Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ranlyyy2

swedzenie skory po opalaniu

Polecane posty

Gość ranlyyy2

opalam sie już od [paru dniu,ale dziś zauważyłam nietypowe objawy - swędzenie skory w okolicy szyi i dekoltu. jak myślicie czym to jest spowodowane?dodam ze opalam sie na olejek filtrem 2 i mam już brązowa opalenizne

Gość chłopka m.
masz prawdopodobnie uczulenie na słońce i stosujesz zbyt mały filtr w moim przypadku zaraz po swedzeniu pojawiały sie czerwone krostki - piekły i swedziały poskutkował Zyrtec, wysoki filtr w kremie (od 20 w górę) i ... wizyta w solarium przed sezonem opalania w naturze ;)

Gość emu-83
Mnie też tak swędziała i poprostu skóra mi zeszła.

Gość chętnie odpowiem
wlasnie sie drapie po szyi:(

Gość kornikowa3
Odświezam watek-w zwiazku z tym ze znowu nasza skóra jest wystawiona na promienie słoneczne. Moje pytanie jest takie-czy Wam po opalaniu tez sie robią ciemne plamki? czy jest na to skuteczny sposób? Kremy mi nie pomagaja.

Gość Gościnna 2121
Witam ... Od paru dni się opalam a dzisiaj na dekolcie i rękach wyskoczyły mi czerwone plamki wraz ze swędzącymi krostkami od czego to może być? kiedyś tego nie miałam w ogóle. Czy to może być od balsamu lub olejku do opalania? jakaś alergia ???? aż mnie kordzi żeby się drapać po tych rękach, dekolt jeszcze w miarę ujdzie ... ale ręce masakra.

Gość gość
skora sie goi dlatego swedzi

Gość gość
skóra swędzi w tych miejscach ponieważ słońce reaguje z zastosowanym wcześniej dezodorantem bądź inną wodą perfumowaną. Przed opalaniem nie spryskujcie się perfumami powoduje to uczulenie :)