Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwqa

RATUNKU PRZYTYłAM W CIAZY

Polecane posty

Gość oliwqa

jestem w 31 tygodniu ciąży i ważę 68kg przed ciążą moja stała waga to było 50kg przy wzroście 171cm w poradnikach dla kobiet w ciąży jest napisane, że przyrost wagi w ciąży to 10-12kg a ja w 31 tygodniu przytyłam już 18 czy mam powód do zmartwień wprawdzie jem teraz regularne 4 posiłki dziennie i co drugi dzień batonika lub kawałek ciasta mamy ale przed ciężą pochłaniałam słodycze i nigdy się nie odchudzałam co wy myślicie o mojej wadze??

Gość czy to prowokacja
czy durne baby mają tak na poważnie takie rozterki?

Gość mamusian
jest ok nie przejmuj się głupotami ja przytyłam30 kg i po roku nie było śladu że \by nie powiedzieć że waże mniej niż przed ciążą nie licz nie wydzielaj sobie dużo pij i myśl omaluszku

przy Twoim wzroscie 50 kg to malo wiec oraganizm nadrobil normalne jedz jedz :)

Gość oliwqa
widzisz dla Ciebie to durny temat a dla mnie coś poważnego i nie chodzi tu o urodę ale o bezpieczeństwo moje i dzidzi jest mi ciężko podnieść się z podłogi, boli mnie kręgosłup jestem ciekawa co maja do powiedzenia inne kobiety w cięży lub już mamy

Gość pierwsza milosc -dramat psycho
ja slyszalam ze im mniej sie wazy w ciazy tym wiecej sie podczas jej trwania tyje , organizm poprostu musi zbalansowac wszystko , zeby Twoja dzidzia nie glodowala

Gość mamusian
nawet jeśli przytyjesz ponad 20kg nie zagraża toani tobie ani dziecku, choć faktem jest ż e lekarze nie ' lubia' jak sie dużo tyje

Gość oliwqa
nie rozumiem dlaczego lekarze nie lubią jak się dużo tyje??

Gość dobrze zbudowany Stefan
bo potem muszą te wieloryby oglądać dotykać ble

Gość mamusian
duże przytycie szczególnie w końcówce ciąży wiąże sie z zatrzymaniem wody opuchliznami a jeżeli do tego dojdzie wysokie ciśnienie, białkomocz jest blisko zatrucia ciążowego ale tobie to nie grozi twoje przytycie jest ok nie myśl o tym przecież chodzisz do lekarza jesteś pod dobrą opieką ciesz się ciążą i czekaj na dzidzię uwierz mi wiem coo mówię

Gość oliwqa
wiesz mimo tego że przytyłam 18 kilo nadal jestem zgrabna a nawet mam bardziej zaokrągloną pupę i spotykam się z opiniami że w wyglądam kobieco i sexownie

Gość mamusian
napewno tak jest i czeka cię to co w życiu najważniejsze i najpiękniejsze a na kiedy masz termin

Gość dobrze zbudowany Stefan
ja też staram się być zawsze miły w kontakcie f2f. Ciekawe co piszą o Tobie w internecie na forach hahaha

Gość oliwqa
dzięki mamusian :) obydwoje z mężem po omacku poruszamy si po świecie ciąży hihihihi nie mam nikogo znajomego w błogosławionym stanie ani tym bardziej z dzidzią :(

Gość mamusian
trzymam za was kciuki będzie ok

Gość oliwqa
termin mam na 26 września to jeszcze 9 tygodni :)

Gość NIKI...
napewno zrzucisz te kg.ja jestem w 20tyg.i na razie 4kg przytylam czy to duzo

Gość miki mause
ja prztylam 22kg nawicej w koncowce, a teraz4,5 miecha po porodzie brakuje mi 5kg do startowej wagi a 3 zebym sie spokojnie zmiescila w swoje gatki,,, nie stresuj sie jezeli sie dobrze odzywiasz to nie zaburzysz swojej przemiany materii i szybko zlecisz po porodzie nawte nie bedziesz wiedziec kiedy

Gość dziewczyno Ty poprostu
miałaś niedowagę. Kobiety mające wagę w normie, średniej budowy tyją 10-12 kg, ale jak są wychudzone to i zdarza się 25 - 30 kg, więc nic dziwnego, że masz teraz na + 18 kg.

Gość dziewczyno Ty poprostu
Uflia, ale napewno startowałaś z innej wagi, ja jestem w 18 tc i mam tylko kilogram na plusie, ale mialam zupełnie inną wagę startową niż Oliwqa.

Nie ma chyba reguły. Ja jestem w 20 tygodniu a przytyłam tylko 1kg. Za to schudły mi ręcę, nogi i plecy:) - z czego się cieszę. Też mam 171cm, ale wyjściowo ważyłam 60kg i bez zarozumiałości stwierdzam, że zgrabna ze mnie dziewczyna :D 50kg to wg mnie zdecydowanie mało przy tym wzroście:o Widocznie teraz organizm nadrobił zaległości i założę się, że jak urodzisz to zejdziesz do prawidłowej wagi przy tym wzroście (czyli 58kg). A jeszcze prawda jest taka, że na wagę nie można patrzeć bo każdy ma inne kości (grubsze, cieńsze), inną masę mięśniową itd.

uflia: jeśli w 31 tyg przytyłaś tylko 3kg tzn., że zapasy miałaś żeby dziecko miało z czego czerpać:) A jeśli nie to śmieszna jesteś, że za cenę wagi rezygnujesz z jedzenia czegokolwiek. Ja jak wspomniałam przytyłam 1kg dopiero i mimo, że lekarz mówi, żeby się nie martwić to wolałabym więcej. Czym jest waga w stosunku do zdrowego dzidziusia:) A owoców to akurat nie można jeść za dużo. I niewiem dlaczego dziewczynę ganisz, że je 4 posiłki dziennie - BO TO BARDZO PRAWIDŁOWO - niewiem co Ty masz za lekarza:o Ja jem wtedy kiedy jestem głodna, nie przetrzymuje, piję mnóstwo mleka (dla wapna), mięsko (dla żelaza) i duuużo czekolady (dla magnezu:) ). I wiele, wiele innych rzeczy. Wszystko zależy od człowieka. Jeśli się ma skłonności do tycia to owszem trzeba jeść rozsądnie - tak jak Ty :)

Gość oliwqa
halo halo ufia kto powiedział że doprowadziłam się do stanu słonia to że przytyłam 18 kg i przeskoczyłam z rozmiaru xs na s o niczym nie świadczy ja nie przezywam swojej wagi w kategoriach tragedii po prostu jestem ciekawa jak to wygląda u innych ciężarówek tak sobie mylśle że ciesze sie że tyle przytyłam przynajmniej nie stresuje sie tak jak Ty oszczędnym jedzeniem i wiem że mojemu dziecku niczego nie brakuje i jeszcze jedno wypraszam sobie hasła "żre"!!!!!!!

Gość autorko jestes głupia
czy tylko udajesz głupka wiedziłas jak se dziecika machnac a nie wiedziałas ze w ciazy sie przybiera na wadze tak to jest jak dzieci sa w ciazy potem milion głupich pytan zadaja

Gość yyyyyyyyyyy
ratunkuu...Ty chyba sobie zartujesz ciesz sie ze dziecko rosnie i ze wszystko jest dobrze . zbedne kilogramy zrzucisz pozniej karmienie piersia nieprzespane noce zrobia swoje. a poza tym jak tak zalezy ci na wygladzie to po co decydowalas sie na dziecko???

Kochana ja w ciąży przytyłam 27kg !!! A zawsze moja waga wynosiła 55-57kg. Na początku też się tym martwiłam ale potem stwierdziłam że najważniejsze jest zdrowie dzidziusia ... zbędnych kg się pozbędziesz potem :)

Gość oliwqa
POWTARZAM PONOWNIE JA NIE DOLUJE SIE SWOJA WAGA!!!!! LUDZIE OPIER.. SIE ODEMNIE JA CHCIALAM TYLKO ZAPYTAC JAK SPRAWA WAGI WYGLADA U INNYCH CIEZAROWEK!!!! ODZYWIAM SIE P0RAWIDLOWO, DUZO SPIE, JESTEM SZCZESLIWA PRZYSZLA MAMA A TO ZE O COS ZAPYTALAM TO NIE ZBRODNIA I DZIEKUJE TYM NORMALNYM LASKA ZA MILE ODPOWIEDZI BO WIEM ZE MOJA WAGA NIE JEST POWODEM BY MNIE KRYTYKOWAC

Gość anted22
oliwqa, nie martw sie komentarzami , teraz ja sie podstawie pod nóż krytyki, ja jestem dopiero w 11 tyg., i juz przytyłam 4,8 kg, ale startowałam z 44 kg wagi, i gin. uspokoiła mnie, ze byłam b. szczupła i organizm nadrabia teraz straty , owszem jestem cały czas głodna, ale jem zdrowo, duzo owoców i warzyw, żadnych fastfoodów, i juz wcale nie martwie sie swoja waga ,widocznie tak musi być, i dzie mi narazie wszystko w brzuszek i piersi, a pupa i nogi zostały w normie, czuje to po ciuchach że tam nic sie nie zmieniło, każda ciąża jest inna ❤️ 11 tyg. ❤️

Oliwqa nie ma sie co martwic Ja jestem tego zdania ze w ciazy nie mozna sobie odmawiac rzeczy na ktor ma sie smak.Ja tez jadlam wszystko nie zeby wpychac i sie objadac poprostu na co moalam smaka to jadlam i slodycze byly na pozadku dziennym i do ilosci miarowe.Przytylam 18 kilo a startowalam z Wagi 52kg na wzrost 175cm lekarz nic nie mowil.Najwazniejsze ze Ty i dzidzia sie dobrze czujecie.Tez mi mowili ze wygladam lepiej tak kobieco ze kobieta taka mamuska sie ze mnie zrobila a teraz jestem 11mies po porodzioe i waze mniej niz przed ciaza ale to mysle ze praca zrobila bo pracuje z dziecmi i sie nalatam wiec tez schudlam a nie chcialam bo wolalam byc okraglejsza a teraz nie umie przytyc chyba musze se 2 dzidziusia zrobic he he zeby przytyc i lepiej wygladac.