsamem ujędrniającym czy przeciw rozstępom?

Polecane posty

Gość creamm

Ja kupiłam ujędrniający ale chyba źle zrobiłam?

Gość Raczej zle
ale zostaw go sobie po porodzie,wtedy skora jest zwiotczala i taki balsam ujedrniajacy ci sie przyda .A teraz kup specjalny krem przeciw rozstepom w ciazy

ja uzywalam ziajki... i do 8 miesiaca wszystko bylo ok... ale gdy maluszek zaczol sie obnizac... na brzuchu pojawily mi sie rozstepy... smarowalam regularnie 2 razy dziennie.... wiec jak masz tedencjie do rostepow.. a raczej twoja skora to i tak bedziesz je miec...

ja smaruje ujędrniającum nivea Q10 plus, nie mam jeszcze żadnych rozstępów wiec na razie zapobiegam.

W pierwszej kolejności coś, co intensywnie nawilży rozciągającą się skórę, np. fissan, oliwka albo jakikolwiek krem, który nie zawiera nieodpowiednich składników (kofeina, kwasy owocowe itp.). Jak skóra będzie dobrze nawilżona, to włókna kolagenowe zamiast pękać, rozszerzą się, bo będą elastyczne. Nawilżona skóra jest również jędrniejsza.

Gość creamm
Basieńko też używam ujędrniajacego NIVA Q10 plus :)

a ja używałam od czasu do czasu oliwki - to wszystko, nie cierpię mazideł, urodziłam bliźniaki w 35 tygodniu i nie mam rozstępów;)

no i bardzo dobrze, ja mysle ze dopóki nie ma sie rozstępów to nie na co przyzwyczajać skóry to tego typu specyfików przeciw rozstępom , bo potem będą miałay mniejsze działanie... a może wcale nie będziesz miała, nic nie wiadomo, życze powodzenia

a ja nigdy nie rodzilam waze 50 kg i mam rostpey na posladkach i na jednym udzie... :O

Gość creamm
CZasem jak widze znajome dziewczyny które idą z dzieckiem a wyglądają jak sper laski to też marzę żeby tak wyglądac po porodzie... niektóre niestety maja problemy z brzuszkiem, skórą na nim, rozstępami...