Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bas

Spanie maluszka we własnym łóżeczku

Polecane posty

Gość Bas

Mój dwumiesięczny synek nie chce spać w swoim łóżeczku. Gdy tylko przyśnie na moich ramionach, staram się włożyć go do łóżeczka. W trakcie wykonywania tej czynności malec budzi się, a jeżeli uda mi się go położyć to śpi średnio 5 min. Czasami pośpi max pół godz.. Ze spaniem „na mnie” lub „na moim mężu” nie ma problemu – może spać nawet 3 godz. (to jedyny sposób na drzemkę brzdąca w ciągu dnia) Jedynie nocą śpi w moim łóżku wyjątkowo obok mnie. W wózku podczas spacerów również nie ma mowy o drzemce. Czy jest jakiś sposób na to, aby paluszek spał w swoim łóżeczku?

Moze powinnas obok niego polozyc twoja koszulke, ktora nosilas caly dzien. Maluchy mozna oszukac zapachem.

Gość Bas
Dziękuję za pomoc, ale już próbowałam. Niestety, nie działa.

a moze jakias przytulanke ? rowniez pachnaca Toba?? tak zeby brzdac mogl sie wtulic ?? nasza Mala tez miala problemy z zasypianiem sama,ale przestawilismy lozeczko blizej naszego- tak ze jak teraz sie podnosi to widzi nas bez problemu :) ale walczylismy o to od malego :) a moze to sie bierze stad ze w nocy spicie razem?? wiem ze jest wygodniej :) a moze poprostu taki piieszczoszek :)

mialam tez taki problem ,moja corka spala z nami od małego ,im pozniej tym trudniej było ja oduczyc. Zaczela spac sama mając 4 lata ,nie powiem ,ze to dobre rozwiazanie ,moze troche wygodne dla nas samych . teraz jestem ponownie w ciazy i tym razem moje dziecko bedzie wiedzialo do czego słuzy łozeczko.

Moja szwagierka tak wychowała dziecko i teraz nie ma mowy zeby mały spał bez nich...to jeden z najwiekszych błędów wychowawczych moim zdaniem...pomysł z przytulanką albo ubraniem tobą pachnącym jest super...a moze warto przeczekać, położyć kilka razy i być cierpliwym...może w koncu się przyzwyczai...wiadomo ze na mamusi lub Tatusiu wygodnie i miło, ale potem to przekształci się w duzy problem:)

Albo moze połozyc maleństwo w łóżeczku...codziennie o tej samej godzinie i usiąść obok...poczytać bajkę albo włączyć tę samą muzyczkę codziennie...sama nie wiem...mysle ze cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość:) POWODZENIA Ja tez wkrótce pewnie bede miała ten problem:) 25 tc:)

Gość kubek koli
moja bratowa spi z swoim synkiem juz prawie 3 lata (bedzie w sierpniu), maja male loznko wiec spia sami, maz obok w pokoju! to jest dopiero wariacja :D a jak sie patrzy na mojego malego to mowi jak to cudnie ze on juz sam spi (5) miesiecy, a do swojej matki-mojjej tesciowej- tlumaczy sie ze ona nie potrafi sobhie odmowic tej przyjemnosci spania z dzieckiem :) ja tam wole z mezem :) a tak na marginesie :) ja nie krytykuje, jak komus tak pasuje to jego sprawa :) ale na twoim miejscu bylabym uparta,posluchalabym rad i walczyla :)

Jejka...ja tez wolę z mężem:D Tzn z dzieckiem i owszem, teraz nie ma problemu, ale jak mu sie spodoba to potem coraz gorzej bedzie oduczyć...ale zeby cały czas spać w innym pokoju z dzieckiem a mąż w innym:D:D:D o masakra:D

Gość Bas
Dziękuję wszystkim za rady. Postaram się je wykorzystać.

Ja proponuje żeby dziecko miało swoje łóżko, byś sie kładła obok i poczekała aż zaśnie i odchodziła nie ruszając dziecka z miejsca