Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIKI...

50g glukozy ktory zwymiotowalam,czy badanie bedzie wazne??

Polecane posty

Gość NIKI...

no wlasnei pilam dzis glukoze na czczo,po wypiciu jej zwymiotowalam tylko ostatniego lyka czy badanie bedzie wazne??nie chce juz tego pic bo to jest paskudne

ej nie strasz mnie bo ja musze zrobic takie badnie w najbliższym czasie, serio to takie paskudne...??? mysle ze w twoim wypadku bedzie ważne jak tylko łyczek nie dotarł do celu..., a mozesz mi opisac jak wygląda to badanie i gdzie je robiłas

Gość babka jagodzińska
mnie glukoza bardzo smakowała

Jak Cie zbiera na wymioty i po pierwszym wypiciu glukozy mialas takie historie to z tego co wiem nie musisz robic tego badania:) Sprobuj do wody z glukoza(juz rozpuszcona ) wycisnac sok z pol cytynki. Pomaga!!!!!!!!!!!!!!!

ja swojego czasu zwymiotowałam całą glukoze i nie musiałam powtarzać badania, blee

Gość NIKI...
wiec: kupujesz w aptece 50,0g glukozy koszt ok 3zl.i idziesz do przychodni i dajesz pielegniarce skierowanie i ta glukoze,ona rozciecza to z woda to taki maly kubeczek plastikowy a tej glukozy to chyba wiecej niz tej wody,ni i czas 3min na wypicie ja nie wiedzialam ze 3 i po woli sobie pilam a jak uslyszalam ze w 3min to mi sie zwrocilo do gardla ale spoko,no i jak wypijesz to za rowna godzine wracasz i pobieraja cio krew,ja jak wyszlam to ledwo do wc dolecialami jeszcze tak cuchlo w tej ubikacji ze musialam sie wrocic i fluuuuuu!!!!!!! mowie jakie paskudne:(:(:( i pielegniarka mowi ze jak zwymiotowalam to ze bedanie bedzie nie wazne ale ja nie chce pic tego wiecej

Niki to nie pij w końcu nikt Cię nie może zmusić, Twoje zdrowie, Twoje dziecko, Twoja sprawa....

Gość zachowujesz się jak dziecko
badanie polega na tym że masz wypić określoną ilość glukozy - jeśli wypijesz mniej albo zwrócisz to chyba logiczne że badanie nie będzie miarodajne i trzeba je będzie powtórzyć !

Gość NIKI...
I CO ZA KAZDYM RAZEM JAK BEDE SZLA TO BEDE TYM WYMIOTOWAC I ZA KAZDYM RAZEM BEDZIE NIE WAZNE O TYM JUZ NIE POMYSLALAS???NIE TYLKO JA ZWYMIOTOWALAM BO I MOJEGO KUZYNA DZIECZYNA TEZ I JAK ON SIE TOGO NAPIL TO ROWNIEZ ZWYMIOTOWAL,I INNE DZIEWCZYNY!!