Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 17-latka.

Czy moge być w ciąży?Prosze o pomoc.

Polecane posty

Gość 17-latka.

Cześć. Mam troche kłopotliwy, problem jak na mój wiek. Ostatnią miesiączke miałam od dnia 15 czerwa do 22-go. 26 czerwca współżyłam pierwszy raz z chłopakiem. Naszym jedynym zabezpieczeniem byla prezerwatywa. Od ostatniego okresu nie było u mnie krwawienia. Wiem, że pierwszy stosunek nie daje gwarancji, nie zajścia w ciąże. I prosze nie pisac, ze mogłam myśleć co robie... Mam 17 lat. I wiem, że nie postąpiłam dobrze. Wstyd mi iść do apteki po test, bo nie znam, żadnej nazwy i cen. A na dodatek mieszkam na wsi i jakby ktoś się dowiedział, że kupuje test, cała wieś okrzykneła by mnie róznymi epitetami obraźliwymi... Prosze o pomoc. jestem zdesperowana. bo jak okaże się że jestem w ciazy to chyba się zabije...

spokojnie...przeciez sie zabezpieczylas wiec jednak myslałas powaznie o tym co robisz:) a w wakacje czesto tak byla ze okres sie przesuwa z roznych przyczyn:) sama jestem tego najlepszym przykladem mam 19 lat a w tamtym roku nie mialam okresu przez cale wakacje :) tak wiec nie ma sie co martwic na zapas :)

no niby tak. ale boje się... wiem, ze rodzice by mi pomogli jakbym była w ciązy... ale boje się reakcji otoczenia (np.szkoła).... U mnie okres zawsze występował w mniej więcej tym samym czasie co miesiąc... a tu puki co nie ma go. i jakoś się nie zapowiada...

Gość paula01
jezeli dobrze zabezpieczyliście się prezerwatywa to nic Ci nie bedzie:) a okres mogł sie przesunąc własnie z powodu pierwszego razu.

ja mialam okres regularny co 28 dni...az do tamtych wakacji, poprostu nie bylo go i juz:0 a we wrzesniu wrocil i jest wsyztko ok:) naprawde nie powinnac sie martwic albo kupic ten test ciazowy. nie wiem pojechac do miasta tak zeby nikt sie nie dowiedzial i nie psuc sobie wakacji :)

no ale ja nie wiem, czy dobrze, bo nie znam się na tym. wkońcu to był pierwszy raz... a wie ktos może jakie są nazwy i ceny jakiś \'pewnych\' testów ciążowych? \'pewnych\' czyli chodzi mi takich , które dają jak największą prawdobodobność bycia lub nie bycia w ciąży ?

Gość takajednabetty
spokojnie:) sa wakacje jest na przemian zimno cieplo... to normalne ze sie moze przesunac:) skoro uzylas prezerwatywy tzn ze masz rozum i jesli wam nie pekla to mysle ze nie ma sie o co martwic... do skini: nie wiem czy to ze nie masz okresu przez wakacje jest normalne... dla mnie nie.. rozumiem spoznienie ale nie ma nie go w ogole to juz nie ejst normalne...

Gość takajednabetty
prosisz w aptece poprtsu o test ciazowy... jak zapyta sie jaki to powiedz ze do takiej i takiej ceny... moze ci pokazac pare to poortsu wybierz jeden i tyle:)

dziękuje wam, i oby się sprawdziło, ze nie jestem w ciąży. no tak pogoda jest zawrotna. teraz u mnie jest straszny upał... ale w sumie wolałabym znać nazwy jakich kolwiek testów i ceny... ale dziękuje, troszeczke sie uspokoiłam, bo już ryczałam...

Gość takajednabetty
nazwy testow ciazowych: BOBO PLAN , amil, w necie jest wiele z tym ze podejrzewam ze nie kazda apteka ma wszystkie etsty wiec porpostu popros test ciazowy

dziękuje. teraz tylko czekać musze na jakiś autobus do miasta. chyba ze powinnam jeszcze poczekać ?

Gość takajednabetty
nie ejstem pewna w 100% ale wydaje mi sie ze test ciazowy dziala dopiero od jakies 2 tygodni od zajscia w ciaze... uspokoj sie... naparwde to przez pogode zobaczysz;) zabezpieczyliscie sie jest ok..

jak dwa tygodnie to moge bo 26 czerwa odbyłam stosunek, czyli 2-tygodnie mineły... nie wiem czemu ale dalej się boje... urosły mi troche piersi i brzuszek... ale to chyba jeszcze zawcześnie ? na zmiany ciała...

Gość takajednabetty
no cos ty;) uspokoj sie bo bedziesz miala urojona ciaze w koncu... sluchaj nie mogly ci juz urosnac chyba ze jestes juz nie wiem w 2 miechu... nabrzmialy ci piersi swedza cie?? mdli cie?? masz jakies objawy??

nie no nie mdli mnie ^^\' eh, no boje się. urojona czy nie... wole urojona niż prawdziwą ;)

Gość ech tak to czasem bywa
nie martw się na zapas tylko zrób sobie testy

ale testy też nie dają 100% pewności... chyba każdy by się na moimmiejscu bał...

Gość paula01
ja bym sie na Twoim miejscu nie bała - stosuje prezerwatywe od 12 lat i nie zaszłam w ciąże.

Gość paula01
bo robiłas to pierwszy raz. Ja np po wizycie u ginekologa dostaje okres za szybko:(.

Gość paula01
to idz- moze od razu okres dostaniesz:)

hehe, jakoś w to wątpie ^^\' a tymbardziej, że mieszkam na wsi, dzie jeden ginekolog zna całą weś, i jakby mnie tam ktoś zobaczył to cała wieś by mnie okrzykneła obrażliwymi epitetami.

Z testow polecam Quick vue - kosztuje ok 13 zl. Podobno najczulszy ze wszystkich.

Gość paula01
a jakbys była chora to tez bys nie poszła? tfu tfu - zeby nie zapeszyc. Zobaczysz ze dostaniesz okres... a nerwy - no cóz tak to juz jest - pewnie kazda sie denerwowała.

Gość paula01
czekaj czekaj - skoro dostaś okres 15 czerwca - a dzisiaj jest 17 lipca - to takie opóźnienie - wogole nie jest opóżnieniem. Spokojnie....

no nie no to bym pojechała do miasta ;P ale jestem zdrowa ^^\' no wg. moich obliczeń już powinnam mieć z 4 dni temu jak nie więcej...

Gość takajednabetty
17 latka to nie jest duzo opoznienie a zrobilo sie goraco wiec napewno dlatego sie spoznia... ja kiedys wyjezdzajac na wakacje na 2 dzien powinnam sie okres... przesunal mi sie o 2 tygodnie dostala wdniu wyjazdu.... to normalka:)

Gość tuptuś debest
o ty wieśnirska ruchawico!

Gość multi
a dałaś w stodole na sianie?