Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

czy naprawdę?

Polecane posty

czy naprawdę tabletki antykoncepcyjne trzeba brać o równej godzinie?.Biore Yasmin i dosyć często spóźniam się godzinkę czy dwie...

Gość taaaaaaaaaaaaaaaa
niby do 4 godzin nie stanowi to problemu, ale ja wolę brać z różnicą max 0,5 godz.

hej! ja tez je biore i spozniam sie niemilosiernie!! Nie biore juz o jednej ustalonej godzinie tylko pomiedzy jedna a druga ;) a dzisiaj przebilam sama siebie! Wczoraj zapomnialam wieczorem i wzielam dopiero rano :O to dopiero masakra! Teraz juz ustawiam przypomnienia :O

czyli że sexik z prezerwatywą...:( a po jakim czasie przyjmowania o stałej porze będzie ok?

Gość nnenna
W ulotce masz napisane jak trzeba brac i jakiej normy czasowej nie mozesz przekroczyc. Co do regularnosci to jezeli ciagle bierzesz o tej samej godzinie to dokladnie co miesiac bedziesz dostawac okres w tem sam dzien i miej wiecej o tej samej godzinie ( jak bralam regularnie to tak mialam) teraz biore nawet z 5 godzinnym opznieniem i nic sie nie dzieje-tylko juz nie moge obliczyc sobie dokladnie dnia, ani godziny.

Gość nnenna
jezeli zapomnicie tabletki z dosc duza roznica czasowa to bierzecia na 2 dzien o tej godzinie co zwykle. Taka przerwa niczym nie grozi bo jestescie ciagle zabezpieczone ( ale w razie "w" mozna uzyc prezerwatywy, zreszta tabletki nie sa 100%)

nnenna czyli nawet 5h nie spowoduje tak drastycznego obniżenia działania żeby doszło do zapłodnienia?

a już czytam:)

ludzie czytajcie ulotki, to naprawde nie boli :o 12h jest dopuszczalne, ale lepiej przyjmowac o jednakowej porze zebys potem nie dostala schizy, ze jestes w ciazy bo okresu nie masz juz jeden dzien:o

under... znam na pamięć moją ulotkę ale właśnie wracam z pewnego temaciku i naczytałam się tam o 15 min.spóźnieniach i zaczęłam schizować:)

Gość nnenna
Widocznie tamte nie czytaja ulotek!!!! moje wszystkie obawy wyjasnil mi moj ginekolog.

czyli z tego co czytam wynika, ze moge spokojnie kochac sie bez dodatkowego zabezpieczenia pomimo, ze mialam 12 godzinne opoznienie!!!!