Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodaaaaa

CO bedzie?

Polecane posty

Gość mlodaaaaa

Co bedzie na pierwszej wizycie u lekarza? Jestem w ciąży myślę, że to ok 2 miesiąc jutro ide na pierwszą wizyte i bardzo sie boje mozecie powiedziec co lekarz bedzie robil na tej pierwszej wizycie?

Gość boisz się wizyty
??? Ręce opadają :O

Gość zapewne zalozy ci
karte ciazy w ktorej bedzie wpisywal twoje co miesieczne wizyty, wyniki badan krwi, moczu itp.... nie ma sie czego bac:)

Gość mlodaaaaa
dzieki:* no nigdy wczesniej nie byłam u gina - wiem to głupie no ale nie bylam ... teraz jest taka konieczność więc idę ale się boję jestem strasznei niesmiala i boję sie ze bedę musiala siadac na ten fotel a to mnei najbardziej przeraza no i mdleje na widok igły i krwi :O

No i badanie ginekologiczne na fotelu, nic szczególnie przyjemnego - ale życzę Ci takiego lekarza jakiego ja mam - który do minimum ogranicza przykre doznania

Gość aaabbbbbbbbbb
Po pierwsze przeprowadzi z tobą rozmowę najważniejsze pytanie które padnie to kiedy miałaś ostatnią miesiączkę po tym ustali wiek ciąży oraz termin porodu. spyta o przebyte choroby, jak się czujesz itp, może również o występowanie ciąż mnogich w rodzinie, Potem cię zbada, najpierw normalnie ginekologicznie, potem zrobi usg dopochwowe (jeśli idziesz prywatnie i ma) dzięki czemu zobaczysz już bijące serduszko i ok 2cm dzidzię, może da ci wydruk zdjęcia. Gdy uzna że z ciążą jest wszystko dobrze to wypisze badania na morfologię i mocz, być może od razu założy kartę ciąży, ustali napweno termin następnej wizyty na którą przyjdziesz z wynikami no i tak co miesiąc, powodzenia, daj znać jak poszło

Gość ehh a ile
masz dziecko lat ???

Gość mlodaaaaa
idę do lekarza który ma własne labolatorium i sam pobiera wszystko i na następno wizyte jak się przychodzi to juz on sam ma wyniki i wie co i jak... a usg jest koniecznie robione dopochwowo? Od którego miesiąca można zrobić usg tak normalnie sondą brzuszną? no myslę ze jakos dam rade .... ehh a ile - a czy ta wiadomość ile mam lat pomoże Ci jakos odpowiedzieć na moje pytanie ... no jakoś nei sądze by wiedza o tym ile ja mam lat pomogła Ci bliżej powiedziec mi jak bedzie przebiegała taka wizyta ... no mimo wszystko dziekuje za to ze poswiecilas swój czas i co kolwiek napisalas ...

Do 11-12 tygodnia usg robi się dopochwowo, ponieważ dziecko jest jeszcze nisko i przez powłoki brzuszne nie można byłoby go zobaczyć lub byłoby to bardzo utrudnione... Nie martw się, nie jest to jakieś straszne, lekarz zawsze \"ubiera\" ten przyrząd w świeżego kondoma.

mi robił normalnie przez brzuch w 5 tyg.i było widać, takie kółeczko :)