Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaaasia 12345

Prosze pomóżcie, dlaczego zanikła miesiączka?

Polecane posty

Gość kaaaasia 12345

Mam 15 lat, pierwszy okres miałam rok temu mniej wiecej na początku czerwca. Potem zmniłam diete - nie mozna powiedziec ze na jakas restrykcyjną, po prostu skończyłam ze słodyczami i przestałam jesc kolacje. Schudłam jakies 2 kg i nastepne krwawienie sie nie pojawiło i nie pojawia do dzisiaj. Myśłałam o wizycie u ginekologa, chociaż boje sie badania i czytałam, ze trzeba isc z rodzicem. Czy ktos miał podobny problem?? Ja ostatnio czytałam, ze moge miec albo torbirl jajnika albo moja przysadka mózgowa nieprawidłowo funkcjonuje. Bardzo proszę o rady!!

Gość widocznie twoj organizm
potrzebuje kolacji,wiec ja jedz - przeciez sie rozwijasz sie, rosniesz. To nie jest moment na odchudzanie.Raczej wiecej ruchu, jesli chcesz miec lepsza linie.

Gość kaaaasia 12345
Nie no nie raczej nie jestem gruba, ani jaks wychudzona mam 164 cm wzrostu i waze 53, 5 kg regularnie krece hula hop i skacze na skakance. jak sadzicie ta miesiaczka moze jeszcze wrocic ?

Na 99% sama nie. Wybierz się do lekarza i zacznij sie odżywiac zgodnie z swoim wiekiem Naście lat i dojrzewanie to nie czas na odchudzanie.

Gość .llokijuh
Pewnie za niska masa ciała!

Gość Muse - Bliss
Jak za niska dziewczyna waży prawidlowo. Mysle ze ginekolog to jedyne rozwiazanie lepiej idz jak najszybciej i nieryzykuj.

Gość upupup
podnosze

Gość kasia traktorzystka
a ile wazysz ? moze być tak, że mimo że nie jestes wychudzona ani nawet chuda i mimo że nie schudłas dużo, twoja waga jest za niska , żeby organizm miesiaczkował może jest jakas granica, ile musisz ważyć, żeby miesiaczka była najlepiej idź do lekarza, bo my ci tu niewiele pomozemy w tym wieku raczej musisz pójsć z rodzicem

Gość kasia traktorzystka
a , napisałas dziwne, taka waga nie jest jakas bardzo niska może jeszcze nie miesiaczkujesz jak należy moja pierwsza miesiaczka sie pojawiła ileś tam lat temu w lutym, potem 3 miesiac e nic i nastepna w maju - twrała 10 dni

Gość mappet
Radze Ci iść do lekarza jak najszybciej. Podejrzewam, że gdyby okres zanikł na 4 mies. to byłoby to w normie ale rok to juz inna sprawa.