Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tereferekukuu

krem, który matuje

Polecane posty

Gość tereferekukuu

czy któras z was maiła krem matujący firmy galenic? Warto wydać te 50 zł na niego?

ja prponuje Dax cosmetics matujacy z gruszka za 11 zl - super efekt nie stosowalam tego, o ktory pytasz

Gość tereferekukuu
no wiem, że jest taki żel, ale czy naprawdę matuje?Mam bardzi tłustą cerę a teraz jak jest gorąco to już masakra :-(

Gość tereferekukuu
nikt nie stosował?

Gość roxybella
ja stosowałam już wszystkie kremy matujące i nic kompletniue nic nie pomaga. świecę się jak gwaizda na bezchmurnym niebie nocą. okropne. może hormony mi coś pomogą

Gość tereferekukuu
pomogą, ale czy warto się truć?

Tego problemu niestety nie wyleczy krem:(((Tez bylam ostatnio u dermatologa,i ona powiedziala ze zadne kremy ani masci nie pomoga na swiecaca sie skore,ja mam barzdo powazny problem ze swieceniem a teraz w lecie to juz wogole po prostu porazka:(((Tylko hormony albo antybiotyk,na ktory sie zdecyduje ale dopiero we wrzesniu:))

Gość żabba
mam pytanie - czy mogę liczyć na to, że mi dermatolog przepisze antybiotyki teraz, nie będę się opalać, bo wiem, że mają działanie fotouczulające

Na pewno Ci przepisze,mi tez chciala przepisac ale stwierdzialm ze jednak po wakacjach.Ale i tak czytalam na forum ze dziewczyna sie opalala,tzn nie tak ze lezala plackiem ale normalnie byla na plazy,tylko miala na sobie wysoki faktor

Gość
szkoda kasy na to! lepiej kup krem głęboko nawilżający, wtedy skóra nie będzie musiała sie \"bronić\" i przestanie sie przetłuszczać...a i jeśli masz kosmetyki z alkoholem czy jakieś inne na tłustą cere to tez je wywal! Jak będziesz ją nawilzac to twoja skóra będzie happy i nie będzie sie musiała bronić tłuszczem...

a jaki krem proponujesz???Tylko taki ktory by nie zatykal porow

Gość
do żabba. dermatolog napewno przepisze ci antybiotyki... tylko że one są straaasznie drogie! moja kolezanka wydaje 300 zł miesięcznie (ma też bardzo silny trądzik) musi kupic na miesiąc 3 paczki antykbiotyków + antybiotyk w postaci kremu na twarz....

sa drogie ale jezeli ktos chce wyleczyc to cholerstow to wyda wszystkie pienaidze.Ja sie pytalam dermatolog jak wyleczyc te podskorne bolace syfki a ona ze tylko antybiotyk ktory pozamyka raz na zawsze swiecenie twarzy

Gość
hmm jest mnóstewo takich kremów:) ja osobisciew stosuje krem ocerin plus zalecany do cery wrażliwej z odczynem zapalnym. On jest rewelacyjny, ja mam duży problem z twarzą bo większość kremów powoduje u mnie jeszcze liszaje;/ ale ten jest w sam raz...

Gość
i jeszcze jedno polecam borasol.. litr w aptece kosztuje chyba z 3zł bo to zwykły roztwór 3% kwasu borowego, stosuje sie go w przemywaniu wrzodów, ran pooperacyjnych no i twarzy gdy jest pokryta syfkami.

Gość roxybella
ja też kiedyś tak myślłam i robiłam jak ty ktoś. chciałam nawilżać skórę twarzy bo myślałam że jest przesuszona, bo ona także moze miec łojotok ale niestety nic nie pomogło. jestem zrozpaczona normalnie

Gość
łojotok to faktycznie chyba coś innego... ja mam tylko tłustą cere i takie nawilżanie mi pomaga... ale jezeli ktoś ma bardzo mocny trądzik to moje zabiegi mu chyba nie pomogą i bez antybiotyków sie nie obejdzie... chyba że... próbowałyście zineryt??

probowalam ale na poczatku tylko pomagal.Tzn wykwitow bylo mniej,ale potem skora sie przyzwyczaja i dalej jest to samo:((Mi dermatolog powiedziala ze to trzeba leczyc od wewnatrz i na to nie ma rady.

probowalam ale na poczatku tylko pomagal.Tzn wykwitow bylo mniej,ale potem skora sie przyzwyczaja i dalej jest to samo:((Mi dermatolog powiedziala ze to trzeba leczyc od wewnatrz i na to nie ma rady.

Gość
no fakt do zinerytu skóra sie przyzwyczaja;/ w takim razie wypróbujcie te antybiotyki:) życze wam powodzenia w walce z tłustą cerą. pozdrawiam

Gość żabba
w tej chwili moja twarz wygląda jak posmarowana olejem.. :-( to chyba sprawa hormonalna..

zaba ja tez tak mam.Ciagle musze chodzic do lazienki i wycierac ja papierem badz chusteczka.Idz do dermataloga i niech Ci przepisze te antybiotyki.Ja tez chce zaczac ale nie wiem czy teraz czy we wrzesniu:(((

Gość żabba
właśnie się umówiłam na wizytę, mam takie pytanie w związku z antybiotykami - kiedy zaczynają działać? Czy jest szansa, ze po tygodniu już będzie lepiej?

tego Ci nie pwiem bo sama nie wiem,ale dermatolog mi powiedziala ze to zalezy od organizmu.Moze po tygodniu a moze dopiero po miesiacu??Ale ztego co slyszalam to po miesiacu juz widac kolosalna roznice.

Gość
no fakt do zinerytu skóra sie przyzwyczaja;/ w takim razie wypróbujcie te antybiotyki:) życze wam powodzenia w walce z tłustą cerą. pozdrawiam