Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale uuupał

jak sie uczyc ang ?

Polecane posty

Gość ale uuupał

proszę o radde, nie wiem, czy lepiej sie uczyc jezyka u korepetytorki sam na sam, czy moze zapisac sie na kurs, gdzie jest wiecej osob/.. ? moj poziom to miedzy upper-intermediate i fce (tak mi sie wydaje...) uwazacie, ze konwersacje to dobry pomysl, czy wydawanie kasy ?

Gość tylko mowic mowic mowic
inaczej sie nie nauczysz

Lepiszy jest kurs gdzie jest kilka osob, ja tak chodzilam i zdalam FCE. Moje kolezanki mialy korepetycje i wcale nie byly takie rewelacyjne z angielskiego

Gość baume
ja sie ucze sama;|

Gość ale uuupał
czyli nikt z was nie poleca konsutlacji z korepetytoprem ?

Gość Vili
korepetytor jak najbardziej, ale tylko dobry i sprawdzony. Daruj sobie jakichś przypadkowych studentów, którzy mają tylko certyfkat i nie mają z angielskim więcej do czynienia. I nie kieruj się ceną, angielski 25 zł za godzine to nie może być dobry angielski.

Hmm myślę, że jeżeli jetses już na takim poziomie to gramatyke masz już mniej wiecej opanowaną , wiex moim zdaniem powinnaś sie bardziej skupić na mówieniu. U mnie jest tak z niemieckim , chodze na kurs i mam tam dodatkowo konwersacje z nativem gratis:D I powiem Ci , że to jest naprawdę świetne i bardzo przydatne! Więcej nauczysz się mając żywy kontakt z językiem , pozbywasz się barier w mówieniu , poszerzasz zasób słów.. Świetna sprawa:)

Gość ale uuupał
dlatego tak wlasnie myslalam, ze jak sie umowie z korepetytorem, to bedziemy mogli rozmawiac...poprawi ewentuaqlne bledy, itd. no i nie ma innych osob i skupia na mnie uwage. tylko wlasnie nie wiem, czy beda postepy w plynnosci posługiwania sie ang.

Hmm u nas na konwersacjach z wszytskich grup które ucza się niemieckiego w tej szkole językowej przychodza może 4 osoby, pare razy zdarzyło sie nawet tak ze byłam sama:) A ten native speaker naprawdę był świetny, gadaliśmy na różne tematy , on dawał nowe sśłowka , jak czegoś nie rozuemieliśmy to parafrazował , przy okazji tez probował sie nauczyc polskiego:D Od wrzesnia niestety bedziemy mieli innego native speakera;/ Szkoda:( Także polecam ten sposób nauki, a jesli nie native to poszukaj kogos naprawdę dlobrego , kogoś kto ma kontakt z tym językiem, a nie tlyko certyfikat, bo niestey ale wiele osób , którre znam, które wyjezdzały do Anglii ze znajomością języka angielskiego( jak im sie wydawalo) nie potrafilo sie tam dogadać. Opowiadał m i to nawet mój nauczyciel angielskiego i pare jeszcze innych osób..Także poszukaj kogoś kompetentnego:)

Gość lektorka
Tylko lekcje indywidualne, ale ludzie ci dobrze mówią z kimś sensownym. Kursy bywają kapitalne ale bywają też kichowate, robienie ćwiczeń albo mówienie non stop zdominowane przez t sam osoby.

Gość ale uuupał
jezeli mowicie, ze kursy bywają kapitalne, to możecie polecić jakąś szkołę ? najlepiej w krk ? ja wiem, ze to wszystko zalezy od lektora i native'a ...ale napewno sa jakies, gdzie dominującą grupę stanowią Ci dobrzy ;]

Gość ale uuupał
up;]

Gość ale uuupał
;]

Ja polecam Deutsch:) Oczywiście wiele zależy od lektorów. Ja chodzę na angielski i niemiecki . Z niemieckiego mam super lektorke. Z angielskeigo musiałam kilka razy zmienić grupę, w poszukiwaniu lektorki idealnej , bo jeżeli o to chodzi to jestem wymagająca:) ale opłacało się. Teraz jest ok

Gość hejkahej
callan method polecam tam sie glownie mowi przez to przelamujesz niesmialosc ja jestem bardzo zadowolona poprostu niemyslisz jak poprawnie cos powiedziec bo juz masz w glowie wklepane poprane slownictwo ja nawet przylapuje sie jak mysle po anglielsku ten kurs naprawde mi pomogl oczywiscie minus to to ze gramatyka to glownie teoria i dyktanda ale jest ok polecam

Gość ale uuupał
no ale ja byłam na callanie i srednoo z takiej pamieciowy jestem zadowolona

Gość zalezy co tobie bardziej
odpowiada. Ja chodzilam na kursy, ktore srednio mi odpowiadaly, wiec zapisalam sie pozniej na prywatne lecje, ale korepetytorka byla super. Mialam tez angielski na studiach. Pozniej juz nic. Zaczelam korespondowac z obcokrajowcami (zaczelo sie od przypadku), a obecnie rozmawiam kilka godzin dziennie po angielsku, bo zarowno moj chlopak jak i internetowi znajomi nie mowia po polsku ;) Sprobuj rozmawiac i pisac na skype z ludzmi zza granicy, pomaga :)

Gość ale uuupał
heh, moze z tym skajpem to dobry pomysł :)

Gość xxvvc
najlepiej w dobrej szkole, jak ktos jest z wawy to polecam TFLS, maja najlepszych lektorow