Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy a jak

gumka...zsunieta!!

Polecane posty

Gość pomocy a jak

zaraz pewnie zostane zlinczowana ale trudno,potrzebuje pomocy.Kochlam sie ze swoim facetem kilka godzin temu.Jabylam na nim podczas wychodzenia przytrzymywalam prezerwatywe ale podczas tego \'on\" sie z niej wysmyknal.oczywiscie cala w strachu jestem bo 3 miesice temu przestalam brac tabletki antykoncepcyjne i nadal mam nieregularne cyklewydluzone ok tygodnia. w srode mam dostec okres ale moze sie znowu spoznic,Prosze bardzo o rade!

Gość pomocy a jak
czekam na odpowiedzi

Gość pomocy a jak
czekam nadal

Gość pomocy a jak
wytrysk byl przed zalozeniem prezerwatywy i przed wlozeniem do pohfy,co wiecej chlapnol mi sperma w oko strasznie pieklo:( buuuu !!

Gość pomocy a jak
to wyzej oczywiscie nie ja . tak doszlo do wytrysku wewnatrz pochwy

Jeśli prezerwatywa się zsunęła i została wewnątrz oraz doszło do kontaktu spermy z pochwą (bo nie piszesz, czy zsunęła się np do połowy - czy całkiem) - to istnieje realne ryzyko ciąży. Jak duże jest to ryzyko? Ciężko powiedzieć. Zakłada się, że przy wszelkich sprzyjających wiatrach nie ma więcej niż 40% szans na ciążę.Jesteś teraz po tabletkach, nie obserwujesz cyklu... ciężko wywnioskować jakie może być ryzyko, dlatego należy w takiej sytuacji przyjąć możliwość zapłodnienia.Jeśli zupełnie nie akceptujesz ciąży - masz prawo udać się do lekarza po Postinor - im szybciej przyjmiesz, tym większe szanse uniknięcia ciąży.

Gość pomocy a jak
prezerwatywa gdzis tak ok polowy byla na zewnatrz a do polowy w srodku dlatego nie wiem a penis sie z niej wysunal.Zaraz poszlam szybko do lazienki wyplukac pochwe prezerwatywa byla cala a sperma zaczela powoli ze zb iorniczka splywac w dol.Raz bralam juz postinoe wedlug mnie calkowicie niepotrzebnie dopiero teraz to wiem ale lekarz wykorzystal to ze bylam wystraszona zgarnal 50 zl za jak sie pozniej okazalo bezplatna recepte a poza tym zle sie po tym czulam. w czwartek wylatuje na wczasy daltego nie wiem co robic!biorac jeszcze pod uwage to ze za ok 2-3 dni powinnam ostac okres! boje sie truc szczegolnie dlatego ze organizm nie otrzasnal sie jeszcze do konca po odstawieniu tabletek.moje cykle moga byc bezowulacyjne.na palcach podczas wyciagania prezerwatywy nie poczylam nic w sensie wydobywajacego sie z niej.Prosze odpisz

Jeśli pół prezerwatywy zostało wewnątrz a pół wystawało, gumka była cała - to nie ma powodów do obaw.\"Powinnam dostać okres\" czasem nie ma nic wspólnego z \"krwawienie przyjdzie na pewno\" - bo owulacja może się przesuwać, skutkiem czego przesuwa się też termin wystąpienia miesiączki.U Ciebie jednak nie ma to znaczenia w chwili obecnej, bo sperma NIE dostała się do pochwy.

Gość pomocy a jak
niby juz stara baba ze mnie a tak panikue! ciagle nie mam pewnosci czy choc kropelka sie nie wydotala.Myslisz ze w takich przypadkach plukanie pochwy cos daje?

Myślę, że jak ma dojść do zapłodnienia - to dojdzie. Ale do tego potrzeba plemników. Jeśli prezerwatywa była cała to nie ma co panikować.Płukanie pochwy - jeśli już to specyfikiem z kwaśnym odczynem, nie podrażniającym pochwy - np kefir.

Gość pomocy a jak
troszke ciezko byloby plukac pochwe kefirem:) chyba juz przestaje panikowac. ale maly strach dalej pozostal.Moj mezczyzna tez zaczal wariowac i tak sie wystraszyl ze chcial biec w te pedy do ginekologa.Dzieci teraz absolutnie nie planujemy.ehh te gumki tabletki byly o niebo lepsze....:(

Wystarczy irygator za 8 zł albo wyćwiczone mięśnie pochwy :-)Panika niepotrzebna. Dziecka z tego nie będzie.

Gość pomocy a jak
eh z tego stresu az przestalam sie cieszyc z urlopu.z gumka tyle sie moze przydazyc. tabletki bo byl komfort.Ciegle dreczy mnie mysl czy aby zaden zablakany plemniczek nie wyslizgnal sie z gumki i nie powedrowal z nieporzadane miejsce....

Gość ewikkkk
Nie bierz postinoru. Nie zajdziesz w ciążę. Tylko rozregulujesz sobie organizm. Te dni przed okresem są pewne - bo nieplodne, nawet przy twoim przesunieciu.

Gość brunetka nocą
bierz gazetę w rękę i szukaj prywatnej przychodni z lekarzem, który Ci wystawi Postinor! Czasami wystawiają też państwowi lekarze ( jak jego przekonania religijne mu pozwolą) ale ja bym nie czekała do rana....no chyba że chcesz zostać mamusią;)

Gość brunetka nocą
ewikkk ---> ja właśnie podczas tych pewnych dni zaszłam w ciążę....

Dziewczyny, a czytałyście, że prezerwatywa wystawała z Niej (a nie została w środku), nic się nie przedostało, gumka była szczelna?Postinor powinno się brać, gdy są podejrzenia, że sperma mogła się przedostać do środka a tymczasem ona zaczęła wypływać ze zbiornika później.Co do zachodzenia w ciążę - zgadzam się - gdy nie obserwuje się cyklu - nigdy nie wiadomo, czy miesiączka wystąpi w terminie. owulacja ma to do siebie, że może się DOWOLNIE przesunąć.Ale najpierw musi dojść do zapłodnienia. A zapłodnienia bez spermy nie będzie.

Gość pomocy a jak
dzieki za obrone:) eh tylko mnie nie straszcie.Mam konkretnie opisywac ile ta prezerwatywa wustawala moze nie poloze ale tak ze 2 3 cm wiec jesli juz doszlo do kontaktu w co watpie to tylko gdzies na zewnatrz nie u wejsc do srodka zaraz szybko wzialm prysznic i mam nadzieje ze nic sie nie przedostalo. do ngLka prosze naucz mnie jak dobrze obserwowac swoj organizm chcialabym zaczac to stosowac ode nastepnej @ a nie za bardzo wiem jak sie za to zabrac.

pomocy a ak - na wstępie polecam tę stronę:www.npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htmPoklikaj też w czcionkę podbarwioną na niebiesko, otworzy Ci nowe podstrony dot. konkretnego opisu.To na początku może wydawać się ciężkie w zrozumieniu, więc polecam przede wsztstkim praktykę. Na początek przestrzegaj przede wszystkim tych zasad:Podstawową temperaturę ciała mierzymy:1. po przynajmniej 3 godzinnym śnie (spoczynku),2. bezpośrednio po przebudzeniu się,3. przed wstaniem z łóżka,4. przez 5 minut (lub krócej - zależnie od rodzaju termometru),5. w ustach pod językiem (ten pomiar wymaga największej precyzji, nalezy mierzyć dokładnie w tym samym miejscu, na te samej głębokości i pod tym samym kątem, nie możemy spać z otwartą buzią), lub w pochwie czy w odbycie,6. przez cały cykl w tym samym miejscu,7. przez cały cykl tym samym termometrem,8. o tej samej porze (między 4.00, a 8:00),9. temperaturę zapisujemy bezpośrednio po zmierzeniu - przy pomiarze termometrem rtęciowym,9\'. używając termometru elektronicznego (termometr elektroniczny ma pamięć pomiaru), po zmierzeniu ptc, można spać dalej :-)CZYNNIKI, KTÓRE MOGĄ MIEĆ WPŁYW NA PTC (należy zaznaczyć na karcie obserwacji wieczorem tego dnia, kiedy wystąpiło poniższe):* zmiana godziny pomiaru PTC,* zmiana termometru,* dolegliwości chorobowe (katar, ból gardła itp.),* zmiana klimatu,* bezsenność,* wypity poprzedniego dnia wieczorem alkohol,* zdenerwowanie.Na obserwację śluzu składają się odczucia i wygląd (ocena wzrokowa). W ciągu dnia kobieta jest w stanie zauważyć i rozróżnić odczucie suchości, wilgotności lub mokrości, śliskości, występujące w okolicy ujścia pochwy.Ocenę wzrokową śluzu kobieta prowadzi każdorazowo przy korzystaniu z toalety. Dotykając papierem toaletowym okolicy sromu, stwierdza obecność śluzu i jego właściwości.Obserwacje notuje się wieczorem. Notuje się najbardziej płodne cechy śluzu zaobserwowane w ciągu całego dnia.ODCZUCIA JAKIE DAJE ŚLUZ I WYGLĄD ŚLUZUOdczucia:* sucho } brak śluzu* wilgotno lub \"już nie sucho\" } śluz mniej płodny* mokro } śluz płodny* ślisko } śluz płodny* \"naoliwienie\" } śluz płodnyWygląd:* mętny } śluz mniej płodny* lepki } śluz mniej płodny* gęsty } śluz mniej płodny* kleisty } śluz mniej płodny* płynny } śluz płodny* przejrzysty } śluz płodny* rozciągliwy } śluz płodnyWarto zajrzeć jeszcze tu: npr.prolife.pl/plansza_09.htm oraz tu: npr.prolife.pl/plansza_11.htmStrony, w których mozna zapisywać swoje pomiary:28dni.pl - pierwsze 30 dni za darmo, za kolejne trzeba zapłacić albo założyć nowy login (do dyspozycji pomoc ekspertów oraz forum NPR)fertilityfriend.com/ - anglojęzyczne, pierwszy miesiąc z pełną wersją, dalsze miesiące musza być opłacone, albo wersja podstawowa:

Dodam, że metoda opisywana na stronie npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htm jest metodą angielską.

Gość pomocy a jak
jejku dziekuje jestes kochana!wlasnie dzis badalm sluz jest grutkowaty bialy metny i galaretkowaty wiec raczej nieplodnu! mam jeszcze prosbe napisz mi jak bada sie szyjke macicy

Co do sluzu to zaznaczę, że wysoce płodny jest każdy, który zawiera jedną z cech (a niekoniecznie wszystkie) - czyli przejrzysty, wodnisty, rozciągliwy jak białko kurzego jaja(czyli galaretowaty).Jeśli pisząc galaretowaty miałaś na myśli konsystencję białka, elastyczność - to może to być śluz wysoce płodny - jeśli jednak nie ma tam rozciągliwości, śluz jest (porównując dosłownie) serowaty - to duża szansa, że jesteś już po owulacji.jak jest z szyjką - też masz tam w linkach, które podałam:http://www.npr.prolife.pl/szyjka.htmBadasz o stałej jednej porze, raz dziennie (najlepiej wieczorem ale niekoniecznie), nie badasz zaraz po wstaniu,kąpieli, silnym wisiłku.Badasz przed załatwieniem się - nie po.I to tyle.Badając szyjkę zwracamy uwagę na:* położenie,* konsystencje,* rozwarcie,* obecność śluzu.Zapis obserwacji nanosimy na kartę cyklu.OBSERWACJA SZYJKI MACICY1. Na początku cyklu szyjka jest:- nisko,- zamknięta,- twarda.2. Gdy narastają objawy płodności:- wyżej,- otwarta,- miękka.3. Gdy zbliża się owulacja:- wysoko,- otwarta,- miękka.4. Po owulacji szyjka jest:- nisko,- zamknięta,- twarda.Szczyt objawu szyjki jest to dzień, w którym szyjka macicy jest uniesiona najwyżej, ma najbardziej otwarte ujście zewnętrzne i jest miękka.

Gość pomocy a jak
mialam na mysli zejest czopowaty.robia sie takie osobne grudki jest dosc lepki.Okres ma byc jutro ale patrzec na moj kalendarzyk spozni sie sredio tydzien

Jest to w takim razie sluz mniejszej płodności, ale uważaj - w tym cyklu nie mierzyłaś temperatury więc nie możesz mieć pewności, że jesteś po owulacji (u niektórych kobiet i tez nie zawsze - taki śluz pojawia się też przed owulacją,gdy następnie nagle się zmienia w wysoce płodny - a wtedy może być za późno, jeśli dajmy na to - dnia poprzedniego współżyłaś).Na kalendarzyk nie patrz, to metoda statystyczna a cykl nijak ma się do matematyki. Poza tym o spóźnieniu mówi się dopiero, gdy cykl jest unormowany a Ty dopiero 3 miesiące temu przestałaś brać tabletki - w takiej sytuacji kalendarzyk można o kant pupy.. z resztą jego można zawsze o kant pupy :)

Gość pomocy a jak
z tego co pamietam w tym cyklu mialam juz te mokre(plodne) dni zawsze mam bardzo duze uplawy wiec to pamietam.Myslisz ze moge spac spokojnie?

1. Faz śluzowych w cyklu może być kilka a tylko ostatnia zakończona jest owulacją. Jeśli nie mierzysz temperatury to nie masz żadnej pewności, czy ta mokra faza była zakończona owulacją (przyjmuje się, że owu odbywa się w okolicy ostatniego dnia z tego typu śluzem).2. Śluz tylko zapowiada owulację a potwierdzić jej przebycie może wyłącznie temperatura.Myslę, że możesz być spokojna. Nie doszło przecież do przedostania się spermy do wewnątrz ciebie.

Gość pomocy a jak
wiem ze jestem panikara! ciagle mi sie wydaje ze moze jenak jakas kropelka..malutka.. ze moe jednak.Boje sie!

To się nie bój a od nowego cyklu rozpocznij obserwacje :-)

Gość pomocy a jak
dzieki za wsparcie.Zmykam do lozka bo rano o 7 musze wyjsc do dentysty!o Zgrozo! nie dosc ze tak wczesnie to jeszcze taki strach!nie lubie wiercenia!Trzymaj sie.Do jutra bede czekala az sie odezwiesz.Pa:*