Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pudełko czekoladek...

Co to za mania chorowana na...

Polecane posty

Gość a dlaczego kobiety
choruja na guzy mózgu? co jest przyczyną i jakie są objawy? podejrzewam u siebie... mam 28 lat. piotrek18 trzymam za ciebie kciuki! oby to nie bylo nic powaznego! 🖐️

poziomka takie badania nie są tanie,badanie każdemu człowiekowi moczu,krwi,prześwietlenie klatki piersiowej,tomografia(dość drogie badanie) kosztuje i pewnie nas na to nie stać Ale prawdą że wiele nowotworów wykrywa się za późno np w USA 72 procent przypadków raka płuc i 52 procent raków piersi to raki w stadium przerzutów,rokowania są wtedy już bardzo złe.

ja badanie usg robilem w prywatnej kosztowalo 50 zlotych i to robile 3 mies temu i mam pytaanie w zwiazku z tym czy badanie usg moze wykryc raka jelita grubego??

wszyscy sie dziwia temu wysypowi raka i bialaczki dlaczego? czyzbyscie juz zapomnieli o wypadku z czarnobyla te chorubska jeszcze dlugo nas beda niszczyc nie zdziwe sie jak i umnie tez cos takiego wykryja puki co wole sie tym niemartwic i niemyslec

Jeśli byłby w zaawansowanym stadium to powinno go wykryć. Najpewniejszą metodą diagnozowania pozostaje jednak kolonoskopia czyli wprowadzenie sondy do jelita grubego przez odbyt

Piotrek18 -moja babcia zmarła na raka jelita grubego wiec moge ci napisac jak to było.Najpierw bolał ją odbyt,poszła do lekarza i nic nie wykrył.Po miesiącu stan się pogorszył,nie mogła się załatwić,wszystko ją bolało,nie mogła siedzieć,znowu lekarze,operacja i przy tym nie miała żadnej krwi w kale. Badania nie są tanie,ale każdy z nas płaci podatki.Obliczona że profilaktyka i leczenie wczesnych objawów jest tansze niż kuracja na oddziale onkologicznym. Zdrowie jest bezcenne więc nie powinno sie na nim oszczędzać

Gość pudełko czekoladek...
A jak już jest za późno i zostanie się skierowanym na oddział onkologi, wtedy albo błagać o refundację części leków albo umierać, bo nie ma pieniędzy na leczenie :(

Gość KrystynaQ7570
Używaliście preparatu co się nazywa Herceptin? No bo szukałam informacji dotyczących tego produktu i nic nie mogę znaleźć. Może możecie coś powiedzieć mi o tym leku? Jest sens go kupować, są dostępne jakieś zamienniki? Na tej stronie jest trochę komentarzy o Herceptin: http://www.listalekow.pl/herceptin/ - myślicie, że to sprawdzone informacje? Nie w smak mi się rozczarować i roztrwonić bezsensownie siano, dlatego liczę na Wasze sugestie. Dziękuje z góry za ewentualną pomoc.